احمد علیرضا بیگی در گفتگو با خبرنگار مهر به تشریح شرایط منطقه زلزله زده آذربایجان شرقی و نیازمندیهای کنونی آن پرداخت و گفت: در شرایط فعلی، ما دو موضوع را در پیش رو داریم، یکی برودت و سرماست که طبیعتا باید افراد را به وسایل گرمایشی و همچنین لباسهای گرم تجهیز کنیم و دوم اینکه اکنون در مرحله تحویل خانه ها قرار داریم و مردم نیز تمام دارایی ها و وسایل زندگی خود را از دست داده اند.
وی بیان کرد: از طرف دیگر مردم و خیران متقاضی تقبل احداث خانه هستند که البته ما از این مرحله عبور کرده ایم ضمن اینکه باید گفت به عنوان نمونه زمانی که یک خیر مسئولیت احداث مثلا 100 واحد مسکونی را در یک روستا تقبل می کند در جایی دیگر 200 خانواری که از این جریان بهره مند نمی شوند احساس می کنند که به آنها ظلم شده است.
خیران وارد موضوعات عمومی شوند
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه در این خصوص به خیران توصیه می کنیم که به موضوعات عمومی ورود پیدا کنند، بیان کرد: کارههای عمومی مثل احداث کانونهای فرهنگی، ایجاد دانشکده، احداث پل یا احداث سدهای کوچک که وقتی خیران مبادرت به احداث سد کوچک می کنند آن سد نیز به نام خیر به ثبت می رسد و در عین حال جمعیتی نیز از این کار بهره می برد.
ایجاد فرودگاه در منطقه یکی از جدی ترین نیازمندیها
بیگی با اعلام اینکه اکنون ما موضوعات مرتبط با بحثهای توسعه ای را در حال رصد هستیم، بیان کرد: به عنوان نمونه در این منطقه زلزله و پس لرزه مدام در حال روی دادن است، این زمین لرزه ها نه تنها کاهش نمی یابد بلکه سیر صعودی نیز دارد و پس لرزه هایی با چهار ریشتر نیز اتفاق می افتد، اینها همه نشانه این است که این سرزمین مستعد وقوع چنین حوادثی است.
وی ادامه داد: بر این اساس یکی از قوی ترین نیازمندیهای منطقه احداث فرودگاهی است که در مرحله اول ماموریت امدادی داشته باشد و در مراحل بعدی پس از تکمیل آن به به عنوان یکی از زیرساختهای منطقه نیز مورد استفاده قرار گیرد.
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه اکنون داریم مطالعات آن را انجام می دهیم، تصریح کرد: بر این اساس یکی از نیازمندیهای منطقه فرودگاه ارسباران است و طبیعی نیز هست که این فرودگاه با صرف کمک مردم امکان احداث ندارد اما این امر می تواند اساس کار باشد که در مرحله بعد اعتبارات دولتی را نیز برای آن قرار دهیم تا در آینده بتوان آن را به یک فرودگاه منطقه ای تبدیل کنیم.
وی با اشاره به مشارکت گروه های مختلف مردم در مناطق مختلف زلزله زده استان نیز بیان کرد: اکنون در موضوع مشارکت مردم، گروه های مختلف دانشجویی، بسیج، دانش آموزی و طلاب از نقاط مختلف کشور حضور دارند به عنوان نمونه دانشجویان پلی تکنیک و صنعتی امیرکبیر در چند روستا توانسته اند پایگاه ایجاد کرده و کارهای فنی و عمرانی انجام دهند، ما برخی از خانه ها را در مرحله سفت کاری قرار داده ایم و از آن مرحله به بعد گروه های دانشجویی با نیت انجام کار خیر خانه ها را تکمیل می کنند.
بیگی با اشاره به سامانه ای که برای تشریح و معرفی نیازمندیهای منطقه ایجاد شده نیز کفت: سامانه ای با آدرس اینترنتی http://www.bazsazi-as.irنیز طراحی شده که در آن فرصتهای انجام کار خیر و نیازمندیهای منطقه درج شده است.
وی با اشاره به اینکه این سامانه برشهای جغرافیایی و برشهای نوع نیازمندیها را دارد، افزود: مثلا کسی که اهل یکی از روستاهاست می تواند در این سامانه جستجو کرده و ببیند روستای مد نظرش به چه بخشهایی نیاز دارد و در حد بضائت خود کمک می کند.
استاندار آذربایجان شرقی همچنین با اشاره به همایشهایی که طی این مدت برگزار شده و تعهدات خیران نیز بیان کرد: میزان تعهدات خیران به این شکل که در چه موضوعی چه کسی چه تعهدی داده و این تعهد تا چه میزان محقق شده در این سامانه وجود دارد.
بیگی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه اکنون در منطقه های زلزله زده از استانهای مختلف کشور ماموریت گرفته اند و به عنوان نمونه اصفهان نیز بازسازی یک شهر را بر عهده گرفته است، ادامه داد: اصفهان برای اینکه بتواند از کمکهای مردم نیز به عنوان یک پشتوانه مالی استفاده کند یک همایش خیران را نیز در اصفهان برگزار کرد.
وی با اشاره به اینکه اکنون حدود 14 بنیاد مسکن از استانهای مختلف یک جغرافیای مشخص به آنها واگذار شده و مشغول کار بازسازی نیز هستند، گفت: اینها برای جلب کمکهای مردم نیز از استان خودشان اقدامات لازم را نیز انجام می دهند و حتی برخی ها خیران خود را به منطقه می آورند.
وضعیت بازسازی خانه ها/ 586 واحد تحویل می شود
استاندار آذربایجان شرقی در ادامه سخنان خود به تشریح روند بازسازی در نقاط زلزله زده نیز پرداخت و بیان کرد: در شرایط موجود آواربرداری 100 درصدی در مناطق زلزله زده که وسعتی حدود پنج هزار کیلومتر مربع بود انجام شده است.
وی همچنین یادآور شد: 305 روستا از زلزله متاثر شده که از 30 تا 100 درصد تخریب داشته است.
بیگی ادامه داد: بر اساس آخرین اطلاعات تا روز پنجشنبه 14 هزار و 126 واحد مسکونی آواربرداری شده که 11 هزار و 934 واحد در مرحله پی کنی، هشت هزار و 172 واحد در مرحله آرموتوربندی، پنج هزار و 121 واحد نیز بتن ریزی ، دو هزار و 422 واحد اسکلت آن بسته شده ، 460 واحد بتن ریزی سقف انجام شده و 586 واحد نیز دیوار چینی آن صورت گرفته است.
وی اظهار داشت: برای ما در این شرایط دیوار چینی آخرین مرحله است به این معنی که خانه آماده اسکان ثابت است و نازک کاری برای مرحله بعدی قرار می گیرد.
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه این کارها مرحله به مرحله پیش می رود به این معنی که خانه هایی که در مرحله بتن ریزی هستند به مرحله بعدی می روند و آنهایی که در مرحله اسکلت هستند به دیوار چینی می رسند، تصریح کرد: بر این اساس خانه هایی که تمام می شود نیازمند تامین وسائل زندگی نیز هستند و در عین حال که دولت کمک 500 هزار تومانی در نظر گرفته، کمک مردم در این مرحله برای تامین وسائل زندگی مانند فرش و... می تواند موثر باشد.
بیگی همچنین اعلام کرد: در این هفته 586 واحد به مردم آسیب دیده در هر چهار منطقه زلزله زده تحویل می شود.
وی گفت: این واحدها شامل 220 واحد در منطقه اهر، 132 واحد در منطقه ورزقان، 12 واحد در تبریز و 221 واحد نیز در منطقه هریس است.
گفتگو:هژیر فتحی
نظر شما