به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی حسینی القادری صبح شنبه در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به فساد پذیر بودن اکثر محصولات با خرید محصولات با قیمت پایین در فصل برداشت باعث کاهش نقدینگی کشاورزی شده، افزود: در نتیجه برای هزینه های کشت بعد با توجه به وجود مشکلات متعدد در جهت دریافت تسهیلات بانکی و نبود سند ثبتی در اراضی کشاورزی شهرستان دست به دامان دلالان و واسطه ها شده که این امر باعث سرازیر شدن سود حاصل از کار وزحمت کشاورزان به جیب دلالان می شود.
وی با بیان اینکه کشت زعفران بدلیل مصرف کم آب و در آمد زایی و اشتغال آن مورد توجه کشاورزان است افزود: باید حمایت بیشتری از این محصول صورت گیرد و محل خرید و فروش این محصول به صورت قانونمند و قدرتمند احداث و مدیرت شود تا کشاورزان خرده مالک نیز از درآمد این محصول بی بهره نباشند.
وی با بیان این مطلب که کمبود بذر اصلاح شده و نیز کود شیمیایی از دیگر مواردی است که هر ساله دامنگیر کشاورزان گشته که با وجود پیگری های مستمر هنوز حل نشده افزود: کمبود ماشین آلات برداشت و مستهلک بودن آنها و پایین بودن ضریب مکانیزاسیون کشاورزی و نیز کمبود سوخت تراکتورهای کشاورزی که همیشه در فصول مختلف کشت احساس می شود از دیگر مشکلات کشاورزان تایباد است.
دبیر نظام صنفی کارهای کشاورزی تایباد گفت: با توجه به راست آزمایی تراکتورهای شهرستان تایباد انتظار می رود که مسئولین امر به اندازه نیاز سوخت در اختیار کشاورزان قرار دهند.
وی در خصوص شرکتهای فنی و مهندسی و خدمات آبیاری تحت فشار موجود در شهرستان گفت: احتیاج مبرم نسبت به مدیریت و نظارت برعملکردها این شرکتها احساس می شود زیرا در حال حاضر اکثر کشاورزان از عملکرد آنها رضایت کافی ندارند.
گفتنی است: شهرستان تایباد با مساحت تقریبی چهار هزار و 756 کیلو متر مربع دارای بیش از 48 هزار هکتار سطح زیر کشت محصولات کشاورزی بوده که با تولید محصولاتی چون گندم، جو، خربزه، هندوانه، ذرت علوفه ای، و زعفران با بیش از 350 هزار تن محصول سالیانه یکی از قطبهای کشاورزی خراسان رضوی است.
نظر شما