۲۳ فروردین ۱۳۸۴، ۱۱:۰۹

در سال 83

موقوفات قم 2 ميليارد تومان درآمد داشته است

موقوفات و بقاع متبركه استان قم در سال 83 ، 2 ميليارد تومان درآمد داشته است.

مدير كل اوقاف و امورخيريه استان قم همزمان با آغاز هفته وقف به خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"  در قم گفت : درآمد موقوفات و بقاع متبركه استان قم در سال گذشته حدود 2 ميليارد تومان بود كه اين رقم نسبت به سال 82، 10 درصد افزايش يافته است.

وي حفظ و توسعه بقاع متبركه، ترويج قرآن، دارو و درمان، كمك به مستمندان، تعزيه داري و اطعام، نماز و روزه، كمك به طلاب علوم ديني، پرداخت هزينه سفر زوار به مشاهد مشرفه، خيرات و مبرات، خمس و سهم سادات، رد مظالم و نشر معارف اسلامي را از موارد عمده هزينه كردن درآمد موقوفات دانست.

حجت الاسلام روحاني‌نيا در ادامه خاطر نشان كرد : استان قم از نظر تعداد موقوفات در جايگاه سيزدهم كشور و از نظر درآمد، در رتبه هفتم كشور قرار دارد.

وي تصريح كرد : بيشترين جهت موقوفات قم در راستاي ترويج فرهنگ عاشورا و عزاداري اهل بيت (ع) است. بر اساس آمار منتشره از سوي سازمان اوقاف، كل موقوفات مربوط به عزاداري امام حسين(ع) در كل كشور، 5 هزار مورد مي‌باشد كه 450 مورد از آن مربوط به استان قم است.

مدير كل اوقاف استان قم در خصوص تعداد بقاع متبركه استان گفت : بيش از يكصد بقعه متبركه مشخص شده و داراي پرونده در استان قم وجود دارد، البته بر اساس سوابق، تعداد امامزادگان مدفون در استان قم 444 ذكر شده است.

وي در بخش ديگري از سخنان خود قديمي‌ترين موقوفه ايران را بقعه مقدسه حضرت معصومه (س) ذكر كرد.

روحاني‌نيا ميزان نذورات مردم به بقاع متبركه در سال 83 را 330 ميليون تومان عنوان كرد و گفت : اكثر قريب به اتفاق بقاع متبركه در استان در حال تعمير و بازسازي است و عدم سرعت در انجام عمليات بازسازي به دليل كمبود اعتبارات است.

مدير كل اوقاف و امور خيريه استان قم در خصوص همكاري ميراث فرهنگي در زمينه بازسازي، موقوفات و بقاع متبركه يادآور شد : در گذشته ميراث فرهنگي كمك بسياري ناچيزي براي مرمت بقاع متبركه اختصاص مي‌داد، اما پس از ادغام دو سازمان ميراث فرهنگي و ايرانگردي و جهانگردي و انتصاب مديريت جديد، اميدواريم در سال جاري بتوانيم بودجه قابل توجهي را در اين رابطه جذب كنيم.

روحاني‌نيا درباره مسئله ممانعت از دفن اموات در داخل شهر تصريح كرد : ما هم موافق هستيم كه محل دفن اموات از داخل شهر به جاي مناسبي در خارج شهر تغيير يابد، اما ممانعت از دفن اموات در مقبره‌هاي داخل شهر، خارج از توان اداره اوقاف است.

وي افزود: ابتدا بايد قبرستان جديدي كه مورد استقبال مردم باشد در خارج از شهر احداث شود و سپس تمام نهاد‌هاي ذي‌ربط نيز با همكاري با يكديگر اين مشكل را حل كنند.
کد خبر 171111

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha