۱۰ مهر ۱۳۹۱، ۹:۳۳

زوددویچه سایتونگ:

اروپا به سلولهایی خودمدار تقسیم شده است/ قاره سبز گرفتار سیکل چرخشی بحران

اروپا به سلولهایی خودمدار تقسیم شده است/ قاره سبز گرفتار سیکل چرخشی بحران

یک روزنامه آلمانی با تاکید بر اینکه اروپا در طول دو سال و نیم بحران گرفتار یک سیکل چرخشی و تکراری برای حل این مسئله شده است، خاطر نشان کرد: قاره سبز به سلولهایی خودمدار تقسیم شده و نیروهای قدرتمند بحران زا می توانند بنای اتحادیه اروپایی را تخریب کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه آلمانی "زوددویچه سایتونگ" در تحلیلی به قلم "استفان کورنلیوس" نوشت: بحران یورو نشان داد که قاره اروپایی در سیاستهای اجتماعی، اقتصادی تا چه حد دچار از هم گسیختگی و اختلاف نظر است. چنین شرایطی شهروندان اروپایی را تحت فشار قرار داده و می تواند آن بنایی را که طی دهه ها ساخته شده است خراب کند.
 
نویسنده در ادامه به بررسی روزهای سپتامبر در اروپا پرداخته و نوشت: زمانی که دادگاه قانون اساسی آلمان راه برای چتر نجات یورو ESM را باز گذاشت، بانک مرکزی اروپا خرید بدهیهای نامحدود کشورهای بحران زده اروپایی را مد نظر قرار داد و کمیسیون اتحادیه اروپا تصمیمات خود برای نظارت بانکی در سراسر اروپا را ارائه داد و این امر سرمستی کشورهای بحران زده اروپایی را به همراه داشت و نقطه عطف خوشبختی در سیکل شکستهای آنها محسوب می شد.
 
البته این احساس سرمستی و شادکامی دوام چندانی نداشت. بعد از این تصمیمات اروپایی، مردم خشمگین در اسپانیا و یونان به خیابانها ریختند، در برلین نیز پاورقی ها برای تصمیمات نجات از نو نوشته شد. در جریان بحران، کشورهای اروپایی تنها در یک مسیر چرخشی دیگر قرار گرفته اند. دو سال و نیم است که چنین روند حل بحرانی در اتحادیه اروپا شکل می گیرد به گونه ای که مرحله فوق العاده سخت و بحرانی به طور موقت با اقدامات امیدوار کننده لحظه ای قطع می شود. در این دوران استراحت کوتاه مدت، مرحله بعدی حل بحران زمینه سازی می شود. همواره تنها یک اطمینان خاطری به وجود می آید، اما این بحران مدتها به طول خواهد انجامید و همواره با خطرات بزرگ و هنگفتی همراه است.
 
"استفان کورنلیوس" در ادامه این تحلیل نوشت: امنیت زندگی میلیونها شهروند اروپایی در خطر است که در برخی موارد مسئله، کمبود رفاه است و در برخی موارد احتیاجات زندگی، مسئله  افراط گری های سیاسی و نژادپرستی های ملی نیز در میان است.
 
در ادامه این مطلب آمده است: آلمانی ها تمایل دارند این خطرات را جزئی و کم اهمیت جلوه دهند و این مسئله در یک کشوری که اکثریت آن بحران را تنها به صورت کلی و مبهم احساس کرده اند جای شگفتی ندارد. بر خلاف آلمان در اسپانیا بحران، شدیدتر حس شده و نخست وزیر این کشور به صورت فشرده با این مسئله مبارزه می کند. اسپانیا یک شبه و به طور ناگهانی گرفتار یک بحران دولتی شد.
 
دولت اسپانیا تلاش می کند تا از مداخلات خارجی و قرار گرفتن تحت نظارتهای بین المللی  باتمام قدرت اجتناب کند. دولت این کشور از شهروندان خود انتظار اقدامات صرفه جویانه سختی را دارد.
 
نویسنده در ادامه با اشاره به تظاهراتهای گسترده اخیر جدایی طلبان کاتالونیا در بارسلون اسپانیا نوشت: بحران دولتی اتحاد ملت اسپانیا را هدف قرار داده است.
 
در ادامه این مطلب آمده است : درامهای غم انگیزی مشابه آنچه در اسپانیا رخ می دهد همچنین در بسیاری از مناطق و کشورهای اتحادیه اروپا در حال رخ دادن است. در آلمان نیز این روزها طرح خروج یونان از منطقه یورو با حمایت حداکثری روبروست. دولتهای اروپایی با هم متحد نیستند و اروپا به سلولهایی خودمدار و خودبین تقسیم شده است.
 
برای مسئله حیات و موجودیت اروپا هیچ تعبیر و پیش بینی واحدی وجود ندارد. در دو سال و نیم بحران اروپا ، 17 کشور اروپایی هنوز موفق نشده اند به یک تحلیل مشترک  ازدلایل بحران و یک استراتژی مشترک برای مبارزه با این مسئله دست یابند.
در ادامه آمده است : تا قبل از پیشنهاد بانک مرکزی اروپایی(مبنی بر خرید قرضهای کشورهای بحران زده اروپایی) برای این کشورها به ندرت گزینه دیگری جز اینکه منطق نجات آلمان را دنبال کنند باقی مانده بود.
 
زوددویچه در بخش دیگری از این مطلب نوشت: این اروپای درگیر بحران، مهد هماهنگی و یکپارچگی نیست. این اروپا نمایان شده از خلق و خوها و روحیات متفاوت. حالا این مسئله آشکار می شود که قاره سبز تا چه حد در سیاست اجتماعی و اقتصادی از هم گسیخته است.
 
در پایان این مطلب آمده است: نیروهای بحران زا در اتحادیه اروپا قدرتمند هستند و می توانند آن بنایی را که در طول دهه ها ساخته شده است خراب کنند.
کد خبر 1709107

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha