به گزارش خبرگزاری مهر، "سباستین سونس" رئیس بخش علمی انستیتو آلمانی اورینت در گفتگو با نشریه "فرانکفورتر روند شای" درباره قانونی که پارلمان ترکیه بعد از حمله خمپاره ای اخیر از خاک سوریه به کشورش به تصویب رسانده که اقدامات نظامی در خاک کشورهای همسایه را ممکن می کند اظهار داشت: سخت است در این باره سخن بگوییم که مداخله نظامی ترکیه در سوریه نزدیک است. مشخص است که شرایط بین ترکیه و سوریه متشنج شده است. به اعتقاد من مشاوره کردن درباره یک مداخله نظامی در سوریه از طرف اردوغان و در این برهه زمانی که هنوز قطعا مشخص نیست که آیا این حمله خمپاره ای از طرف رژیم اسد بوده است یا نه، بد بود.
وی افزود: برخی گروههای مخالف در سوریه هستند که علاقه زیادی به انجام اقدامات تحریک آمیز دارند. این غیر سازنده است که ترکیه اجازه این امر را به این گروهها می دهد. اما اردوغان از نظر سیاست داخلی تحت فشار است.
این کارشناس غربی در ادامه با تاکید بر اینکه حتی زمانی که همه شواهد در حمله خمپاره ای به خاک ترکیه متوجه نیروهای اسد باشد، اما هنوز همه چیز به طور قطعی مشخص نیست.
وی در ادامه به علاقه برخی مخالفان سوری برای مداخله نظامی ترکیه در خاک سوریه اشاره کرده و اظهار داشت: ما باید در نظر داشته باشیم که مخالفان سوری از هم گسیخته اند و با یک رای سخن نمی گویند.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه مداخله نظامی ترکیه در سوریه یک گزینه است و صرفا می توان درباره آن حدس و گمان زد همچنین تصریح کرد: در این میان ممکن است که گروههای مخالف سوری در پس حمله خمپاره ای به خاک ترکیه مخفی شده باشند.
این تحلیلگر غربی در بخش دیگری از این گفتگو خاطر نشان کرد: مسئله کردهای سوریه برای ترکیه بسیار مهم است. قانونی که در پارلمان ترکیه تصویب شده بخصوص این مسئله را هدف قرار داده است که عملیات نظامی در مناطق کردنشین آن سوی مرزهای ترکیه را ممکن سازد. مشابه چنین عملیاتهایی در حال حاضر در شمال عراق اجرا می شود.
وی در ادامه در این باره که تحولات اخیر منطقه چه تاثیری بر مناسبات بین ایران و ترکیه داشته، اظهار داشت: مناسبات بین ترکیه و ایران نه تنها بد نیست بلکه این دو کشور از نظر اقتصادی مناسبات تنگاتنگی با هم دارند.
نظر شما