۲۵ مهر ۱۳۹۱، ۱۰:۴۷

امامی:

دانشگاه‌ها به چرخه صنعت کشور پشتوانه علمی دهند

دانشگاه‌ها به چرخه صنعت کشور  پشتوانه علمی دهند

گرگان - خبرگزاری مهر: نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس گفت: امروز صنایع ما دچار مشکلاتی هستند که در این زمینه دانشگاه ها باید به چرخه صنعت و تولیدی‌های صنعتی پشتوانه علمی دهند و این با رویکرد علمی و هدف‌دار قابل دسترسی است.

به گزارش خبرنگار مهر، عیسی امامی صبح سه شنبه در جمع مدیران دانشگاه های استان، افزود: همه دانشگاه ها وموسسات آموزش عالی باید برنامه محور باشند و بزرگترین آفت برای جلوگیری از رشد و توسعه علم، خارج شدن از برنامه یا برنامه محور نبودن است و دانشگاه هایی که متکی به در آمد خود هستند باید برنامه محور حرکت کنند.

وی با اشاره به موضوع اشتغال فارغ التحصیلان گفت: اگر امروز برای جامعه فارغ التحصیل ایجاد شغل نشود، به جای استفاده از آنها در زمینه پیشرفت کشور یک نوع تهدید برای جامعه محسوب می شوند که همه مسئولان دستگاه ها باید به آن توجه ویژه ای کنند ودر راستای ایجاد شغل برای فارغ التحصیلان که با صرف هزینه و گذراندن وقت خود موفق به کسب مدرک شده اند قدمی بردارند. 

امامی بیان داشت: جایگاه علمی ایران بعد از انقلاب شکوهمند با برنامه ریزی های انجام شده در این حوزه پیشرفت چشم گیری داشته و جایگاه  ایران در پیشرفت علم در بین کشورهای دنیا جایگاه والایی است و در رتبه 19جهان ایستاده است. امیدواریم با برنامه ریزی های انجام شده در این زمینه تا سال 2010 ایران رتبه چهارم دنیا را کسب کند.

وی ابراز داشت: جهت گیری های کلان یکی از شاخصه های مهم و اساسی مورد نظر در حوزه علم به حساب می آید و یکی دیگر از رکن های اصلی این شاخصه، توسعه علمی دانشگاه ها علی الخصوص دانشگاه آزاد است.
 
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس افزود: در واقع دانشگاه آزاد سهم ویژه ای درارتقای علم و پیشرفت علمی دارد.
 
وی عنوان کرد: دانشگاه ها تا قبل از انقلاب فقط 450 مقاله رابه چاپ رسانده بودند که این رقم تا پایان سال 2010 به 18هزار مقاله رسیده است و با پیشرفت و برنا مه ریزی هایی که در حوزه دانشگاه مشاهده می کنیم پیش بینی می شود تا افق 1404تعداد چاپ این مقالات به 187هزار برسد.
 
وی تاکید کرد: امیدواریم با سرمایه گزاری هایی که در حوزه علمی انجام می شود پیشرفت خوبی در عرصه دانش داشته باشیم، به شکلی که از جایگاهی در رتبه های نخست و در کنار چین و آمریکا جزو سه کشور نخست دنیا برخوردار شویم.
 
وی خاطرنشان کرد: امروزه در جهت گیری های علمی کشور ترکیه با سرمایه گزاری های کلانی که در زمینه جهت گیری و پیشرفت علم انجام داده است، یکی از اصلی ترین رقبای  ما به حساب می آیند که امیدواریم با توانمندی های استعدادهای ایرانی و همت مسئولان روزی شاهد پیشتازی ایران در زمینه علم در جهان باشیم.
 
وی اظهار داشت: پیش بینی می شد ایران تا سال 1404 به این مهم دست یابد ولی با استعدادهایی که در حوزه علم کشور وجود دارد، هشت سال زودتر به این جایگاه دست یافتیم.
 
عیسی امامی با اشاره به توانایی استعدادها اذعان داشت: اگر این توانایی و استعدادها در مسیر خدمت مورد استفاده قرار گیرند می توانند به چرخه صنعت و اقتصاد در زمینه های تولیدی، بازرگانی، خدماتی وغیره کمک شایانی نمایند.
 
وی افزود: چیزی که آمریکا را خشمگین کرده است، بلوغ علمی ایران است که به تعبیری با توسعه علم در زمینه دستیابی فناوری ها، افق های جدیدی را برای ایران به همراه داشته است.
 
وی با اشاره به فشار تحریم ها از سوی غربی ها بیان داشت: این تحریم ها و فشارها از ابتدای انقلاب وجود داشته و علت آن به دلیل جایگاه علمی است که ایران به دست آورده است.
 
امامی گفت: سالیان دور علم ابزار اولی بود که در اختیار انحصاری برخی کشورها و در دست سلطه گران بود، ولی امروزه ایران با تکیه به استعدادها وتوانایی آنها این محدودیت را از بین برده واز تحریم ها به راحتی گذشته است.
کد خبر 1721054

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha