مدیر اجرایی برگزاری تعزیه قرآنی با اعلام این مطلب در گفتگو با خبرنگار مهربا اشاره به توانمندیهای استان در بخش تعزیه افزود: تأثیر تعزیه های قرآنی بر آشنایی کودکان و نوجوانان با قرآن کریم، بررسی تأثیرتعزیه های قرآنی در سطح جامعه، احصاء تحریفات تعزیه های قرآنی با تکیه بر آیات قرآن کریم، انعکاس آیات قرآن کریم در اشعار و نسخ تعزیه، کاربرد امثال قرآن در اشعارتعزیه، مقایسه ادبیات قرآن و تعزیه، مقایسه سیر داستان سرایی در قرآن و تعزیه، استفاده از عناصر اصلی بیانی قرآنی در تعزیه و موضوع آزاد (قرآن و تعزیه از موضوعات بخش علمی پژوهشی (رقابتی)جشنواره است.
سلیم کرمی اضافه کرد: پژوهشگران می توانند از طریق درگاه الکترونیکی www.quranfestival.ir جهت شرکت در جشنواره ثبت نام نمایند و مقالات خود را از طریق صفحه مربوط به جشنواره تعزیه های قرآتی آیات در سایت جشنواره ارسال کنند.
وی مدارک مورد نیاز را تکمیل فرم تقاضای شرکت در جشنواره توسط سرپرست گروه به همراه الصاق مشخصات کامل اعضای گروه و ذکر سمت های ایشان به آن، ارائه حداقل یک عکس دسته جمعی از گروه با لباس شبیه خوانی، لوح فشرده (CD) از اجرای تعزیه خوانی مجلس مد نظر برای شرکت در جشنواره و متن مجلس شبیه خوانی به انضمام فهرست آن عنوان کرد.
آثار مرتبط با قرآن و بر اساس قصص و موضوعات قرآنی باشد
کرمی با اشاره به بخش غیر رقابتی جشنواره اظهارداشت: آثار ارائه شده در این بخش بر اساس نسخ معتبر مانند: نسخ میر انجم، میر عزا، و بدون تغییر یا تحریف نسخ و یا حذف و اضافه و موضوع تعزیه ها فقط باید مرتبط با قرآن و بر اساس قصص و موضوعات قرآنی باشد.
وی ادامه داد: تعزیه هایی مانند ذبح حضرت اسماعیل (ع), به چاه افتادن حضرت یوسف (ع)، به زندان رفتن حضرت یوسف (ع)، پادشاهی حضرت یوسف (ع)، تعزیه روز الست یا عالم ذر، نبوت حضرت موسی (ع)، سجده ملائکه بر حضرت آدم (ع) و ... از این جمله موضوعات بخش غیررقابتی جشنواره می باشند که در محدوده زمانی مشخص شده (حدود 120 دقیقه) اجرا می شوند.
حفظ و انتقال این هنر بومی و ملی به نسل های آینده
کرمی با تاکید بر اینکه تعزیه خوانی به دور از هرگونه تحریف و منطبق بر آموزه های قرآنی و دینی به مردم معرفی می شود افزود: تجلی و انعکاس آیات و مفاهیم قرآن کریم در اشعار تعزیه به مثابه پیوند نا گسستنی قرآن و عترت، استفاده از ظرفیت هنر در انتقال آموزه های ناب و ظرایف ، معرفی ظرفیت های پنهان هنر تعزیه خوانی در اشاعه فرهنگ قرآنی، ایجاد انگیزه در نسل جوان جهت ورود به این حوزه و حفظ و انتقال این هنر بومی و ملی به نسل های آینده از اهداف این جشنواره است.
مدیر اجرایی جشنواره خاطرنشان کرد: به برگزیدگان در بخش علمی و پژوهشی(رقابتی) به ترتیب نفر اول دیپلم افتخار، تندیس جشنواره، کمک هزینه سفر عمره مفرده و مبلغ 15 میلیون ریال وجه نقد، نفر دوم دیپلم افتخار، کمک هزینه سفر عمره مفرده و مبلغ 10 میلیون ریال وجه نقد، نفر سوم لوح تقدیر، کمک هزینه سفر کربلای معلی و مبلغ 10 میلیون ریال وجه نقد، نفر چهارم لوح تقدیر و مبلغ 10 میلیون ریال وجه نقد، نفر پنجم لوح تقدیر و مبلغ 10 میلیون ریال وجه نقد اهدا میشود و در بخش اجرای تعزیه(غیر رقابتی) به 3 گروه مجری تعزیههای قرآنی، مبلغ 20 میلیون ریال کمک هزینه اهدا خواهد شد.
مهلت ثبتنام تا یکم آذر ماه
وی مهلت ثبتنام را یکم آذر ماه برشمرد و گفت: علاقمندان تا ۱۰ آذر ماه مهلت دارند تا آثار خود را ارسال و پس از داوری اولیه و نهایی جشنواره در 30آذر ماه در شهر اراک برگزار می شود.
گفتنی است افراد شرکت کننده میتوانند تا تاریخ 10 آذرماه 1391 آثار خود را به دبیرخانه جشنواره به نشانی اراک، فازیک کوی شهید بهشتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی ارسال کنند.
نظر شما