۲۰ مهر ۱۳۹۱، ۲۰:۵۲

اخبار جشنواره تئاتر هرمزگان/

استقبال مطلوب از جشنواره تئاتر هرمزگان/ تاثیر نمایشهای سنتی در جذب مردم به تئاتر

استقبال مطلوب از جشنواره تئاتر هرمزگان/ تاثیر نمایشهای سنتی در جذب مردم به تئاتر

بستک - خبرگزاری مهر: تاکید سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بستک مبنی بر استقبال بسیار خوب از جشنواره تئاتر هرمزگان و اظهارات کارگردانان حاضر در این جشنواره از جمله اخبار بیست و چهارمین جشنواره تئاتر هرمزگان در بستک هستند.

به گزارش خبرگزاری مهر، قائم مقام دبیر بیست و چهارمین جشنواره تئاتر استان هرمزگان در شهرستان بستک گفت: روزانه بیش از هزار نفر از سه نمایش اجرا شده طی هر روز در جشنواره تئاتر هرمزگان دیدن می کنند. 

حجت الاسلام عبدالرضا شیبانی افزود: دلیل استقبال خوب عموم مردم و خانواده ها از نمایش های اجرا شده، اصالت و غنای فرهنگی هنری شهرستان بستک و هم چنین اطلاع رسانی مناسب در سطح شهر است.

وی افزود: محتوای مناسب نمایش ها و هم چنین برگزاری این رویداد بزرگ برای اولین بار در شهرستان بستک نیز از دیگر دلایل استقبال خوب مردم و به ویژه خانواده ها از نمایش ها است.

سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان بستک خاطرنشان کرد: در هنگام اجرای نمایشهای جشنواره تئاتر به طور معمول سالن مملو از مخاطبان و تماشگران می شود و حتی در اجراهای عصر عده ای از مردم ایستاده نمایش ها را می بینند.

قائم مقام دبیر جشنواره بیست و چهارمین جشنواره تئاتر استان هرمزگان اظهار داشت: بخشی از صندلی های سالن در اجرای صبح به مدارس اختصاص داده شده است تا از این طریق انگیزه لازم در دانش آموزان برای گرایش به هنر نمایش ایجاد شود.

نمایشهای آئینی و سنتی در جذب عموم مردم به تماشای تئاتر بسیار موثر هستند

کارگردان نمایش "آخرین مروارید" از شهرستان میناب پس از اجرای نمایش خود و در بیست و چهارمین جشنواره تئاتر استان هرمزگان در شهرستان بستک گفت: نمایش های آئینی و سنتی موجب جذب عموم مردم به هنر تئاتر می شود. 

ایوب رحیمی افزود: نمایش "آخرین مروارید" که به نویسندگی حمیدرضا آذرنگ از نمایش نامه نویسان خوب کشور است و به بازنمایی رسمی قدیمی می پردازد که در آن مروارید عامل موفقیت در ازدواج محسوب می شد و اگر کسی از چنین سرمایه ای برخوردار نبود، نمی توانست ازدواج کند.

وی خاطرنشان کرد: این نمایش یا حضور پنج بازیگر (جعفر قاسمی، محمد سلیمی، آمنه اکبری، ماهان صابری و حبیب الله ناصری) به مدت دو ماه و نیم تمرین آماده اجرا گردید.

این کارگردان نمایش اضافه کرد: نمایش "آخرین مرواید" به شیوه صحنه ای و به سبک رئالیسم تهیه شده است که سعی دارد یکی از رسوم و سنت های بومی منطقه میناب را با روش های جدید و تکنیک های نوین برای مخاطب معاصر به تصویر بکشد.

رحیمی یادآور شد: توجه به متون نمایشی که ریشه در هویت، تاریخ، آیین و سنت های یک منطقه دارد چند سالی است که در اولویت تولید نمایش ها در جشنواره های مختلف قرار گرفته است و این امر باعث زنده ماندن این گنجینه عظیم فرهنگی شده است.

وی وضعیت نمایش استان هرمزگان و به ویژه شهرستان میناب را بسیار خوب توصیف کرد و اذعان داشت: تئاتر هنر اول شهرستان میناب است و در جشنواره امسال پنج گروه کاندید جشنواره بودند که چهار گروه به بخش مسابقه راه یافتند.

وی مهم ترین مشکل شهرستان میناب را کمبود سالن نمایش دانست و گفت: بیش از ده ها گروه نمایشی در شهرستان میناب فعال می باشند اما فقط یک سالن تمرین و اجرای نمایش وجود دارد که باعث ایجاد مشکل برای گروه های مختلف است.

این کارگردان نمایش از مهمان نوازی اهالی و مردم شهرستان بستک تقدیر و تشکر کرد و افزود: بهره مند نمودن مردم مناطق مختلف استان از تماشای نمایش ها بهترین دست آورد جشنواره می باشد و به تحمل هر گونه زحمت می ارزد.

تئاتر هرمزگان نیاز به برنامه های آموزشی بیشتری دارد

کارگردان نمایش :مرگ ناصری" شرکت کننده در بیست و چهارمین جشنواره تئاتر استان هرمزگان گفت: تئاتر هرمزگان نیاز به برنامه های آموزشی بیشتری دارد. 

حسن سبحانی، کارگردان نمایش "مرگ ناصری" بعد از اجرای این نمایش نمایش افزود: نمایش "مرگ ناصری" به نویسندگی جمشید خانیان از نویسندگان و کارگردانان مطرح کشور است که درون مایه نمایشنامه تقابل و تعامل بین دو نسل امروز و نسل جنگ است.

وی اضافه کرد: شیوه اجرای نمایش جریان سیال ذهن و رئالیسم جادویی است که به صورت پلاتو و قاب صحنه اجرا شد که خوشبختانه مورد توجه مخاطبان قرار گرفت.

سبحانی به مشکلات نبود سالن پلاتو اشاره کرد و گفت: به دلیل نبود سالن پلاتو مجبور شدیم نمایش را در سالن مطالعه کتابخانه بستک به صورت کف اجرا کنیم.

کارگردان نمایش "مرگ ناصری" که از هنرمندان مطرح هنر نمایش در شهرستان میناب و استان هرمزگان می باشد با تأکید بر اهمیت آموزش برای هنرمندان تئاتر افزود: وضعیت هنر نمایش در استان هرمزگان بهبود قابل توجهی یافته است اما هنرمندان و علاقمندان جدید که پا به این عرصه می گذارند نیازمند آموزش های علمی در حوزه تئاتر هستند.

وی یادآور شد: گروه های نمایشی نیازمند حمایت های مالی هستند و این حمایت باید قبل از حضور گروه نمایشی در جشنواره صورت پذیرد تا از این طریق بتوان نسبت به آماده سازی هرچه بهتر گروه جهت اجرا درجشنواره اقدام کرد.

حسن سبحانی در خصوص انتخاب نمایشنامه جمشید خانیان گفت: تفکر بچه های گروه با آثار جمشید خانیان نزدیک است و تاکنون 5 نمایشنامه دیگر خانیان توسط همین گروه به روی صحنه رفته است و نمایش "مرگ ناصری" نیز هرچند توسط خود جمشید خانیان تمرین شد اما هیچ گاه به روی صحنه نرفت و به همین دلیل سعی کردیم این نمایش را تمرین و اجرا کنیم.

گفتنی است در نمایش "مرگ ناصری" احمد رنجبر نیا، حسین اصیلی، حسن ذاکری، مانا زمانی، علی رضا منصوری و سعیده زارعی نقش آفرینی می کنند. 

کد خبر 1717776

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha