پروفسور مهدی امین رضوی استاد دانشگاه مری واشنگتن آمریکا درمورد کتابهای در دست تألیفش به خبرنگار مهر گفت: طرحهای مختلفی را دنبال میکنم. مهمترین آنها طرحی است که قریب به بیست و هفت سال است که با سید حسین نصر به اتفاق کار کردهایم؛ یک مجموعه 5 جلدی است با عنوان"منتخبی از آثار فلسفی ایران" که 3جلد آن منتشر شده و جلد چهارم آن زیرچاپ است که در ماه های آتی بیرون میآید.
وی تصریح کرد: این طرح، طرح بسیار بزرگی است که از دوره زرتشتی و مانوی شروع کردیم و تا آخر قاجار را مورد کاوش قرار دادیم. نزدیک به یک تیم 60 نفره مترجم از تمام دنیا داشتیم و نزدیک به 1000 صفحه متون فلسفی که فلاسفه ایران نگاشته بودند جمع آوری کردیم.
وی افزود: روی جلد پنجم آن داریم کار میکنیم و امیدوارم سال آینده بیرون بدهیم. دوجلد اول این مجموعه را دانشگاه آکسفورد منتشرکرد و جلد سوم آن در لندن به چاپ رسید. جلد اول تا عمر خیام است و جلد دوم اختصاص به متفکرین اسماعیلی دارد. جلد سوم آن درباره الهیات فلسفی است و جلد چهارم آن شامل مکتب شیراز و اصفهان است. جلد پنجم این مجموعه از مکتب اصفهان تا آخر دوران قاجار را دربرمیگیرد.
استاد دانشگاه مری واشنگتن ادامه داد: کتاب دیگری درباره تأثیر عرفا و متصوفه ایران به ویژه سعدی و مولوی و حافظ بر روی ادبای قرن 18 و 19 میلادی آمریکایی از جمله امرسون و امیل هاینه و ویکمن منتشر شده است.
امین رضوی درباره این کتاب گفت: نهضتی در قرن 19 در آمریکا شروع شد به نام transcendental که اینها بسیار به شرق مخصوصاً به عرفای ایرانی علاقمند بودند. این اثر تا چند ماه دیگر از سوی انتشارات دانشگاه نیویورک بیرون میآید.
این مدرس دانشگاه اظهارداشت: کار دیگری با آقای شاکری عابد داریم که ترجمه کتاب "منطق المشرقین" ابوعلی سینا است که در مراحل اولیه آن هستیم و به احتمال زیاد دانشگاه بریل آن را منتشر خواهد کرد.
نظر شما