به گزارش خبرنگار مهر، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز ظهر پنجشنبه در سمینار تغذیه جامعه نگر اظهار داشت:در شرایط کنونی بخش فراوانی ازدرآمد مردم فارس صرف تهیه غذا می شود از این رو لازم است مسئولان مرتبط به این موضوع توجه ویژه ای داشته باشند.
صرف 50درصد درآمد خانوار برای تغذیه
دکتر محسن مقدمی تصریح کرد: کارشناسان اقتصادی اعتقاد دارند در صورتی که 75 درصد درآمد خانوار صرف تغذیه شود این موضوع به معنای بروز فاجعه در جامعه است .
وی ادامه داد:در بررسی های انجام شده مردم فارس 50 تا 66 درصد درآمد خود را برای تغذیه خانوار استفاده می کنند که این روند زمینه ساز ایجاد ناامنی غذایی است.
راه اندازی سامانه پایش امنیت غذایی
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیرازتاکید کرد: برای کنترل وضعیت ناامنی غذایی در کشور ، سامانه پایش امنیت غذایی در ایران راه اندازی شده تا روند امنیت غذایی در نقشه های موجود در این سامانه بررسی شود.
کاهش سو تغذیه در فارس
مقدمی همچنین بیان کرد: دو دهه قبل 30 درصد از کودکان زیر شش سال در استان فارس دچار مشکل سوء تغذیه بودند که با آموزش های مداخله ای علوم پزشکی هم اکنون این روند کاهش یافته است.
وی اضافه کرد: با برنامه ریزی های انجام شده هم اکنون بهزیستی فارس، در مهد روستاها یک وعده غذای گرم به کودکان می دهد ودر کنار آن زنان باردار کم درآمد و برخی از خانواده ها نیز سبد غذایی از علوم پزشکی دریافت می کنند که این اقدامات باعث کاهش سو تغذیه در استان بوده است.
کاهش بیماری گواتردر استان
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز سپس ابراز داشت: دو دهه قبل افراد فراوانی در فارس به بیماری گواتر مبتلا می شدند که از سال 75 با مداخله علوم پزشکی در تغذیه وفرهنگ سازی برای بردن نمک ید دار در سفره های شهروندان این بیماری کنترل شد.
مقدمی یادآور شد: در شرایط کنونی 99 درصد مردم فارس از نمک یددار استفاده می کنند که این موضوع باعث کاهش میزان بیماری گواتر در کودکان هشت تا ده سال از 48 درصد به 1.3درصد شده است.
وی همچنین عنوان کرد: فرهنگ سازی های تغذیه ای علوم پزشکی فارس باعث شده تا میزان کوتاه قد بودن کودکان فارس هم اکنون به 9 درصدبرسد.
به گزارش خبرنگار مهر،در کنار سمیناریک روزه تغذیه جامعه نگر،نمایشگاهی از غذاهای سالم نیز توسط موسسه تخصصی آفتاب پارسه برای بازدید علاقمندان به تغذیه سالم راه اندازی شده بود.
نظر شما