۲ آبان ۱۳۹۱، ۱۱:۵۱

گزارش خبری - تصویری/

خسارات شدید طوفان به بخش کشاورزی و دام و طیور گناوه

خسارات شدید طوفان به بخش کشاورزی و دام و طیور گناوه

گناوه – خبرگزاری مهر : شهرستان گناوه که قطب اول صنعت دام و طیور استان بوشهر به شمار می‌آید، در پی طوفان لیمر شاهد خسارتهای فراوان به بخش‌های دام و طیور در مناطق مختلف شهرستان بود و آسیب‌های بسیار شدیدی به پیکره این بخش وارد شد.

به گزارش خبرنگار مهر، شهرستان گناوه شنبه‌شب شاهد بارش شدید باران توام با آذرخش‌های رعدآسا و همراه با باد محلی لیمر بود که سرعت این باد بنا به گفته سازمان هواشناسی استان بوشهر بیش از 90کیلومتر در ساعت محاسبه شده است.

بر اثر این طوفان خسارات جبران ناپذیری به بخش کشاورزی شهرستان گناوه و به‌ویژه دام وطیور وارد شده وهنوز برآورد دقیقی از میزان این خسارات دردست نیست وبنا به گفته مسئولان جهاد کشاورزی شهرستان تاکنون بیش از پنج میلیاردریال به این بخش خسارت وارده شده است.

نابودی 70 تا 100 درصدی  دام وطیور شهرستان گناوه

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان گناوه در گفتگو با خبرنگار مهر، در مورد خسارت‌های وارده این طوفان به بخش های مختلف کشاورزی شهرستان گناوه، اظهار داشت: متاسفانه در بیشتر مراکز دامپروری که در شعاع 20 کیلومتری شهرستان و در حاشیه نوار ساحلی قرار داشتند، خسارت‌های شدیدی از 70 تا 100درصد وارد شده و می توان گفت که شدت خسارات ما در این قسمت، صنعت دام و طیور  ما را به طور کلی نابود ساخته است.

خسارت 180 میلیون تومانی به یک مرغداری

سید حسن موسوی افزود: از هفت واحد مرغداری، دو واحد با آسیب‌های جبران ناپذیر مواجه شده و برای مثال  تنها خسارت وارده به یک واحد مرغداری ما بیش از 180 میلیون تومان برآورد شده است که 15 هزار قطعه جوجه 25 روزه در آن تلف شده اند و هم اکنون این واحد برای نگهداری از جوجه های که پس از طوفان زنده مانده اند با مشکلات جدی روبه رو است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان گناوه با اشاره به خسارات وارده به گاوداری‌ها، ادامه داد: بیش از 10 راس گاو شیری و گوشتی بر اثر از جا کنده شدن و ریزش سقف گاوداری‌ها و در زیر آوار ماندن آنها، تلف شده اند و از این نظر نیز مشکلات فراوانی برای صاحبان این گاوداری‌ها ایجاد شده است.


پنج‌میلیارد ریال برآورد اولیه خسارت طوفان به مرغداری و گاوداری‌ها

موسوی با اشاره به برآورد اولیه از میزان خسارت طوفان به واحدهای مرغداری و گاوداری شهرستان گناوه اضافه کرد: برآورد اولیه ما از میزان خسارت اولیه به واحدهای مرغداری و گاوداری در مناطق شمالی، شرقی و جنوبی شهرستان گناوه بیش از پنج‌میلیارد ریال است که این رقم در روزهای آینده بسیار بیشتر از این مقدار خواهد شد.

وی از تشکیل ستادی در مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان گناوه نیم ساعت پس از طوفان برای پیگیری خسارت‌های احتمالی خبر داد و تاکید کرد: از نیم ساعت پس از وقوع طوفان و در حالیکه هنوز طوفان ادامه داشت، ستادی در جهاد کشاورزی گناوه برای پیگیری خسارت‌های احتمالی تشکیل شد و شخصا به همراه کارشناسان جهاد کشاورزی عازم منطق حادثه دیده برای پیگیری خسارت ها شدیم.

موسوی با اشاره به اینکه بیشتر خسارت‌ها مربوط به مرغداری‌ها و گاوداری‌های نوار ساحلی شهرستان بود، اظهار داشت: از چند روز پیش از وقوع طوفان و با توجه به توصیه‌های سازمان هواشناسی، اخطارهای لازم به فعالان بخش کشاورزی در همه بخش‌ها شامل باغداران، گلخانه‌داران، صیفی کاران و...داده شده بود، ولی متاسفانه شدت این طوفان بسیار فراتر از پیش‌بینی سازمان هواشناسی بود.

درخواست کمک بلاعوض و تسهیلات کم‌بهره برای کشاورزان

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان گناوه گفت: از مسئولان ستاد حوادث غیر مترقبه و صندوق خسارت‌های کشاورزی تقاضامندم تا برای احیای دوباره صنعت دام و طیور در شهرستان گناوه همت کنند و با ارائه کمک‌های بلاعوض در وهله نخست و نهایتا با دادن تسهیلات کم بهره گوشه ای از آلام این قشر زحمت‌کش را مرتفع سازند.

 

کارشناس طرح و برنامه جهاد کشاورزی شهرستان گناوه نیز در خصوص خسارت‌های طوفان به خبرنگار مهر گفت: به علت شدت وزش باد که سرعت آن بیش از 90کیلومتر بر ساعت می رسید، سقف بیشتر مرغداری‌ها و گاوداری‌ها از جا کنده شده و قسمت‌های زیادی از دیوار این واحدها تخریب شده است.

عباس بهرسی خاطر نشان ساخت: خسارت‌های وارد شده به اراضی کشاورزی به شدت خسارت‌های وارد شده به صنعت دام و طیور نبوده، ولی خسارت هایی هم در این بخش داشته‌ایم که بررسی‌ها در این زمینه هنوز ادامه دارد.

.........................

حسین غلامی

کد خبر 1726544

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha