۱۸ مهر ۱۳۹۱، ۸:۱۸

پاسخ فرخنده‌کیش به میرزاخانی:

تلاش بنیانگذاران ‌سینمای‌جوان را نادیده‌‌‌نگیرید؛در شأن یک ‌مدیر نیست!

تلاش بنیانگذاران ‌سینمای‌جوان را نادیده‌‌‌نگیرید؛در شأن یک ‌مدیر نیست!

معاون سابق پژوهش و آموزش انجمن سینمای جوان با انتقاد از اظهارات اخیر هاشم میرزاخانی درباره کم کاری مدیران قبلی گفت: در حق بسیاری از بنیانگذاران و مدیران پیشین انجمن بی‌انصافی و تلاش مدیران پیشین در به بار نشستن این انجمن، نادیده گرفته شد.

فرید فرخنده‌کیش معاون سابق پژوهش و آموزش انجمن سینمای جوان درباره عملکرد این انجمن به خبرنگار مهر، گفت: انجمن سینمای جوان یکی از خوشنام‌ترین محیط‌های سینمایی در زمان‌های دور در وزارت ارشاد بود و این انجمن در دوران فعالیت خود خروجی‌های کم نظیری را به جامعه سینمایی عرضه کرده‌است.

وی در ادامه افزود: انجمن سینمای جوان در زمانی که مدیریت آن را جعفر صانعی‌مقدم برعهده داشت و محمد آفریده نیز به عنوان مدیر تولید در‌آن فعالیت می‌کرد به معنای واقعی، دوران طلایی خود را سپری کرد و به‌واسطه اعتمادی که این دو مدیر فرهنگی به جوان‌های فیلمساز داشتند آثار و فیلمسازان شاخصی از دل این انجمن بیرون آمدند. حال مدیرانی که پس از آنها سکان اداره انجمن سینمای جوان را در اوایل دهه 80 برعهده گرفته‌اند با وجود اینکه تلاش‌شان قابل تقدیر بوده اما هیچگاه نتوانستند آن دوره طلایی را تکرار کنند.

لزومی به دانشگاهی شدن آموزش در انجمن سینمای جوان وجود نداشت

فرخنده‌کیش در ادامه با اشاره به صحبت‌های هاشم میرزاخانی به‌عنوان مدیر فعلی انجمن سینمای جوان و دبیر بیست و نهمین جشنواره فیلم کوتاه تهران در برنامه تلویزیونی "هفت" گفت: یکی از موضوعاتی که میرزاخانی در صحبت‌های اخیر خود مطرح کرد بحث آموزش بود. ایشان معتقدند که بحث آموزش در دوره پیش از مدیریت وی تعطیل بوده‌است و ایشان به همراه تیم خود بحث آموزش را گسترش داده و در سطح دانشگاهی مطرح کرده‌است. این در حالی است که اصولا لزومی به دانشگاهی شدن مقوله آموزش در انجمن سینمای جوان وجود نداشت.

معاون سابق پژوهش و آموزش انجمن سینمای جوان در ادامه صحبت‌های با اشاره به نحوه آموزش در دفاتر انجمن سینمای جوان گفت: زمانی که انجمن سینمای جوان تشکیل شد امکان آموزش به معنای در اختیار داشتن اساتید برجسته وجود نداشت و اساتید دفاتر در شهرستان ها معمولا افراد فعال در حوزه فیلمسازی شهرستان‌ها بودند. به‌عنوان مثال در شهر بوشهر کسانی چون برادران صافی و ساعد نیک‌زاد آموزش‌های فیلمسازی در انجمن سینمای جوان را منتقل می‌کردند.

اساتید امروز خروجی‌های انجمن سینمای جوان دیروز هستند

وی  در ادامه افزود: خوشبختانه این شیوه آموزش به گونه‌ای پیش رفت که استادان امروز خروجی‌های انجمن سینمای جوان دیروز هستند. به‌عنوان مثال می‌توان از مهرداد اسکویی، محمد شیروانی، رهبر قنبری و بسیاری دیگر از فیلمسازان نام برد که هم اکنون از فیلمسازان تاثیرگذار در عرصه سینمای کوتاه، مستند و یا حتی بلند هستند. در واقع اتفاقی که در آن دوران رخ داد و در این دوره از آموزش کمتر شاهد آن هستیم این بود که آموزش در آن زمان سینه به سینه منتقل می‌شد.

فرخنده‌کیش در ادامه در پاسخ به بخش دیگری از صحبت‌های میرزاخانی مبنی‌بر اینکه دفاتر انجمن سینمای جوان به مشاور املاک و دفتر کار شخصی تبدیل شده بود، گفت: به دور از شان یک مدیر سینمایی با این همه ادعا است که از دفاتر انجمن سینمای جوان در شهرستان‌ها با عنوان دفاتر املاک یاد کند. به اعتقاد من اگر این مدیر سینمایی شناخت درستی از حوزه مدیریت در سینما داشت، به هیچ عنوان حضور فرهاد مهرانفر در دفتر انجمن سینمای رشت را از یاد نمی‌برد. این فیلمساز با حضور در دفتر انجمن سینمای جوان رشت موجبات رشد هنرمندان بسیاری از جمله هومن سیدی و دیگران را فراهم کرد.

وی در ادامه متذکر شد: زمانی مهرانفر از انجمن سینمای جوان بابت خدمت بزرگی که به جوانان علاقمند سینما در رشت می‌کرد مبلغ ناچیزی را به عنوان حقوق دریافت می‌کرد اما هیچ نیازی به پول‌هایی از این دست نداشت و فقط با عشق کار می‌کرد و حال خیلی ناعادلانه است که در یک برنامه زنده تلویزیونی گفته شود که دفاتر انجمن سینمای جوان در شهرستان قبل از مدیریت ایشان دفتر معاملات ملکی بوده‌است!

این مدیر سینمایی در ادامه صحبت‌های خود با اشاره به مشکلات ابزاری که در گذشته وجود داشته‌است گفت: میرزاخانی در بخشی از صحبت‌های خود عنوان کرد که مشکلات ابزاری در انجمن سینمای جوان حل شده‌است. بله درست می‌گوید امکانات موجود به لخاظ فنی با سال‌های دور انجمن سینمای جوان بسیار متفاوت شده‌است و در گذشته به معنای واقعی مشکلات ابزار وجود داشت اما به گواه تاریخ شاهد بودیم که فیلمسازان بسیاری با آثار شاخص از گذشته این انجمن قدعلم کردند اما در مقابل در سه سال گذشته جز ارائه آمارهای بی‌شمار چه فیلمساز شاخصی از دل انجمن متولد شد.

میرزاخانی شرط انصاف را رعایت نکرد

فرخنده‌کیش در ادامه افزود: به هر حال حرف من این است که هاشم میرزاخانی در صحبت‌های خود شرط انصاف را رعایت نکرد و حق مدیران پیشین را نادیده گرفت و خوب این نوع به قضاوت نشستن‌ها به هیچ عنوان انسانی و اخلاقی نیست.

معاون سابق پژوهش و آموزش انجمن سینمای جوان در پایان صحبت‌های خود با اشاره به این مطلب که میرزاخانی گفته‌است جشنواره فیلم کوتاه تهران قدیمی‌ترین جشنواره است گفت: قدیمی‌ترین جشنواره‌ای که در ایران برگزار شده جشنواره فیلم رشد بوده است که در دهه 1340 بنیان گذاشته شده است. بعد از آن جشنواره فیلم تهران بود که به بعد از انقلاب با نام جشنواره سینمای جوان برگزار شد و بعدها به جشنواره فیلم کوتاه تهران تغییر نام داد.

لازم به ذکر است در برنامه تلویزیونی "هفت" این هفته هاشم میرزاخانی ضمن ارائه مباحث آماری از وضعیت انجمن سینمای جوان در گذشته و به خصوص دفاتر انجمن‌ها در گذشته سخن گفت که این سخنان مورد انتقاد قرارگرفت و رهبر قنبری و مرجان اشرفی‌زاده، از کارگردان‌های با تجربه فیلم کوتاه هم در همان برنامه صحبت‌های این مدیر سینمایی را مورد نقد قرار دادند.

میرزاخانی در برنامه هفت ادعا کرده بود که  ماحصل کنونی انجمن و افتخارات آن مربوط به فعالیت دوساله مدیریت وی است و انجمن در حال تعطیلی بوده و پس از فعالیت وی به عنوان مدیر این مرکز از این تعطیلی نجات پیدا کرده است. وی مدیران قبلی را متهم به کم کاری کرد و سیستم آموزشی فعلی را به طور تمام به تلاش های خودش نسبت داد.

کد خبر 1714420

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha