۱۰ مهر ۱۳۹۱، ۱۱:۲۶

ایندیپندنت:

انتخابات پارلمانی در گرجستان همه پرسی برای تداوم ائتلاف با غرب یا نزدیکی به روسیه است

انتخابات پارلمانی در گرجستان همه پرسی برای تداوم ائتلاف با غرب یا نزدیکی به روسیه است

با توجه به تغییر نظام سیاسی در گرجستان به نظامی پارلمانی، انتخابات پارلمانی در گرجستان می‌تواند رویکرد سیاسی این کشور را در حوزه سیاسی تعیین کند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ایندیپندنت، برگزاری انتخابات پارلمانی در گرجستان به نوعی یک رفراندوم برای تعیین رویکرد آتی این کشور نیز محسوب می‌شود، چرا که پیروزی میخائیل ساکاشویلی یا بیدزینا ایوانیشویلی می‌تواند سیاست خارجی این کشور را تحت تاثیر خود قرار دهد.

ایوانیشویلی رقیب رییس جمهور کنونی گرجستان که فردی ثروتمند محسوب می‌شود، وعده داده که در صورت پیروزی در انتخابات، اصلاحات دمکراتیک را به اجرا بگذارد و روابط بهتری را با روسیه پی ریزی کند.

ایوانیشویلی توانسته احزاب مخالف را علیه رییس جمهور کنونی گرجستان متحد کند. با توجه به پایان دوران  ریاست جمهوری ساکاشویلی در سال آینده و تغییرات صورت گرفته در قانون اساسی گرجستان و تغییر نظام سیاسی این کشور به نظامی پارلمانی، نتایج انتخابات امروز تاثیر به سزایی در رویکر آتی این کشور در حوزه سیاست خارجی خواهد داشت.

ایوانیشویلی رهبر ائتلاف "رویای گرجستانی" وعده داده است که تنها دو سال به عنوان نخست وزیر فعالیت خواهد کرد و اصلاحات گسترده‌ای را در این کشور به مورد اجرا خواهد گذاشت. وی ساکاشویلی را به دیکتاتوری در پوشش ژست‌های دمکراتیک متهم کرده است. ساکوشویلی نیزرقیب خود را دست نشانده روسیه خوانده و اعلام کرده است که ایوانیشویلی می‌خواهد شرایط را به دهه 1990 و دوره فساد بازگرداند.

ایوانیشویلی در آخرین تبلیغات انتخاباتی خود در تفلیس اعلام کرد که دوره رژیم ساکاشویلی رو به پایان است و دولت وی از بیماری سادیسم رنج می‌برد. وی سخنرانی خود را در میدان آزادی تفلیس انجام داد که یادآور دوره‌ایست که در آن ساکاشویلی توانست با سخنرانی‌های خود در سال 2003 شواردنادزه رییس جمهور پیشین این کشور را از قدرت کنار بگذارد.

ساکاشویلی نیز در آخرین برنامه تبلیغاتی خود اعلام کرده است که این کشور هم اکنون با یک انتخابات حساس رو به روست و مردم دیگر نمی‌خواهند به دوره تاریک پیشین بازگردند.

نتایج نظرسنجی‌ها از برتری قاطع حزب ساکاشویلی حکایت دارد، هر چند رقیب وی اعلام کرده  که این آمار ساختگی است. پیش از این حامیان ایوانیشویلی فیلمی ویدئویی را منتشر کردند که نشان می‌داد زندانیان این کشور مورد شکنجه و آزار جنسی قرار می‌گیرند.

بیش از 1600 ناظر بین‌المللی و 60 هزار گرجی برای نظارت بر انتخابات این کشور ثبت نام کرده‌اند و ایوانیشویلی وعده داده که در صورت تایید نتایج این انتخابات از سوی ناظران بین‌المللی وی نیز به نتایج این انتخابات احترام خواهد گذاشت.

گرجستان پس از برگزاری همه پرسی  در سال 1991 از اتحاد جماهیر شوروی اعلام استقلال کرد و زویاد گاماساخوردیا به عنوان اولین رییس جمهور این کشور انتخاب شد. البته وی در سال 1992 عزل شد و ادوارد شواردنادزه وزیر خارجه شوروی سابق به ریاست دولت رسید. دولت شواردنادزه نیز در سال 2003 با کمک ایالات متحده در انقلاب گل رز سرنگون شد و ساکوشویلی با حمایت غرب به حکومت رسید.

کد خبر 1709306

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha