۲۹ مهر ۱۳۹۱، ۸:۴۱

در گفتگو با مهر اعلام شد:

پاکسازی خاکهای آلوده نفتی با روشهای بیولوژیکی

پاکسازی خاکهای آلوده نفتی با روشهای بیولوژیکی

محققان پژوهشگاه صنعت نفت موفق شدند با استفاده از میکروارگانیزمهای بومی خاکهای آلوده به ترکیبات نفتی منطقه جزیره سیری را پاکسازی کنند این طرح همچنین برای پاکسازی در خانگیران اجرایی خواهد شد.

سید مهدی دستغیب- مجری طرح در گفتگو با خبرنگار مهر اساس پاکسازی آلودگیهای نفتی را استفاده از میکروارگانیزمها ذکر کرد و افزود: این میکروارگانیزمهای طبیعی محیط هستند که تجزیه آلاینده های نفتی و تبدیل آنها به موادی چون CO2 و بایو مس (زیست توده) را فراهم می کنند.

وی با تاکید بر اینکه این فرآیند در حال حاضر وارد مراحل صنعتی شده است، اظهار داشت: این فرآیند در 2 مرحله اقدام به پاکسازی می شود. در مرحله اول با استفاده از میکروارگانیزمها آلودگی خاک را به حدی تجزیه می کند که محیط مورد نظر قابلیت رشد گیاه را پیدا می کند.

دستغیب با اشاره به مرحله دوم پاکسازی این فرآیند، یادآور شد: در مرحله دوم از گیاهان بومی منطقه که مقاومت بالایی در برابر آلودگی دارند استفاده می شود. این گیاهان خاک را برای فعالیت های طبیعی آماده می کند تا در نهایت به چرخه طبیعت برمی گردند.

مجری طرح از اجرای فاز صنعتی این طرح در جزیره "سیری" خبر داد و یادآور شد: میدان عملیاتی این طرح به وسعت 4 هزار هکتار در جزیره سیری با حجم 4 هزار تن لجن ناشی از استخراج آن در مخازن نفتی بوده است. وجود این لجن ها که آغشته به آلاینده های نفتی بودند، موجب شد تا سالها این منطقه غیر قابل استفاده شود ضمن آنکه مشکلات زیست محیطی زیادی ایجاد کرده بود.

وی به بیان نحوه اجرای این طرح در جزیره سیری پرداخت و ادامه داد: پس از مطالعات و انجام آزمایشهای مختلف، روش مناسب برای جمع آوری لجن و پاکسازی خاکهای آلوده به روش میکروبی در این منطقه اجرایی شد که با اجرایی کردن روش میکروبی برای پاکسازی در حال حاضر در فاز کشت گیاه در منطقه هستیم.

دستغیب با تاکید بر اینکه میکروارگانیزمهای استفاده شده در این طرح، یکروارگانیزمهای تخصصی هستند که برای رفع آلاینده های نفتی مفید هستند، خاطر نشان کرد: مزیت اصلی این طرح این است که از موجودات زنده همان محیط و بومی استفاده می شود و موجودی از خارج وارد نمی شود.

این محقق در این باره توضیح داد: برای اجرای این طرح در ابتدا باکتریها و میکروبهایی که در خاک منطقه است شناسایی می شود از این رو این روش رفع آلودگیهای نفتی روش سازگار با محیط زیست است. علاوه بر این گیاهان استفاده شده نیز بومی منطقه هستند که می توانند آلاینده های نفتی را حذف کنند.

وی اجرای فاز دوم این طرح را در منطقه خانگیران اعلام کرد و گفت: به سفارش شرکت ملی نفت مرکزی اجرای فاز دوم این طرح در خانگیران برای پاکسازی استخر هرز آب منطقه خانگیران اجرایی می شود.

دستغیب با اشاره به جزئیات فاز دوم پاکسازی خاک در خانگیران خاطرنشان کرد: پسماندهای ناشی از حفاری که آغشته به ترکیبات نفتی است در گودالهایی نگهداری می شوند که با روش بیولوژیکی قصد داریم پاکسازی کنیم.           

کد خبر 1723255

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha