به گزارش خبرنگار مهر، تنی چند از هنرمندان شب گذشته در اعتراض به هتک حرمت به ساحت مقدس حضرت محمد(ص) مقابل تئاترشهر گردهم آمدند تا با امضا بیانیهای ساخت فیلم موهن را محکوم کنند. در این میان شهروندان بسیاری نیز در مراسم حاضر بودند و با توجه به حضور چهرهها در آن اکثراً با تلفن همراه مشغول ضبط مراسم بودند.
این گردهمایی با اجرای سیدجواد هاشمی که سعی در ایجاد فضایی پرشور و نشاط داشت برگزار شد. وی از کشورهایی نام برد که به نوعی اعتراض خود به این موضوع نشان دادهاند و گفت: ما باور نمیکنیم مسلمانان کسی را کشته باشند و بهتر است برخی از فضای ایجاد شده سوءاستفاده نکنند.
وی در ادامه با نام بردن از برخی چهرههای حاضر در مراسم مثل افسانه بایگان گفت: وضع ما که مردم چهرهمان را میشناسند، خوب است. البته منظورم وضع مادی نیست! یادم میآید چند وقت پیش با یکی از کارگردانها برای اکران فیلمی به شهرستان رفته بودیم اما دیر رسیدیم و بلیت تمام شده بود. مسئول سالن هم ما را راه نمیداد. تا اینکه خودم را به او معرفی کردم. حسابی تحویلم گرفت و گفت بفرمایید. اما وقتی گفتم کسی که همراهیام میکند نیز کارگردان فیلم است، چون او را نمیشناخت دوباره حالت جدی به خود گرفت و گفت نه جا نداریم!
هاشمی در ادامه اعتراف کرد: چقدر من حرف میزنم؛ قبول دارم!
پس از این گروه "دستان گویا" به سرپرستی پوران اصدقی روی سن آمده و چند ترانه را به زبان اشاره اجرا کردند و در ادامه مهراج محمدی خواننده به اجرای آثار به تعبیر خود عرفانی- ملی- مذهبی پرداخت. بهرام حیدری از مدیران ارشد یک کمپانی هالیوودی که پیش از این در نشست خبری با حضور شان استون تازه مسلمان شده شناخته شده بود، همراه همسرش ملیسا کارتر روی سن آمد. نکته قابل توجه اینکه کارتر به سختی میتوانست راه برود و چند دقیقهای طول کشید تا بتواند سه چهار پله سن را بالا بیاید.
ساخت پروژهای مشارکتی درباره خلیج فارس
از دیگر هنرمندان هالیوودی حاضر در مراسم اسکات جیمی فرانک کارگردان هالیوودی و بری گرین بازیگر کانادایی بودند. فرانک عبارت "سلام چطوری" را به فارسی آموخته بود و با لحن جالبی آن را ادا کرد و بعد به انگلیسی سخنانی گفت که حیدری ترجمهشان کرد: پروژه فیلم درباره خلیج فارس در حال نگارش است و بهزودی وارد ساخت آن میشویم. من عذر میخواهم که فرهنگ سکولار ما نفهمید و به مقدسات توهین کرد. امیدوارم با ساخت آثاری مشترک موفق به ایجاد همدلی و پلی بین فرهنگهایمان شویم.
بری گرین نیز که طبق توضیح حیدری در فیلم "رستم و سهراب" صداپیشگی شخصیت افراسیاب را نیز برعهده دارد، اظهار کرد: من در اینجا بهعنوان نماینده کشور کانادا حضور ندارم اما بدانید آن فیلم موهن، یک آشغال و زباله است و نباید به هیچ وجه آن را جدی گرفت و سازندگان آن فیلمساز نیستند.
پیداست بر این دامن صحرا رد پایت
در ادامه ملیسا کارتر بیانیه هنرمندان را به زبان انگلیسی خواند و هاشمی نیز به زبان فارسی قرائتش کرد. کارتر درباره احساسش نسبت به ساخت آن فیلم گفت: من نتوانستم بیش از یک دقیقه آن را فیلم را تحمل کنم. من معصوم نیستم که بگویم از دیدن این اثر عصبانی نشدم و برای سازندگانشان دعا میکنم. تنها امیدوارم با حضور امام مهدی(عج) و حضرت عیسی(ع) کسانی که مقدسات را نمیفهمند ناچار به سجده دربرابر آنها شوند.
صدرالدین حجازی بازیگر سینما و تلویزیون نیز در ادامه روی سن آمد و رباعی که به تازگی سروده بود را خواند: گل میشکفد دم به دم از خاک به پایت/ هم ریشه باران و بهار است صدایت، گل کاشتی و لاله فشاندی و گذشتی/ پیداست بر این دامن صحرا رد پایت.
بعد از این گروه "دستان گویا" آماده اجرای یک ترانه دیگر شد که بسیار زیبا و به تعبیر هاشمی سفر به سراسر ایران نه با اتوبوس بلکه با دل بود و اعضای گروه با سرعتی مثال زدنی و هماهنگی حساب شده، به سرعت لباسهای محلی استانهای مختلف کشور را به تن کرده و قطعهای در رابطه با استان مربوطه را اجرا میکردند. به شکلی که 26 استان کشور، لباس خاص زنان و مردان آن مناطق و موسیقی محلیشان در فرصت کوتاهی معرفی شد.
نکته جالب توجه آنکه هنرنمایی این هنرمندان ناشنوا در مراسم محکومیت هتک حرمت به پیامبر(ص)، همزمان با روز جهانی ناشنوایان شکل گرفت. در این بین سیدجواد هاشمی به میان هنرمندان آمد و با ابوالفضل پورعرب که در شرایط جسمی نامساعدی به سر میبرد روبوسی کرد و دیگر هنرمندان نیز به نوبت برای امضای بیانیه اقدام میکردند. چهره متفاوت و درهم شکسته ابوالفضل پورعرب به عنوان یکی از مطرحترین ستارههای سینمای ایران در دهههای گذشته برای حاضران جالب توجه بود.
پس از آن مهراج محمدی آخرین ترانه خود برای امام زمان(عج) را اجرا کرد و گروه دستان گویا با لباسهای سبز و سفید و قرمز به اجرای ترانه "ای ایران ای مرز پرگهر" پرداختند. از عزیزی به عنوان مدیر اجرایی و کارگردان و حسن مصطفوی به عنوان یکی از عوامل برگزاری این برنامه نام برده شد.
افسانه بایگان، ابوالفضل پورعرب، فرهاد بشارتی، ولیالله مؤمنی، جمال شورجه، صدرالدین حجازی، عزتالله رمضانیفر، داوود فتحعلیبیگی، علی عطشانی، گیتی معینی، صدرالدین حجازی و حسین پرستار از جمله هنرمندان حاضر در این مراسم بودند.
نظر شما