۳ آبان ۱۳۹۱، ۹:۰۲

گزارش خبری/

200هزار نهال در آستانه نابودی/ مصوبه ای که بلاتکلیف ماند

200هزار نهال در آستانه نابودی/ مصوبه ای که بلاتکلیف ماند

گچساران - خبرگزاری مهر: 200هزار اصله نهال در گچساران در کشاکش اختلافهای مسئولان بر سر نگهداری از آنان تشنه مانده اند و با مرگ دست و پنجه نرم می کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، شهرستان گچساران با 140هزار نفر جمعیت و تولید روزانه 750هزار بشکه نفت، حدود یک چهارم نفت کشور را تولید می‌کند اما سهم آنان از این منبع عظیم طلای سیاه بیشتر دود و آلودگی‌های ناشی از چاه‌های نفت است.

آلایندگی زیست محیطی تاسیسات پالایشگاهی شرکت نفت وگاز گچساران، هیئت دولت را برآن داشت تا در اولین دور سفرهای استانی خود به کهگیلویه وبویراحمد، کاشت 200هزار اصله نهال را در اطراف تاسیسات نفتی گچساران به تصویب برسانند تا سهم مردم گچساران حداقل از دود چاههای نفت کمتر شود.

این مصوبه شرکت نفت را موظف به تامین اعتبار لازم برای اجرای این طرح در اطراف تاسیسات نفت و گاز گچساران کرد.

اسفند ماه 86 کلنگ آغاز اجرای این مصوبه با کاشت درختان بومی منطقه برزمین زده شد و شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب طی یکسال کاشت 200 هزار اصله نهال را با هماهنگی اداره منابع طبیعی شهرستان گچساران در460 هکتار از زمین های منابع ملی اطراف تاسیسات نفتی این شهرستان به پایان رساند و طبق قرارداد یکسال هم کار نگهداری آن را انجام داد.

حالا پس از پنج سال از اجرای این پروژه سبز، به گفته مسئولان شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، قرارداد آنان پایان یافته و دیگر مسئولیتی در قبال این درختان ندارد.

این در حالی است که مسئولان منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد نیز می گویند به دلیل کمبود بودجه قادر به نگهداری از این 200 هزار اصله نهال نیستند.

با این حال هزاران نهال پنج ساله در گرمای سوزان جنوب و کش و قوس های اختلاف این دو دستگاه تشنه مانده اند و هر لحظه به پژمردن نزدیکتر و نزدیکتر می شوند.

بودجه ای برای آبیاری نهالها نداریم

مدیرکل منابع طبیعی کهگیلویه وبویراحمد در این خصوص گفت:  منابع طبیعی استان هیچ گونه بودجه ای برای نگهداری از این درختان ندارد.

سید محمدرضا جهان آرا افزود: شرکت نفت مراحل کاشت و نگهداری نهال ها را به بهترین شکل انجام داده است اما اکنون این تعداد نهال در اطراف تأسیسات شرکت نفت بدون آبیاری و نگهداری رها شده اند.

وی تخصیص بودجه ای برای جلوگیری از نابودی این درختان را ضروری دانست و اظهار داشت: پنج سال از اجرای این طرح سپری شده و اکنون نگهداری از این درختان وظیفه همه دستگاه های مربوط است.

جهان آرا بیان کرد: با توجه به تخریب بخش زیادی از جنگل ها برای ساخت تاسیسات پالایشگاهی نفت و گاز در استان، توجه بیشتر شرکت ملی نفت به کاهش آلاینده های زیست محیطی ضروری است.

قراردادمان تمام است، دیگر تعهدی نداریم

اما مجری فضای سبز مناطق نفتخیزجنوب نیز گفت: براساس تفاهم نامه ای که بین شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب و سرپرست وقت اداره منابع طبیعی شهرستان گچساران صورت گرفته بود، کاشت 200هزار نهال طی یک سال و نگهداری از نهال ها در یک سال دیگر به این شرکت واگذار شد.

محمد شیرالی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: پس از پایان قرارداد، اداره منابع طبیعی شهرستان گچساران به دلیل کمبود بودجه از شرکت ملی مناطق نفتخیزجنوب خواست که نگهداری از 200هزار اصل نهال را تا سه سال دیگر ادامه دهد.

وی بیان کرد: حال پس از گذشت سه سال شرکت ملی مناطق نفتخیز تعهدی برای ادامه نگهداری از این درختان ندارد.

شیرالی بودجه مصوب برای اجرای این طرح و نگهداری یک ساله را 13میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: شرکت نفت با همان بودجه مصوب یک سال کاشت و دو سال نگهداری را به پایان رسانده است.

وی یادآور شد:تمامی درختان کاشته شده در اطراف تاسیسات نفتی گچساران از گونه های با مقاومت بالا وسازگار با محیط زیست منطقه هستند.

کاشت 575 هزار نهال طی 10سال

مجری فضای سبز مناطق نفتخیز جنوبهمچنین بیان داشت: طی 10سال گذشته 575هزار اصله نهال برای کاهش آلایندگی زیست محیطی در مساحتی به وسعت یکهزار هکتار در اطراف تاسیسات نفتی گچساران کاشته شده است.

شیرالی افزود: از این تعداد 375هزار نهال آن مربوط به طرح های زیست محیطی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب بوده که در بیش از 600 هکتار از اراضی اطراف تاسیسات نفتی گچساران کاشته شده است.

وی عنوان کرد: هم اکنون این شرکت از 375هزار اصله نهال در اطراف تاسیسات نفتی گچساران نگهداری می کند.

با این حال فرماندار گچساران با ابراز نگرانی از خشک شدن این درختان گفت: مسئولان باید هرچه سریعتر راه حلی برای نجات این درختان بیندیشند.

محمد شفیعی افزود: این نهالها در آینده نقش موثری در کاهش آلودگیها و افزایش سلامت مردم این منطقه خواهند داشت.

وی از برگزاری نشستی با استاندار استان در آینده ای نزدیک برای رفع این مشکل خبرداد.

حالا هزاران درخت بادام، کهور، اکالیپتوس، کنار و ... درگیرو دار بودن یا نبودن، چشم انتظار مسئولین هستند تا با قطره ای آب سبزی را به برگهای زرد آنان هدیه دهند.

اگر چه آنها نمی توانند منتظر جلسات و تحقق مصوبات مسئولان بمانند و مرگ هرلحظه آنان را تهدید می کند.

کد خبر 1727277

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha