به گزارش خبرنگار مهر، در ابتدای این نشست دکتر جهانگیر کرمی دانشیار روابط بینالملل دانشگاه تهران نقش روسیه در تحولات اخیر سوریه را بررسی کرد.
وی تاکید کرد: اهمیت سوریه برای روسیه زمانی روشن شد که طی سالهای اخیر تحولات مهمی را در منطقه گذراندیم. در همین راستا روسیه این روند را به منزله محاصره خود از جانب غرب دانست و احساس خطر جدی کرد. لذا مسکو تحولات و ناآرامیهای سوریه را ادامه روند محاصره خود میداند.
در ادامه این نشست دکتر حسین نیکنام کارشناس ارشد خاورمیانه در اظهاراتی درباره نقش قطر، ترکیه و عربستان در قبال تحولات سوریه افزود: قطر و ترکیه پس از مشاهده سرنگونی دولت حریری در لبنان به این نتیجه رسیدند که دمشق نمیتواند حزبالله را کنترل کند. پس از این مساله تلاشهای این دو کشور علیه حکومت بشار اسد شکل جدی به خود گرفت و قطر و ترکیه وارد فاز جدی توطئه علیه سوریه شدند. عربستان نیز سابقه دیرینهای در دخالت در امور لبنان و مخالفت با قدرت گرفتن جریان سیاسی شیعی دارند. سعودیها همواره طی ماههای اخیر همواره با غرب برای سقوط حکومت بشار اسد هم دست شدهاند.
وی در بخش دیگری از اظهارات خود تاکید کرد: مساله سوریه مساله حقوق بشر و مطالبات مردمی نیست. در واقع تصمیمی از سوی جبهه غربی و عربی گرفته شده که محور مقاومت در منطقه آسیب ببیند.
در ادامه این نشست دکتر حسین احمدی کارشناس امور خاورمیانه تاکید کرد: نخستین قانون مدنی در عربستان در سال 1985 تصویب شده و در این کشور شاهد نقض آشکار حقوق بشر هستیم؛ اما سیاست غرب وارونه نگاه کردن به مسایل حقوق بشری است که به نقض حقوق بشر در عربستان توجهی ندارند و مسایل دروغینی را علیه ایران و سوریه مطرح میکنند.
دکتر محمدفرهاد کلینی کارشناس ارشد مسایل استراتژیک نیز در این نشست، سیاست آمریکا در برابر تحولات سوریه را به طور اجمالی بررسی کرد.
وی هدف کلان واشنگتن در تحولات سوریه را تغییر حاکمیت موجود در سوریه و تلاش برای تحمیل مدل حاکمیتی به سبک غرب در این کشور دانست.
در ادامه این نشست حسن حیدر رایزن فرهنگی سوریه در تهران با اشاره به توطئه آمریکایی- صهیونیستی جهت ساقط کردن نظام سوریه تاکید کرد: غربیها خواهان بقای نظام اسد نبودهاند و آنها کشورهای عربی را ضعیف و تجزیه شده ومطیع میخواهند.
وی تاکید کرد: همگان فهمیده اند که راه حل بحران سوریه به دست خود سوریها است و این بحران به زودی خاتمه خواهد یافت.
وی با اشاره به جبهه دروغین رسانهای علیه سوریه در اوایل ناآرامیها اظهار داشت: طی تحولات اخیر دو جریان در منطقه به طور اعم وجود داشته است؛ نخست جریان مقاومت است و دوم ائتلافی از اخوانیهای تندرو و سلفیهاست که این جریان دوم ایران را دشمن خود دانسته و اسرائیل را دوست میپنداشتند. اما پس از ناکامی در سوریه به اشتباه خود پی بردهاند.
نظر شما