۲۲ مهر ۱۳۹۱، ۱۱:۱۰

مهر گزارش می دهد/

توسعه صنعتی بستر تحقق اقتصاد مقاومتی/احداث 1300 واحد صنعتی در گیلان

توسعه صنعتی بستر تحقق اقتصاد مقاومتی/احداث 1300 واحد صنعتی در گیلان

رشت - خبرگزاری مهر: توسعه صنعتی بستر تحقق اهداف بلند مدت نظام جمهوری اسلامی و اقتصاد مقاومتی است، در جهان کنونی ایجاد فرصتهای جدید شغلی از طریق واحدهای تولیدی، صنعتی و کارگاه های کوچک از راهکارهای رونق اقتصادی و رفاه عمومی است.

 به گزارش خبرنگار مهر، استان گیلان از دیرباز به عنوان یکی از قطب های کشاورزی و مهد تولید چای و برنج شناخته شده است اما در کنار این فعالیت فراگیر که محور اقتصاد مردم این سرزمین را تشکیل داده صنعت نیز قدمتی به بلندای یک قرن دارد.

فعالیتهای صنعتی در گیلان طی سالهای پیروزی انقلاب اسلامی هم شاهد تحولات بسیاری بود و راه اندازی صنایع متنوعی همچون فولاد، داروسازی، شیمیایی، سلولزی، مواد غذایی، کانی غیر فلزی و فلزی توانست سهم این استان را در ارزش افزوده ارتقا دهد.

اشتغال 85 هزار کارگر و کارمند در شهرک ها و نواحی صنعتی گیلان

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان در این باره گفت: در حال حاضر بیش از دو هزار و 830 کارگاه، کارخانه تولیدی و صنعتی و 85 هزار کارگر و کارمند در شهرکها و نواحی صنعتی استان مشغول بکار هستند.

علی منتظری افزود: به همت سرمایه گذاران، کارگران و کارمندان عرصه صنعت با توجه به تحریمها و کارشکنی های دشمن چرخهای صنعتی و اقتصادی استان را به حرکت واداشته اند.

وی اظهارداشت: با حمایت از بخش صنعت به ویژه بهره برداری از واحدهای نوبنیاد، کارگاه های کوچک و مشاغل خانگی نرخ رشد بیکاری در این استان کمتر و معضلات ناشی از بیکاری تا حدودی مهار خواهد شد.

رئیس سازمان صنعت، معادن و تجارت گیلان گفت: اگرچه بخشی از معضلات موجود بر سر راه توسعه صنعت فرا استانی و پاره ای جهانی است بنابراین برخی موانع مخصوص استان است و می توان با اعمال مدیریت های صحیح، تصمیم سازی های مناسب و تصمیم گیرهای به موقع برطرف شود.

همچنین حدود دو سال قبل اعضای ستاد تسهیل امور پشتیبانی واحدهای تولیدی و شهرکهای صنعتی وزارت صنایع در دیدار و گفتگو با 800 نفر از صنعتگران گیلانی 600 مصوبه برای رفع مشکلات بخش صنعت استان در نظر گرفته و مقرر شد تا مقامات ذیربط استان نسبت به رفع موانع در مسیر توسعه صنایع و برطرف کردن مشکلات صاحبان صنعت اقدام شود.

فعالیتهای صنعتی نیازمند حمایت بیشتر

معاون برنامه ریزی استانداری گیلان با اشاره به اینکه صنعت نزد بیشتر مردم تنها نقطه امید در توسعه اقتصادی است، گفت: بخش عمده صنعت استان قدیمی و یا کاملا جدید است.

وی اظهار داشت: صنایع جدید نیازمند سرمایه در گردش و نقدینگی بوده چون در حال پرداخت اقساط تسهیلات واحدهای احداثی خود هستند.

معاون استاندار گیلان گفت: در حال حاضر بیش از هزار و 300 واحد صنعتی در استان با سرمایه گذاری بیش از سه هزار میلیارد تومان در حال ساخت است.

اصغریان یادآورشد: خوشبختانه با هوش ترین افراد در این حوزه ها فعالیت داشته و می توانند مشکلات را مدیریت و چراغ واحدهای صنعتی را روشن نگهدارند.

لزوم نوسازی واحدهای صنعتی

به هر ترتیب ایجاد فرصت های شغلی و اشتغالزایی، رفع بیکاری و بکارگیری همه جانبه نیروی کار در عرصه های صنعت از دیگر نتایج مثبت رشد فعالیتهای صنعتی است، بخش صنعت از آنجائیکه نیاز به نیروی متخصص و نیروی کارگر دارد موجب اشتغال اقشار و طبقات مختلف جامعه می شود.

اشتغال این افراد در عرصه صنعت فرصتهای شغلی جامعه را بهبود بخشیده و باعث کاهش و رفع بحران بیکاری و همینطوراستفاده از نیروی فکری و جسمی افراد در بخش صنعت، رشد تولید و اقتصاد را منجر خواهد شد.

در این ارتباط نماینده مردم رشت در مجلس با بیان اینکه موفقیت و رشد صنعت در جامعه نیازمند نوآوری و فناوریست، گفت: صنایع نیز نقش مهمی در فرآیند نوآوری و رشد علمی به عهده دارد.

حسن تامینی با اشاره به اینکه کارآفرینی از سوی صنعت بخصوص صنایع کوچک انجام می گیرد، افزود: این دو عامل نوآوری و کارآفرینی در حمایت از تولید ملی و رشد اقتصادی نقش مهمی دارد.

وی همچنین تولیدات صنعتی را از عوامل اصلی رشد صادرات و مطرح شدن کشور در عرصه بین المللی دانست و اظهارداشت: تولیدات صنعتی نه تنها می توانند مصرف داخلی را تامین کنند بلکه در عرصه جهانی نیز به صورت محصولات صادراتی موجب رشد اقتصاد داخلی می شوند.

نماینده مردم رشت در مجلس گفت: فعالیت تجاری و اقتصادی در عرصه صنعت بهره برداری بهینه از امکانات و منابع تولیدی کشور را افزایش می دهد و رشد تولیدات صنعتی و صادرات آن می تواند تولید داخلی را رونق بخشد.

وی افزود: کشورهای صنعتی و توسعه یافته از طریق تولیدات صنعتی و بکارگیری تخصص و تجربه خود در جهت صادرات آن به دیگر کشورها توانسته اند به رشد و توسعه لازم در عرصه اقتصاد نائل شوند.

تولیدات صنعتی از عوامل اصلی رشد صادرات 

تامینی تاکید کرد: اگر صنایع در کشور مورد حمایت قرار گیرند، در کنار دیگر مولفه های اقتصادی می توانند جایگاه مهمی در حمایت از تولید داخلی و رشد اقتصادی داشته باشند.

 به هر حال در جهان کنونی ایجاد فرصتهای جدید شغلی از طریق واحدهای تولیدی، صنعتی و حتی کارگاه های کوچک و مشاغل خانگی از راهکارهای عملی و تجربه شده ای است که می تواند اقتصاد را رونق و رفاه عمومی را افزایش دهد و حرکت گیلان را در مسیر توسعه پایدار و متوازن سرعت بخشد.

کد خبر 1718346

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha