به گزارش خبرنگار مهر، هر چند امروز میانگین معتاد حرفه ای در میان دانشجویان از نرم جامعه کمتر است، اما تحقیقات نشان می دهد رشد آمار دانشجویانی که به صورت تفننی برای یکبار مواد مخدر مصرف کرده اند، نگران کننده است.
موادی مانند حشیش و ترامادول اگرچه ابتدا به ساکن تجربیاتی همچون افزایش سطح هوشیاری را ایجاد می کنند اما پس از یک بار مصرف، باعث به وجود آوردن پدیده تحمل می شوند بدین معنی که بدن برای هر بار مصرف به مقدار بیشتری از این مواد نیاز دارد.
قرصهای روان گردان نیز با تصور غلط اعتیادآور نبودن و افزایش هوشیاری توسط دانشجویان مصرف می شوند. مصرف مواد اعتیادآور در میان دانشجویان غیربومی و خوابگاهی بیشتر از سایر دانشجویان است.
همانطور که در جامعه نیز اعتیاد در مردان بیشتر از زنان است، آمار مصرف مواد در میان دانشجویان پسر نیز از دانشجویان دختر بیشتر است.
اعتیاد مدرن خطرناکتر از اعتیاد سنتی
استادیار و دکترای تخصصی روانپزشکی مرکز ملی مطالعات اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی تهران که به منظور شرکت در نخستین کنکره بین المللی دانشجویی اعتیاد در ارومیه به سر می برد در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: در سالهای گذشته اعتیاد به شیوه سنتی تمام جامعه را تحت تاثیر قرار نمی داد و اثرات سوء بسیار کمتری از اعتیاد مدرن داشت.
آذرخش مکری با بیان اینکه امروز شکل اعتیاد در جامعه تغییر یافته است گفت: اعتیاد به بازی های رایانه ای، مواد روانگردان و ترامادول به ظاهر کم خطر، امروز در بین تمامی اقشار به خصوص دانشجویان رواج یافته و جامعه را از درون و ریشه تخریب می کند.
وی با بیان اینکه در گذشته افراد معتاد به راحتی قابل شناسایی بودند اظهارداشت: امروز در میان چهره های موفق و برتر جامعه نیز به شکلی می توان اعتیاد را مشاهده کرد، امروز قهرمان ورزشی که کراک یا شیشه مصرف می کند هم وجود دارد.
مکری از اعتیاد به عنوان حربه دشمنان برای تسلط بر جامعه یاد کرد و گفت: اعتیاد به عنوان یک بیماری بسیار پیچیده است که اگر به سرعت درباره آن چاره اندیشی نشود امکان درمان نخواهد داشت.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه علل گرایش جامعه به خصوص جوانان امروز به سمت اعتیاد دیگر نابسامانی و فقر اقتصادی خانواده ها نیست، گفت: لوس کردن، تفریح زیاد، بی توجهی و حتی وضع مالی بالای خانواده نیز منجر به گرایش فرزندان به سمت مواد مخدر می شود.
مکری با بیان اینکه هنوز علت مشخصی را نمی توان برای گرایش به اعتیاد در جامعه عنوان کرد خواستار برنامه ریزی اصولی در این خصوص شد.
وی با تاکید براینکه دیالوگ ملی در خصوص اعتیاد باید بالا برود گفت: از هر فرصتی باید برای فرهنگ سازی و آموزش راه های ابتلا به این بیماری به مردم استفاده شود.
استادیار و دکترای تخصصی روانپزشکی مرکز ملی مطالعات اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: مصرف مواد مخدر و اعتیاد به آن، خطرناکترین پدیده جامعه امروزی بوده که جوامع انسانی را به طور جدی مورد تهدید قرار داده است، با پیشرفت جوامع، نیازها، نگرش ها و الگوهای رفتاری انسان تغییر می کند و این دگرگونی از جامعه ای به جامعه دیگر به لحاظ موقعیت جغرافیایی، میزان دستیابی به فناوری نوین، سطح رشد و آگاهی، زمینه های فرهنگی، اقتصادی و ... بسیار متفاوت است.
جوانان کشورمان به برکت سلامتی و اندیشه دور پرواز و روحیه انقلابی از هر جهتی ممتازند، اما شوربختانه این افیون تلخ کام در تار و پود تعدادی از این جوانان هم رسوخ کرده، که از این رو بررسی عوامل زمینه ساز این گرایش شوم در بین جوانان و بویژه قشر تحصیل کرده ضروری است.
هیچ کشوری از پیامدهای مصرف مواد مخدر در امان نیست
فرمانده سابق انتظامی آذربایجان غربی نیز در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص نحوه مقابله با گرایش به سمت مواد مخدر گفت: مبارزه با اعتیاد مسئولیتی همگانی است و مشارکت تمام آحاد جامعه را می طلبد.
سردار محمدعلی نصرتی با بیان اینکه مواد مخدر به عنوان مخربترین ابزاری است که دشمنان از آن علیه ما استفاده می کنند اظهار داشت: آنان از هر وسیله برای رسیدن به هدفشان استفاده می کنند و ما نیز برای ایستادگی در برابر آنان باید از توانمندی های خود به نحو احسن استفاده کنیم.
وی ادامه داد: پدیده شوم مواد مخدر هزینه های مادی و معنوی بسیاری بر جوامع تحمیل می کند که کشور ما نیز از این جمع مستثنی نیست.
سردار نصرتی گفت: سرمایه اصلی ما انسانها هستند که در مسیر مبارزه با این پدیده بسیار هزینه کرده ایم و این عمل بر اساس رسالت اخلاقی، انسانی و انقلابی ما بوده است.
وی با بیان اینکه امروز هیچ کشوری از پیامدهای مصرف مواد مخدر در امان نیست و این پدیده به مانند زلزله ای با تلفات سنگین است، خواستار همکاری تمامی دستگاه های اجرایی برای مقابله با این تهدید خانمان برانداز شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی خدمات درمانی و بهداشتی آذربایجان غربی نیز از اعتیاد به عنوان پدیده ای بسیار پیچیده که تمام ابعاد وجودی انسانهای مبتلا را تحت تاثیر قرار می دهد نام برد.
کوروش ساکی افزود: افراد مبتلا به مواد مخدر تمام ساختار وجودیشان تخریب شده و ارتباط آنان با تمام داشته هایشان قطع می شود و نیازمند یاری جامعه هستند.
وی اظهار داشت: تک تک آحاد جامعه با همکاری یکدیگر باید در راستای پیشگیری از این پدیده با هم مشارکت داشته باشند تا نسلهای آینده نسلی آگاه و بدور از آلایش ها باشد.
اعتیاد وحشتناکترین چالش عصر حاضر، نفرت انگیزترین پیغام قرن 21 بوده که نه فقط ایران بلکه در سراسر جهان به یک معضل جدی اجتماعی، بهداشتی و امنیتی تبدیل شده که کشور ما بویژه جوانان به دلیل موقعیت جغرافیایی ویژه و دشمنی استکبار بعد از انقلاب اسلامی در معرض تعدید جدی این معضل خانمان سوز است.
نظر شما