به گزارش خبرنگار مهر، چهارمین همایش ملی زلزله به مناسبت پنجاهمین سالروز زلزله بوئین زهرا ظهر پنجشنبه با حضور محمد یزدانی معاون پیش بینی و پیشگیری مدیریت بحران کشور، علی محمد آهنی مدیرکل مدیریت بحران استان، علی فرخزاد رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان، طاهری مدیرکل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان، جمعی از مهندسان ناظر، کارشناسان راه و شهرسازی در سالن شهید رجایی تربیت معلم قزوین برگزار شد.
محمد حسین یزدانی در این همایش گفت: بررسی ها نشان می دهد آسیب پذیری سازه های کشور باید در دستور کار مدیران مدیریت بحران و مهندسان ساخت و ساز قرار گیرد و با تجددید نظر در فعالیتهای گذشته برای آینده برنامه های مدونی تدوین شود که کاربردی باشد.
یزدانی تصریح کرد: بازنگری در سازه ها و مقاوم سازی ساختمانها باید در شهر و روستا جدی گرفته شود تا در مواقع بروز
حوادث طبیعی مانند زلزله با خسارتهای جبران ناپذیر مواجه نشویم.
حوادث طبیعی مانند زلزله با خسارتهای جبران ناپذیر مواجه نشویم.
وی افزود: در حوزه پیشگیری سازمان مدیریت بحران به عنوان یک نهاد هماهنگ کننده است که فرماندهی حادثه را بر عهده دارد و برای تامین تجهیزات امداد و نجات مسئولیت با جمعیت هلال احمر است که اعتبارات به صورت متمرکز در اختیار این جمعیت قرار می گیرد.
یزدانی با اشاره به آموزش مدیریت بحران در دستگاه های اجرایی اظهارداشت: با تقسیم بندی فعالیتها با تشکیل 14 کارگروه
تخصصی در حوزه مدیریت بحران زمینه آموزش عمومی در هلال احمر فراهم شده که هماهنگی آموزشهای تخصصی در اختیارصدا و سیماست که هر یک از دستگاه های آموزشی موضوع تخصصی حوزه خود را در بخش عمومی و تخصصی هماهنگ می کنند.
تخصصی در حوزه مدیریت بحران زمینه آموزش عمومی در هلال احمر فراهم شده که هماهنگی آموزشهای تخصصی در اختیارصدا و سیماست که هر یک از دستگاه های آموزشی موضوع تخصصی حوزه خود را در بخش عمومی و تخصصی هماهنگ می کنند.
این مسئول تصریح کرد: در بخش پیگیری روند آموزشی سازمان، اداره کل پژوهش و آموزش راه اندازی شده که آموزشهای سطح کشور را از طریق مدیریت بحران استانها پیگیری می کند که 11 دوره تخصصی در حوزه های مختلف در کشور تعریف شده که مدرسین مورد نیاز آموزش دیده اند و در سطح هر استان 11 نفر مدرس داریم که مسائل آموزشی را از طریق این مدرسین در دستگاه های اجرایی مربوطه پیگیری می کنند.
معاون پیش بینی و پیشگیری مدیریت بحران کشور گفت: در مدیریت بحران اولویت به صورت مستمر آموزش و پژوهش است که حوزه های پیشگیری در حوزه زلزله بحث نظارت را به عنوان یک موضوع باید جدی تلقی کنند تا فعالیت ها به نحو مطلوب انجام شود.
یزدانی یادآورشد: برای هماهنگی های دستگاه های کلان مرکزی و ملی که بخش نظارت را انجام می دهند کمیته هایی تشکیل شده و در استان ها هم سیاستهای خود را ابلاغ کرده ایم تا استانداران و معاونین عمرانی بخش نظارت و ساخت و ساز را جدی بگیرند.
این مسئول گفت: مقرر شده سه کمیته تخصصی در حوزه نظارت تشکیل شود و استاندارد سازی، جلوگیری از حاشیه نشینی و ساخت و سازهای غیرمجاز با جدیت دنبال شود که در این زمینه با نظارت جدی بر ساخت و سازهای قانونی حوزه معاونت عمرانی استانداری باید با پیگیری لازم و اجرا کردن بخشنامه های صادره اقدام لازم را انجام دهد.
نظر شما