انقلاب مردم لیبی علیه معمر قذافی در فوریه 2011 به سرنگونی رژیم دیکتاتوری وی پس از چهار دهه حکومت بر این کشور انجامید.
اولین انتقال آرام قدرت در لیبی پس از تقریبا چهار دهه، در ۸ اگوست در جریان مراسمی رسمی در طرابلس پایتخت لیبی انجام شد. این انتقال قدرت تقریبا یک سال پس از انقلاب مردم لیبی که به سقوط رژیم دیکتاتوری معمر قذافی انجامید، برگزار شد و در جریان آن شورای ملی انتقالی ، قدرت را به کنگره ملی واگذار کرد.
مردم لیبی در ۷ جولای، اعضای مجمع ملی لیبی را انتخاب کردند. مجمع ملی بر انتصاب دولت موقت جدید نظارت دارد. این دولت تا زمان برگزاری انتخابات جدید پارلمانی و تدوین قانون اساسی جدید، کشور را اداره خواهد کرد.
پس از آن نوبت به انتخاب نخست وزیر از سوی کنگره ملی رسید که مصطفی ابوشاقورتوانست در دور دوم انتخاباتی که روز ۲۲ شهریور( ۱۲ سپتامبر ) از سوی مجمع ۲۰۰ نفره لیبی برگزار شد ، با اختلاف اندکی بر محمود جبرئیل پیروز شود.
ابوشاقور، در این انتخابات ۹۶ درصد آراء را از آن خود ساخت. این درحالی بود که رقیب وی، ۹۴ درصد آرا را به خود اختصاص داد.
مصطفی ابوشاقور نامزد مورد پشتیبانی اخوانالمسلمین است وی با کمک آرای حزب عدالت و سازندگی وابسته به اخوان المسلمین به پیروزی رسید.
ابوشاقور که مهمترین مسوولیت او در دوران انتقالی تامین امنیت شهروندان لیبی است، یک تکنوکرات است که در دوران معمر قذافی، زندگی در تبعید ایالات متحده آمریکا را برگزیده بود و به تازگی به لیبی بازگشته است.
ابوشاقور که از مخالفان سیاسی معمر قذافی، رهبر سرنگون شده لیبی بود، وعده داده که امنیت کشور را در دوره ۱۸ ماهه نخست وزیری خود در اولویت قرار دهد.
اما کابینه ای که از سوی وی اعلام گردید با اقبال زیادی از سوی کنگره ملی روبرو نشده است و نمایندگان با این کابینه مخالفت کردند.
عبد العالی الدرسی نماینده کنگره ملی از شهر البیضاء در شرق لیبی گفت: ما مخالف کابینه پیشنهادی ابوشاقور هستیم و تا یکشنبه به وی مهلت داده ایم که کابینه جدیدی پیشنهاد کند.
وی افزود: این کابینه شامل همه طیفها و مناطق لیبی نمی شود و تشکیل آن عجولانه، بی حساب و بر اساس رابطه بازی بوده است.
این در حالی است که بیش از صد تظاهرات کننده در اعتراض به نبود وزیرانی از مناطق غرب لیبی در کابینه جدید به کنگره ملی حمله کردند.
تظاهرات کنندگان با ورود به داخل کنگره ملی لیبی ناخرسندی خود را از این موضوع به نمایندگان کنگره ملی نشان دادند.
صلاح حسن یکی از اعضای کنگره ملی لیبی گفت: بیش از صد تظاهرات کننده از شهر الزاویه در اعتراض به نداشتن نماینده ای در کابینه پیشنهادی دست به اعتراض زدند.
این در حالی است که ابوشاقور پس از مخالفت کنگره لیبی با کابینه پیشنهادی وی گفت: افراد لایقی را انتخاب کردم و متاسفانه کنگره ملی دلیل مخالفت با این کابینه را مشخص نکرده است.
نمایندگان مجلس لیبی به هنگام بررسی کابینه پیشنهادی ابوشاقور به حضور برخی از اعضای شورای انتقالی و دولت قبلی یعنی عبدالرحیم الکیب اعتراض کردند.
یکی از نمایندگان گفت: ابوشاقور دولتی که وعده آن را داده بود تشکیل نداده است زیرا این کابینه وحدت ملی و دربرگیرنده همه مناطق نیست.
یک نماینده دیگر گفت: ما از زندگی نامه برخی از وزیران اطلاعی نداریم.
یک نماینده دیگر بیان کرد: بیشتر وزیران کابینه پیشنهادی ابوشاقور عضو دولت سابق اند و بسیاری از آنها ناکارآمد و ناشناخته هستند.
نظر شما