به گزارش خبرنگار مهر، عباس مولایی پیش از ظهر پنج شنبه در جشنواره علمی خرما ایران گفت: استان کرمان با 64 هزار هکتار اراضی زیر کشت محصول خرما رتبه نخست کشور را داراست.
وی بیان داشت: عرضه خرما چه از نظر اشتغالزایی و چه از نظر در آمد بسیار به صرفه تر است و لذا ضروری است که این محصول کمتر به صورت خام به بازار عرضه شود.
این مسئول تصریح کرد: حمل و نقل و همچنین نگهداری محصول خرما با مشکلاتی روبه روست که این مسئله می تواند با جایگزین کردن ارقام مقاوم برطرف شود.
وی بر لزوم استفاده از سیستم های مکانیزه در مراحل کاشت، داشت و برداشت محوصل خرما تاکید کرد و اظهار داشت: این امر هزینه های تولید محصول خرما را کاهش می دهد.
رئیس جهاد کشاورزی استان کرمان با اشاره به کاهش خسارات ناشی از عارضه خشکیدگی خوشه خرما طی سال جاری افزود: آفت زنجره خرما نیز از مهمترین آفتهای نخیلات است که با تغذیه حشره از گیاه باعث ترشح شیره چسبناکی میشود.
مولایی ادامه داد: این آفت باعث می شود که میوههای آلوده، چروکیده شده و ارزش بازار پسندی خود را از دست بدهند.
این مسئول با اشاره به 15 سال خشکسالی های متوالی استان کرمان گفت: این امر سطح آب سفره های زیر زمین در شهرستان بم که یکی از مهم ترین قطب های تولید خرما در کشور است را کاهش داده است.
رئیس جهاد کشاورزی استان کرمان با تاکید بر لزوم استفاده از سیستم های مکانیزه آبیاری گفت: به کارگیری این سیستم ها در شرایط کم بود آب می تواند بسیار مفید باشد.
مولایی در پایان با اشاره به ظرفیت های کشاورزی کرمان گفت: این استان به دلیل تنوع آب و هوایی انواع محصولات کشاورزی را تولید می کند.
وی با اشاره به رتبه اول کرمان در زمینه سطح زیر کشت پسته و گردو یادآور شد: سطح زیر کشت پسته در استان کرمان 300 هزار هکتار و گردو نیز 19 هزار هکتار است.
نظر شما