۲۹ مهر ۱۳۹۱، ۱۱:۱۵

مهر گزارش می دهد/

بخاری های هیزمی در گلستان روشن شد/ پیچش صدای تبر در جنگل ها

بخاری های هیزمی در گلستان روشن شد/ پیچش صدای تبر در جنگل ها

گرگان - خبرگزاری مهر: همزمان با فصل خزان پاییزی و در آستانه فصل سرما، باز فیتیله چراغ های نفتی و بخاری هیزمی بویژه در مناطق کوهستانی گلستان روشن شد و دغدغه تامین سوخت بین روستانشینان قوت گرفت و برای رفع این دغدغه هنوز صدای تبر در جنگل ها می پیچد.

به گزارش خبرنگار مهر، روستاهای زیادی حاشیه جنگل های گلستان وجود که برای تامین سوخت، هنوز از سوخت های فسیلی و قطع درخت و هیزم استفاده می کنند و همواره صدای تبر در این مناطق به گوش می رسد.

در این بین گازرسانی به روستاهای کوهستانی و صعب العبور می تواند تا حدی زیادی از فشار به جنگل ها بکاهد و قطع درختان برای تامین سوخت را کاهش دهد.

همچنین ذخیره سازی و توزیع بموقع سوخت نفتگاز نیز قبل از شروع فصل سرما، در رفع دغدغه های روستائان برای تامین سوخت موثر است.

در این زمینه مدیرعامل گاز گلستان به خبرنگار مهر گفت: در کل استان از 999 روستا، 853 روستا قابلیت گازرسانی دارد که تاکنون 623 روستا گازدار شده اند.

رمضانعلی سنگدوینی اظهار داشت: از کل روستاهای استان، 76 درصد و از کل روستاهای دارای قابلیت گازرسانی، 85 درصد از نعمت گاز بهره مند هستند.

وی بدون اشاره به تعداد روستاهای موجود در حاشیه جنگل بیان داشت: تاکنون 160 روستای حاشیه جنگل گاز دار شده اند.

وی اظهار داشت: اکنون روستاهای منطقه دوزین، روستای زیارت، چند روستا رد رامیان و علی آباد کتول که در حاشهی جنگل هستند، گاز دار نیستند.

سنگدوینی بیان داشت: طبق برنامه ریزی که داریم، برای گازرسانی به روستاهای حاشیه جنگل نیز طرح هایی تهیه شده تا بتوانیم تاحدی از فشار بر عرصه های جنگلی بکاهیم.

مدیرعامل گازگلستان گفت: در حال حاضر در منطقه مراوه تپه به دلیل شهر مراوه تپه رد سال 89 گازرسانی شد، در گازرسانی به روستاهای حاشیه جنگل عقب هستیم.

وی افزود: تلاش می شود تا پایان سال 92، همه روستاهای دارای قابلیت گازرسانی استان از جمله روستاهای حاشیه جنگل، بهره مند از گاز طبیعی شوند.

مدیر شرکت پخش فرآورده های نفتی گلستان نیز با اشاره به برنامه های توزیع سوخت بین روستانشیان گفت: همه ساله مصرف سوخت و نفت سفید در استان کاهش می یابد که این تاحدی ناشی از برنامه ریزی و تلاش دسدتگاههای مختلف از جمله گاز است.

بنی کریمی با بیان اینکه میزان سهمیه سوخت هر خانوار در شش ماه اول سال در روستاها 1200 لیتر است گفت: این میزان سهمیه برای نیمه دوم سال 1600 لیتر در نظر گرفته شده است.

وی اظهار داشت: انتظاری که از روستائیان داریم این است که در شش ماه اول سال ذخیره سازی مناسبی برای سوخت صورت دهند و هیچ مشکلی برای عرضه و توزیع سوخت بین ساکنان روستایی وجود ندارد.

وی عنوان کرد: همچنین میزان سوخت و ذخیره سازی که رد روستاهای سخت گذر و کوهستانی در نظر گرفته می شودف بیشتر از دیگر نقاط است.

مدیر شرکت پخش فرآورده های نفتی گلستان گفت: در حال حاضر مشکلی از نظر تامین سوخت و عرضه آن نداریم و وظیفه داریم تا سوخت را به روستاییان برسانیم.

گلستان 1.7 میلیون هزار نفر جمعیت دارد که 51 درصد جمعیت آن در روستاها بسر می برند و برخلاف سایر نقاط کشور، درصد جمعیت روستایی آن بیش از جمعیت شهری است.

کد خبر 1723847

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha