سردار غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، صبح امروز 2 آبان ماه در نشست خبری خود که با حضور خبرنگاران در محل خبرگزاری مهر برگزار شد، در پاسخ به سؤال خبرنگار مهر که آیا کشورهای دیگر دارای تشکیلات، نهادها و سازمانهایی مشابه پدافند غیر عامل هستند و در صورت مثبت بودن این پاسخ آیا از تجربه این کشورها استفاده می کنید؟، گفت: تقریبا حدود 140 کشور در فضای سایبر ساختارهای امنیتی دارند و نزدیک به 20 کشور دارای ساختارهای دفاعی هستند.
وی افزود: بزرگترین سرمایه گذار در میان کشورهایی که ساختارهای دفاعی تولید می کنند، آمریکاییها هستند که فرماندهی سایبری تشکیل دادند و ژنرالی مسئولیت و مدریت آنرا برعهده دارد و حدود 17 هزار نفر نیروی متخصص تا به حال جذب کردند که بیشتر آنها «هکر» هستند. استراتژی آنها حمله و استفاده کردن از این فضا برای تهاجم به دیگران و تصرف آنهاست.
جلالی در ادامه سخنانش با بیان اینکه کشورهای زیادی مانورهای سایبری انجام می دهند، اظهار داشت: مثلا «ناتو» تاکنون دو بار در قالب 29 کشور، مانور سایبری انجام داده و کشور استونی را به عنوان مرکز دفاع سایبری خود قرار داده، چون برای اولین بار روسها حمله سایبری به استونی انجام دادند.
وی با تأکید بر اینکه ما در فضای سایبر به دنبال یک مدل دفاع بومی هستیم که ویژگی های خاص خودمان را داشته باشیم، بیان کرد: اگرچه می توانیم از تجربه دیگر کشورها استفاده کنیم، منتها الگوی دفاعی ما باید خاص خودمان باشد.
جلالی با اشاره به اینکه از تجربه و روشهای مانور سایبری دیگر کشورها برای اجرای مانور استفاده کردیم، تصریح کرد: تقریبا تمام اسناد مکتوبی که در مورد فضای سایبر و امنیت و دفاع وجود دارد را مطالعه کردیم، ولی ویژگی کار ما بومی خواهد بود. در روز ارائه سند و برنامه سازمان، این ویژگی را توضیح خواهیم داد که مشخص می شود راهبردهای ما کاملا راهبردهای بومی است.
نظر شما