۲۷ فروردین ۱۳۸۴، ۱۵:۱۰

رئيس پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي :

فقدان كتاب هاي مناسب آموزشي در حوزه علوم انساني جامعه علمي ما را سخت دچار آسيب كرده است

فقدان كتاب هاي مناسب آموزشي در حوزه علوم انساني جامعه علمي ما را سخت دچار آسيب كرده است

دكتر مهدي گلشني، رئيس پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي، در نشست خبري همايش بررسي متون و منابع حوزه هاي: فلسفه، كلام، اديان و عرفان (اسماء) گفت: فقدان كتابهاي مناسب آموزش در حوزه علوم انساني جامعه علمي ما را سخت دچار آسيب كرده و مي بايست به برطرف كردن اين مشكلات به صورت جدي و تخصصي اقدام كنيم.

به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر" ، نشست خبري همايش بررسي متون و منابع حوزه هاي : فلسفه، كلام، اديان و عرفان (اسماء) صبح امروز در محل پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي برگزار شد.

در اين نشست دكتر حسين كلباسي اشتري، دبير همايش، ضمن معرفي زمان و مكان برگزاري همايش گفت :  اين همايش 9 صبح روز سه شنبه و چهارشنبه 30 و 31 فروردين ماه در تهران، بزرگراه چمران مركز همايش هاي بين المللي صدا و سيما با سخنراني دكتر غلامعلي حداد عادل، رئيس مجلس شوراي اسلامي و 9 صبح پنجشنبه اول ارديبهشت ماه در مدرسه دارالشفاء قم با سخنراني آيت الله جوادي آملي آغاز به كار خواهد كرد. همچنين مراسم اختتاميه همايش با صدور بيانيه و با سخنراني آيت الله سبحاني به پايان خواهد رسيد.

دكتر كلباسي خاطر نشان كرد : از حدود دويست و بيست مقاله ارسال شده به دبيرخانه يكصد و شصت مقاله برگزيده شده كه شصت درصد از اين تعداد به اساتيد شهير و برجسته حوزه و دانشگاه اختصاص دارد و در چكيده مقالات منتشر خواهد شد. همچنين اصل مقالات پس از همايش منتشر مي شود.

دبير همايش افزود : اين همايش با مشاركت بيست موسسه آموزشي، تحقيقاتي، پژوهشي در حوزه  مطالعات علوم انساني و در قالب كميسيون هاي حوزه تخصصي برگزار مي شود. همچنين سخنرانان همايش در قالب همين كميسيونها به بحث و تبادل نظر خواهند پرداخت. برخي از اين كميسيونها عبارتند از : نقد و بررسي روشها و برنامه ريزي آموزش، نقدو بررسي متون حكمت و فلسفه اسلامي، نقد و بررسي متون فلسفه تطبيقي، نقد و بررسي متون منطق و روش شناسي، نقد و بررسي متون و منابع تاريخ فلسفه، نقد و بررسي متون اديان و عرفان تطبيقي.

دكتر مهدي گلشني، رئيس پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي و رياست عاليه همايش، در پاسخ به پرسش خبرنگار دين و انديشه "مهر" كه هدف از برگزاري همايش چيست و چه دستاوردي را براي همايش متصور هستيد گفت : در پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي 12 گروه تخصصي درباره كتابهاي علوم انساني فعاليت مي كنند و اين گروه ها اهداف متعددي نيز دارند. اما در اين همايش ما پس از سپري كردن چند سال تجربه و فعاليت در حوزه هاي مختلف قصد داريم به مشكلات و آسيب هاي تعليم و تعلم در حوزه هاي علوم انساني به طور كلي و حوزه هاي فلسفه، كلام، عرفان و اديان به طور اختصاصي دست يابيم . چرا كه اين حوزه ها تاثير عميقي بر فرهنگ ايراني - اسلامي جامعه ما دارند و ما بايد به صورت كاملا تخصصي آسيب هاي متون درسي را در اين حوزه ها مشخص كنيم. در رشته هاي فني و پزشكي منابع درسي و آموزشي مشخص است اما در حوزه هاي علوم انساني با فقر منابع آموزشي مواجه هستيم.

وي افزود : از ديگر اهداف ما بستر سازي مناسب جهت همكاري ميان موسسات آموزشي و پژوهشي در كشور است. اغلب موسسات آموزشي و پژهشي در انزوا و فارق از يكديگر به فعاليت مي پردازند و ما مي خواهيم در اين همايش بستر تعاملي را مهيا سازيم كه استادان و محققان حوزه هاي مختلف با يكديگر بيشتر ارتباط داشته باشند و بتوانند با همكاري يكديگر اقدام به نگارش، ترجمه و پژوهش در حوزه هاي مختلف علوم انساني كنند. فقدان كتابهاي مناسب آموزش در حوزه علوم انساني جامعه علمي ما را سخت دچار آسيب كرده و مي بايست به برطرف كردن اين مشكلات به صورت جدي و تخصصي اقدام كنيم.

دكتر گلشني افزود : در بيانيه پاياني كه در اين همايش صادر خواهيم كرد هدف ما جمع بندي نظرات، آراء و انديشه ها است تا بتوانيم به صورت علمي و نظام مند آسيب ها را به مراجع ذي صلاح عرضه كنيم . با تشكيل دبير خانه دائمي اين اهداف را پيگيري خواهيم كرد و قصد نداريم فقط يك همايش نظري در اين حوزه برگزار كنيم. اگر چه اكثر مقالات ارائه شده به اين همايش در حوزه فلسفه بود اما نيازمنديم كه به ديگر حوزه ها نيز توجه جدي كنيم.

عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي با تاكيد بر اين مطلب كه از وظايف بسيار جدي دولت است كه به علوم و دانش اهميت دهد گفت : اجراي اهداف اين همايش و ديگر دستاوردهاي علمي بر عهده سازمانهاي اجرايي و دولت است تا ثمرات علمي را به عرصه ظهور برسانند.

استاد دانشگاه صنعتي شريف پشتيباني از دستاوردهاي علمي را در جامعه بسيار ضعيف عنوان كرد و گفت : اگر در جامعه ما يك ورزشكار صاحب مقام و رتبه اي شود جايزه اي كه به او داده مي شود بسيار چشمگير و قابل توجه است اما براي حوزه هاي مختلف علمي جوايز بسيار ناچيز و غير قابل قياس است. لذا تشويقات و پشتيباني از دانشمندان و محققان نيز در جامعه ما مي بايست جدي تلقي شود. ما نيازمنديم كه محققان و پژوهشگراني كه طرح ها و ايده هاي نوين اجتماعي و فلسفي و ديني دارند حمايت و مورد تشويق قرار دهيم . اگر به آثار و دستاوردهاي داخلي نيز توجه شود قطعا با ثمرات خوبي و مناسبي مواجه خواهيم شد.

وي همچنين در پاسخ به اين پرسش كه چرا همايش به صورت بين المللي برگزار نشد گفت: ما مي بايست در ابتدا چالشها و آسيب هاي خودمان را خوب شناسايي كنيم و به يك جمع بندي برسيم سپس از ديگر كشورها جهت همكاري دعوت كنيم.

دكتر گلشني در ادامه سخنانش با تاكيد بر اين مطلب كه ما سنت حسنه نقد را مدتهاي طولاني بود كنار گذاشته بوديم گفت: بسيار به جاست كه سنت نقد را دوباره احياء كنيم. اگر چه در يك دهه اخير به نقد توجهات خوبي شده است اما مي بايست فرهنگ و ادب نقد را ترويج كنيم.

کد خبر 172552

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha