احد ظفری در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: برداشت محصولات پاییزه نهاوند شامل چغندر قند، ذرت دانه ای، ذرت علوفه ای و سیب درختی است که در سطح 14 هزار و 700 هکتار از اراضی کشاورزی و باغات شهرستان نهاوند آغاز شده است.
وی گفت: امسال محصول چغندر قند در سطح دو هزار و 800 هکتار از اراضی مستعد کشاورزی شهرستان نهاوند کشت شده و از هر هکتار 35 تن چغندر قند برداشت می شود.
90 هزار تن چغندر قند درسال جاری در نهاوند تولید شد
وی در ادامه از تولید 90 هزار تن چغندر قند درسال جاری در نهاوند خبر داد و افزود: تولید این محصول با توجه به کاهش استفاده کشاورزان از سموم دفع آفات و بهرهمندی کشاورزان از نظرات کارشناسان ترویج جهاد کشاورزی سبب افزایش10 درصدی شده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نهاوند از اشتغالزایی 150 نفر به طور مستقیم و غیر مستقیم در زمینه کاشت، داشت و برداشت این محصول در نهاوند خبر داد و عنوان کرد: برای رفاه حال کشاورزان تمام مراحل برداشت این محصول توسط دستگاههای ویژه برداشت به صورت مکانیزه انجام میشود.
وی افزود: شهرستان نهاوند در زمینه کاشت و تولید دانههای روغنی در استان همدان دارای مقام نخست بوده تا جایی که بیش از 70 درصد دانههای روغنی استان همدان توسط کشاورزان نهاوند تولید میشود.
وی با اشاره به اینکه امسال چهار هزار و 600 هکتار از اراضی حاصلخیز نهاوند به کشت ذرت دانهای و 500 هکتار به کشت ذرت علوفهای اختصاص یافته است، پیش بینی کرد: امسال 42 هزار تن ذرت دانهای 25 هزار تن ذرت علوفهای از مزارع نهاوند برداشت شود.
ظفری کاشت محصول ذرت علوفهای را به عنوان کشت دوم کشاورزان خواند و اضافه کرد: استفاده بهینه از اراضی نهاوند موجب شده کشاورزان از زمینهای کشاورزی با کاشت محصولات پاییزه استفاده بیشتری ببرند.
40 درصد باغات مثمر نهاوند به کشت محصول سیب اختصاص یافته است
وی اظهار داشت: بیش از ۴۰ درصد باغات مثمر نهاوند به کشت محصول سیب اختصاص یافته که کشاورزان بر حسب علاقهای که دارند نسبت به کاشت انواع سیب درختی از جمله سیب گلاب قرمز، سیب تابستانه و پاییزه و سیب لبنانی اقدام کردهاند.
وی افزود: میانگین برداشت از هر هکتار باغ سیب در کشور ۲۰ تن است که در نهاوند بیش از ۲۹ تن سیب از هر هکتار تولید میشود.
وی گفت: دو مکان سردخانه بخش خصوصی و یک سردخانه دولتی در نهاوند با گنجایش و نگهداری هشت هزار و ۵۰۰ تن سیب درختی در نهاوند وجود دارد و مابقی تولیدات کشاورزان که حدود ۷۰ هزار تن است توسط واسطهها به فروش میرسد.
ظفری از ایجاد اشتغال برای ۲۰۰ نفر مستقیم و غیرمستقیم در مراحل کاشت، داشت و برداشت این محصول در نهاوند خبر داد و اضافه کرد: از بخش خصوصی با هدف ایجاد فضاهای سردخانهای برای نگهداری محصولات باغی با پرداخت تسهیلات حمایت میشود.
نظر شما