به گزارش خبرگزاری مهر، داور بخش نوجوان نوزدهمین جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان، با بیان اینکه باید در تئاتر کودک و نوجوان سرمایهگذاری بیشتری صورت پذیرد، اظهار داشت: وجود برنامهریزی مشخص و همکاری در میان مسئولان امر موجب تحقق این مهم میشود.
مریم سعادت گفت: سیاستگذاری، برنامهریزی، تأمین بودجه و اعتبارات لازم و تبلیغات در تربیت و آموزش هنرمندان این عرصه به منظور تولیدات کیفی تئاتر کودک و نوجوان مؤثر است.
داور جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان افزود: اجرای تئاتر کودک علاوه بر اینکه ساعات مفیدی را برای کودکان فراهم می کند، در رشد و پرورش قوای فکری مخاطب اثر بسزایی دارد.
وی در ادامه با اشاره به تفکیک سنی نمایش کودک و نوجوان گفت: این امر در درازمدت با یک برنامه مدون و منسجم اتفاقات خوبی را در حوزه تئاتر کودک و نوجوان رقم می زند.
سعادت با بیان اینکه همدان در برگزاری جشنواره تئاتر کودک و نوجوان عملکرد مثبتی داشته است، اظهار کرد: این امر باعث شده که سه سال پیاپی شاهد میزبانی همدان در برگزاری جشنواره باشیم که نشان از ظرفیتهای موجود در این استان است.
خواست مردم جشنواره تئاتر کودک را در همدان ماندگار می کند
دبیر جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان گفت: این استان دارای ظرفیتهای بالای فرهنگی است و حضور پرشور مردم در سالنهای نمایش موید این مطلب است.
شهرام کرمی با بیان اینکه جشنواره تئاتر کودک و نوجوان در همدان میماند، گفت: این جشنواره تفاهمنامه پنج ساله دارد و تا زمانی که مردم و مسئولان خواستار ماندن جشنواره در همدان باشند شاهد تداوم برگزاری آن در این استان خواهیم بود.
وی برگزاری افتتاحیه جشنواره را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: مردمی بودن افتتاحیه جشنواره و برگزاری آن در مناطق محروم از نقاط قابل توجه این جشنواره بود.
کرمی از هماهنگیهای موجود در برگزاری جشنواره بین المللی تئاتر و کودک و نوجوان در همدان تقدیر و تشکر کرد و آن را اقدامی قابل تحسین خواند.
همدان قابلیت خود را در میزبانی جشنواره تئاتر کودک اثبات کرده است
رضا فیاضی برگزاری مطلوب نوزدهمین دوره جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان در همدان را از نکات قابل توجه سومین سال برگزاری این جشنواره در همدان عنوان کرد.
وی گفت: همدان با توجه به سابقه خوب در برگزاری جشنواره تئاتر کودک و نوجوان، برای سومین سال پیاپی توانسته میزبانی این جشنواره را به خوبی برعهده بگیرد.
وی با بیان اینکه همدان دارای قابلیتهای بالای فرهنگی است، افزود: میزبانی همدان و برنامهریزیهای آن برای برگزاری این جشنواره بسیار مطلوب است.
این پیشکسوت عرصه تئاتر، تفکیک تئاتر کودک از نوجوان را امری قابل توجه دانست و اظهار کرد: با تفکیک تئاتر کودک از تئاتر نوجوان، تکلیف تماشاگران و حتی اجراکنندگان نیز مشخص شده است
وی استحکام تئاتر کودک و تئاتر نوجوان را از اثرات مثبت این تفکیک عنوان کرد و افزود: انجام کار کارشناسی و توجه به پژوهش از موضوعاتی است که به ارائه آثار کیفی کمک می کند، پس همواره باید مد نظر باشد.
فیاضی توجه به تئاتر کودک را پایه و اساس کار دانست و ابراز کرد: توجه به اساس هر کاری میتواند به تعالی آن و ارتقای غنای کارها بیفزاید بنابراین توجه به این موضوع یکی از ضروریات است.
نمایش های هلند، سوئیس و آلمان در آخرین روز جشنواره اجرا می شود
نوزدهمین جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان در آخرین روز اجرای نمایش ها کار خود را با اجرای پنج نمایش دربخش صحنه ای، شش نمایش در بخش خیابانی، دو کارگاه آموزشی و سه جلسه نمایش نامه خوانی ادامه می دهد.
نمایش "دزدان دریایی" به نویسندگی و کارگردانی امید نیاز از اصفهان در سالن اصلی مجتمع بوعلی سینا اجرا دارد.
در سالن پلاتوی این مجتمع نیز نمایش "چای بابونه برای بروم" به کارگردانی ایرنه بیلی از کشور سوییس در سه نوبت اجرا می شود.
نمایش" افسانه های نو" به نویسندگی داوود کیانیان و کارگردانی حسن دادشکر در سه نوبت در تالار فجر به صحنه می رود.
نمایش "پریماه در آسمان" نوشته مژگان قربانلو کار محمرضا مالکی در مجتمع شهید آوینی در سه نوبت اجرا می شود.
در کانون مهدیه نیز نمایش "دوست شگفت انگیز نیک" به نویسندگی سید حسین فدایی حسین و کارگردانی محمد حاجی بابایی در سه نوبت به صحنه می رود.
ثبت جهانی جشنواره تئاتر کودک و نوجوان موجب ماندگاری آن میشود
کارگردان نمایش «2+2» گفت: ثبت جشنواره تئاتر کودک و نوجوان در تقویم جشنوارههای جهانی موجب ماندگاری و کسب اعتبار بینالمللی این جشنواره میشود.
یعقوب صدیقجمالی گفت: ثبت جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان در تقویم جشنوارهای جهانی موجب ماندگاری و معتبر شدن این جشنواره میشود.
وی گفت: این اتفاق باعث کسب اعتبار جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان در بین دیگر کشورهای خارجی خواهد شد.
این نویسنده و کارگردان تئاتر با اشاره به اینکه از سال آینده باید روی کیفیت آثار توجه ویژهای صورت گیرد، بیان داشت: در دوره بعدی آثاری باید درجشنواره حضور پیدا کنند که شاخصهای حضور در یک جشنوارههای بینالمللی را داشته باشند.
وی درباره نمایش «2+2» بیان داشت: سعی شده با توجه به اینکه جشنواره ویژگیهای مختص به خود را دارد، تغییرات در اجرای کیفی آن ایجاد شود.
کارگردان باید درک درستی از طبیعت و سوژه ها داشته باشد
قطب الدین صادقی در سومین کارگاه آموزشی خود در جشنواره تئاتر کودک و نوجوان با عنوان کارگردانی تأکید کرد: کارگردان باید با خلاقیت، درک درستی از طبیعت و سوژه ها داشته باشد.
این کارگردان و مدرس تئاتر، با بیان اینکه شرایط در هر زمانی نمی توان مقابل افکار قرار گرفت، اظهار کرد: کارگردانی اصول خاصی دارد که اصل نخست آن برداشت است و برداشتها باید متناسب با تحولات تاریخی و زمانی باشد.
وی عنوان کرد: یکی از اصول مهم کارگردانی برداشت مستقیم کارگردان است به طوری که کارگردان میتواند با شامه خود درک درستی از طبیعت و سوژه ها داشته باشد.
وی کارگردان را دارای شخصیتی متفکر و اندیشه مدار دانست و افزود: فکر بزرگ مرکزی، برداشت کارگردان است و اگر فکر بزرگ نباشد سایر شیوهها نیز اشتباه است.
وی کارگردان بی برداشت را تکنسین بی مقدار عنوان کرد و گفت: کارگردان باید از هر اثری برداشت متفاوتی داشته باشد زیرا اجرای ایده که ناشی از برداشت است از خود ایده مهم تر است.
وی خلق حرکت را یکی دیگر از اصول کارگردانی عنوان کرد و گفت: نخستین و پایهای ترین حرکت بازیگر باید حرکت روزمره و زندگی باشد و این حرکات باید ادامه داشته باشد اما حرکات ناخودآگاه نیز در آن دخیل باشد.
وی اصل سوم کارگردانی را تصویرسازی بیان داشت و افزود: انسجام، توازن، تقارن و تعادل چهار اصل زیباسازی است و باید کارگردان بر این اساس تصویرسازی کند.
وی با بیان اینکه هنر باید بتواند تأثیرگذاری لازم را داشته باشد، گفت: رنگها نیز درتصویرسازی می توانند نقش مهمی داشته باشند به طوری که نباید با القای یک رنگ ترکیب رنگ ها را به هم بزنند.
نوزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان تا 22 مهر در همدان برگزار می شود.
نظر شما