به گزارش خبرنگار مهر "رضا آشفته" در جلسه نقد و بررسی آثار اجرایی روز اول بیست و چهارمین جشنواره تئاتر استان مرکزی افزود: اهمیت شناخت جایگاه نمایش و نمایشنامه نویسی امروز جهان برای کار در عرصه تئاتر ضروری است و اگر به سیر تاریخی نمایشنامه نویسی در جهان و به ویژه اروپا توجه کنیم ، خواهیم دید که فاصله بسیاری تا رسیدن به آن ها داریم.
وی با تاکید بر اینکه باید پس باید تمام تلاش خود را کنیم که این فاصله کمتر شود نه بیشتر اظهارداشت: هر اثر هنری در دل خود اندیشه ای دارد و زمانی می تواند لذت آفرین باشد که مخاطب را به درک معنایی و همسو شدن با خود برساند.
آشفته با بیان اینکه هدف مخاطب ازمواجهه با یک اثر هنری چون نقاشی، فیلم، داستان و به طور ویژه تئاترلذت بردن است افزود: لذت بردن به ایجاد سرگرمی از طریق آن هنر نیست بلکه ایجاد حس و اندیشه است که انسان را به حظ هنری می رساند.
وی ادامه داد: گاهی ممکن است یک موضوع ساده به مفاهیم عمیق بپردازد پس این شیوه به کارگیری و شناخت هنر است که می تواند یک اثر را برجسته کند.
نائب رئیس کانون منتقدین ایران یادآور شد: ما باید در تئاتر به سمت معاصر شدن برویم و اگر از متنی کلاسیک استفاده می کنیم آن را به روز کنیم.
آشفته در خصوص نمایش های اجرایی روز اول جشنواره " دستور"، " پیاز" و " طاعون" گفت: هر سه ایده نمایش ها قشنگ بود ولی پرداخت آن با تناقض رو برو بود و این تناقض در وهله اول به متن وارد بود.
وی ادامه داد: هر سه متن این کارها خطی و ارسطویی بود، یعنی شروع، وسط و پایان داشت اما کارگردانان در اجرای کارمی خواستند آن را انتزاعی کنند که با توجه به شیوه های انتخابیشان، این اتفاق نیفتاده بود و بیشتر مخاطب را دچار بی حوصلگی کرده بود، در حالیکه می توانست شکست سیر خطی در قوی شدن کارها موثر باشد.
آشفته خاطر نشان کرد: حفظ ریتم در یک نمایش بسیار مهم است و باید کارگردان در هدایت بازیگران و استفاده از ادوات صحنه طوری برخورد کند که حوصله تماشاگر سر نرود.
وی در پایان گفت: قطعا برای ارائه بهتر یک هنر و تاثیرگذاری عمیق تر آن نیاز به شناخت و آگاهی بیشتر از طریق خواندن، دیدن و اندیشه است و بی شک نگاه دوباره به اثر و بازنویسی آن در تعمیقش موثر است.
نظر شما