به گزارش خبرنگار مهر، هوشنگ محمدی پیش از ظهر شنبه در جلسه شورای اداری این شهرستان با اشاره به وضعیت کارخانه سیمان الماس خلخال افزود: کارخانه سیمان خلخال یکی از کارخانه های منحصر به فرد منطقه است که معدن آن در محل کارخانه بوده و هزینه حمل و نقل مواد اولیه ندارد.
وی با بیان اینکه نزدیک سه هزار میلیارد ریال هزینه اتمام کارخانه سیمان خلخال است، افزود: این کارخانه باید با مطرح شدن در رسانه های گروهی استان به مطالبه مردم تبدیل شود تا تلنگری برای سرمایه گذاران کارخانه و مسئولان منطقه بوده و به عملیات اجرایی این کارخانه شتاب داده شود.
رئیس شورای اداری شهرستان خلخال با اشاره به تسهیلات بانکی تخصیص داده شده به این کارخانه تصریح کرد: 100 میلیارد ریال برای این کارخانه تسهیلات بانکی مصوب شده که 70 میلیارد ریال تاکنون تخصیص یافته است.
وی با اشاره به روند اجرایی این کارخانه اضافه کرد: دی ماه سال 87 حدود 50 هکتار از راضی شهرستان برای احداث کارخانه سیمان به سرمایه گذاران این کارخانه تحویل و مطالعات زمین شناسی انجام شده و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
تامین خوراک کارخانه سیمان به مدت 300 سال
محمدی با بیان اینکه هزار و 200 هکتار محدوده معدنی در اطراف کارخانه سیمان وجود دارد، ادامه داد: گواهی بهره برداری از معدن آهک، رس و سنگ توسط سرمایه گذاران دریافت شده تا به بهره برداری از این معادن خوراک اولیه کارخانه تامین شود.
وی از تامین خوراک اولیه کارخانه به مدت 300 سال توسط معادن اطراف کارخانه خبر داد و متذکر شد: ظرفیت کارخانه سه هزار و 300 تن در سال بود که با دریافت مجوز میزان بهره برداری سالانه را به پنج هزار و 500 تن افزایش دادند که طبق مطالعات اولیه معادن اطراف کارخانه 300 سال خوراک اولیه این کارخانه را تامین خواهند کرد.
سرپرست فرمانداری خلخال با اشاره به مسافت معادن گچ و آهن از سایت کارخانه سیمان خلخال ادامه داد: آهن و گچ درصد ناچیزی از مواد اولیه کارخانه را تشکیل می دهند که که باید در چهار کیلومتری سایت قرار داشته باشند که قسمتی در سایت کارخانه و قسمت دیگری در 60 کیلومتری کارخانه وجود دارد.
محمدی با اشاره به میزان خاکبرداری اولیه برای احداث کارخانه تصریح کرد: 2.2 میلیون متر مکعب خاکبرداری در محل کارخانه انجام شده که 420 میلیارد ریال هزینه داشته و علاوه بر هزینه تحمیلی به سرمایه گذاران زمانبر نیز بود.
اشتغالزایی مستقیم برای 700 نفر
وی با بیان اینکه زیرساختهای لازم برای کارخانه فراهم شده است، افزود: خط مصرفی برق این کارخانه 38 مگابایت بود که از طریق دو شبکه پایداری تامین می شود و خط انتقال آب هم از سدگیوی داده خواهد شد.
محمدی با اشاره به میزان اشتغالزایی کارخانه سیمان خلخال اضافه کرد: این کارخانه به طور مستقیم برای 700 نفر اشتغالزایی ایجاد می کند که می تواند نقش موثری در کاهش تعداد بیکاران منطقه داشته باشد.
وی با اشاره به مشکلات دریافت تسهیلات ارزی سرمایه گذاران کارخانه ادامه داد: بدون تسهیلات ارزی تامین قطعات ماشین آلات سنگین کارخانه مشکل است به همین جهت دریافت تسهیلات ارزی بزرگترین مشکل سرمایه گذاران این کارخانه است.
رئیس شورای اداری شهرستان خلخال با بیان اینکه 20 درصد تجهیزات کارخانه سیمان خلخال از صنایع داخلی تامین می شود، متذکر شد: تکنولوژی اصلی کارخانه وارداتی است که اگر ال سی بازگشایی شود در عرض 30 ماه می توان کارخانه را تکمیل و به بهره برداری رساند.
نظر شما