به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از جروزالم پست، "رابرت گیتس" روز گذشته در یک سخنرانی در شهر "نورفولک" ویرجینیا با فاجعه بار خواندن اقدام نظامی علیه ایران و هشدار درباره پیامدهای آن گفت: اسرائیل نباید به منافع آمریکا آسیب برساند.
وی تاکید کرد: واشنگتن باید به مقامات اسرائیلی بفهماند که تل آویو چک سفید امضا برای انجام اقدام نظامی که آسیب جدی به منافع آمریکا وارد می کند، ندارد.
رابرت گیتس تحریم های بیشتر را به جای گزینه نظامی علیه ایران پیشنهاد کرد و گفت: نتایج اقدام نظامی آمریکا و اسرائیل علیه ایران فاجعه بار بوده و ما را برای نسل ها در آن منطقه از جهان دچار مشکل می کند.
وی اذعان کرد: نه اسرائیل نه آمریکا قابلیت توقف برنامه هسته ای ایران را دارند و اقدام نظامی علیه تاسیسات هسته ای این کشور فرضیه ایران مجهز به بمب هسته ای را رد نمی کند.
گیتس با اشاره به افزایش احتمال هسته ای شدن ایران در صورت ماجراجویی علیه ایران گفت: هرگونه حمله علیه ایران باعث می شود تا این کشور برنامه خود را در گودال عمیق تر و مخفی تر پیگیری کند.
بلومبرگ در همین رابطه فاش کرد: اظهارات تند گیتس انتقاد بنیامین نتانیاهو را ماه گذشته در پی داشت زیرا وزیر دفاع تازه بازنشسته از تل آویو به عنوان همپیمان قدرنشناس واشنگتن یاد کرد و از نخست وزیر اسرائیل به خاطر انزوای دیپلماتیک اسرائیل و خدشه دار کردن منافع آمریکا انتقاد کرده بود.
این انتقادها که توسط "جفری گلدبرگ" روزنامه آمریکایی نشریه آتلانتیک افشا شد، پس از دیدار نتانیاهو با باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا در مه گذشته به اوج خود رسید. سخرانی نتانیاهو مقابل دوربین های فیلمبرداری درباره اوضاع امنیتی رژیم صهیونیستی بسیاری از مقامات کاخ سفید از جمله هیلاری کلینتون وزیر خارجه را شوکه کرد.
رابرت گیتس پیشتر در آکادمی نیروی هوایی آمریکا در کولورادو خطاب به دانشجویان دانشکده افسری با اعتراف به افزایش توانمندی دفاعی ایران گفته بود: در حقیقت، قابلیتهای نظامی کره شمالی، چین و ایران در حال گسترش است، موشکهای کروز ضد کشتی و بالستیک، زیر دریایی های مجهز، موشکهای پدافند هوایی پیشرفته برای خنثی کردن قدرت نظامی آمریکا در جهان طراحی شده است.
وزیر دفاع سابق آمریکا همچنین در گفتگو با شبکه خبری سی ان ان گفته بود: با استفاده از دیپلماسی می توان کشورهای اسلامی را تشویق به توقف برنامه هسته ای کرد و گزینه نظامی علیه ایران تنها اتلاف زمان به مدت یک تا سه سال و یا حتی بیشتر است.
رابرت گیتس در گفتگو با شبکه خبری الجزیره گفته بود: آمریکا هنوز خواهان استفاده از رویکردهای دیپلماتیک برای حل چالش ایران و برنامه هسته ای این کشور است.
نظر شما