محسن جعفری نژاد در گفتگو با خبرنگار مهر در این رابطه گفت: سرشماری حیات وحش در استان فارس از اوایل آبان ماه آغاز خواهد شد.
وی با بیان اینکه سرشماری جمعیت گونه های شاخص حیات وحش استان فارس در تمام مناطق شامل منطقه حفاظت شده، پارکهای ملی، پناهگاه حیات وحش و همچنین منطقه شکار ممنوع انجام می شود، ادامه داد:در این سرشماری جمعیت گونه های شاخص استان از جمله گورخر، آهو، قوچ و میش و کله بز بررسی خواهد شد.
معاون محیط زیست طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست استان فارس بیان کرد: این امر به منظور تعیین آمار نسبی حیات وحش به ویژه گونه های مذکور و بررسی وضعیت زیست محیطی این گونه ها و راهکارهای لازم برای حفاظت از آنها صورت می گیرد.
جعفری نژاد در ادامه سخنان خود با اشاره به سرشماری تابستان نیز بیان کرد: در سرشماری حیات وحش در تابستان شاهد افزایش جمعیت گورخر ایرانی در منطقه بهرام گور نی ریز و پارک ملی قطروئیه بودیم.
وی با اعلام وضعیت مطلوب حیات وحش در استان فارس ادامه داد: با توجه به سرشماری تابستانه حیات وحش در استان فارس مشخص شد که جمعیت گوخرهای ایرانی در این استان افزایش مطلوبی یافته به گونه ای که بیشترین جمعیت این گونه در استان فارس به سر می برند.
وضعیت مطلوب گوزنهای زرد در ارسنجان
معاون محیط زیست طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست استان فارس در بخش دیگری از سخنان خود پیرامون آخرین وضعیت گوزن های زرد منتقل شده از میانکتل به منطقه ارسنجان گفت: گوزن زرد ایرانی در استان فارس فقط در منطقه میانکتل نگهداری می شد که در این منطقه نیز مساحت عرصه کم بود از این رو هشت راس از گوزن زرد این منطقه به ارسنجان منتقل شد.
وی افزود: یکی از اهدافی که سازمان در این رابطه پیگیری می کند حمایت از این گونه نادر است تا بتوان ضمن افزایش تعداد آن اقدامی برای مدیریت آن نیز انجام شود علاوه براین یکی از موضوعاتی که با انتقال این گونه به منطقه ارسنجان دنبال می شود ایجاد سایتی جانشین است تا در صورت بروز حوادث احتمالی محلی برای نگهداری از این گونه وجود داشته باشد.
جعفری نژاد اظهار داشت: در حال حاضر گوزنهای منتقل شده به ارسنجان خود را با شرایط وفق داده و در وضعیت مطلوبی به سر می برند.
نظر شما