به گزارش خبرنگار مهر، دکتر کاوه مقدم صبح چهارشنبه در کنکره بین المللی اضطراب در مشهد با تاکید بر لزوم توجه به هنر درمانی برای رفع اختلالات اضطراب بویژه در کودکان اظهار کرد: اضطراب همیشه به صورت بیمارگونه نیست مانند اینکه در کنکور اضطرابی که در فرد به وجود میآید کمک میکند تا تلاش بیشتری کند، البته اگر این استرس و اضطراب بیش از حد معمول شود، عواقبی را به دنبال دارد.
مقدم گفت: در کنار درمان دارویی اضطراب میتوان از هنر درمانی نیز استفاده کرد هنر یک بخش از زندگی انسانها است و انسان با دیدن یک عکس یا تابلو زیبا، حس زیباشناختی در او به وجود میآید.
متخصص آموزش کودکان استثنایی هنر را به دو گروه تقسیم کرد و گفت: هنر به دو گروه هنرهای زیبا و هنرهای صنعتی مانند قالیبافی تقسیم میشود که در هنرهای زیبا اولویت با حس زیبایی شناختی است اما در هنرهای صنعتی حس زیبایی شناختی در اولویت دوم قرار دارد و اولویت اول آنها مایحتاج مادی است.
مقدم اظهار کرد: در هنر درمانی از ابزار ساده به ویژه برای کودکان و نوجوانان که از مداد رنگی، مداد شمعی و همچنین سازهای موسیقی استفاده میشود که اگر به صورت زنده اجرا شود اثر روانی خوبی را در پی دارد.
وی ادامه داد: در هنر درمانی سعی میشود تا قسمتهای تاریک ذهن فرد شناخته شود، اینکه چه عواملی در شادی و یا ناراحتی او موثر است و با این ریشهیابی اضطراب را میتوان برطرف کرد.
مقدم با اشاره به تکنیکهای هنر درمانی گفت: موسیقی، نقاشی، نمایش فیلم و سفالگری از تکنیکهای هنر درمانی است که اضطراب افراد را کاهش میدهد.
وی در ارتباط با درمان اضطراب اظهار کرد: افراد را ابتدا غربالگری میکنند و مشخص میکنند که فرد آمادگی برای شرکت کردن در جلسه را دارد و سپس دستهبندی کرده و گروههای همتا را در کنار یکدیگر قرار میدهند و تستهای فرافکنی را انجام میدهند و در پایان پس از بهبودی دوباره این تستها را از افراد میگیرند.
نظر شما