به گزارش خبرگزاري مهر در اين بيانيه آمده است : جمهوري اسلامي ايران وجمهوري عراق براساس يادداشت تفاهمي كه در 18 فروردين ماه جاري به امضاي دكتر آصفي معاون امور كنسولي وزير امور خارجه جمهوري اسلامي ايران و سعد جاسم الحياني معاون وزير امورخارجه عراق رسيد ، زيارت شهروندان دو كشور به عتبات عاليات دو طرف را مورد تاييد قرار دادند.
دو طرف توافق كردند كه در مرحله اول گشايش سفرهاي زيارتي، يكهزار و پانصد نفر در هر روز ازشهروندان هر كشور براي زيارت عتبات عاليات با رواديد زيارتي كه از سوي نمايندگي هاي سياسي و كنسولي صادر مي شود به كشور ديگر سفر كنند كه اين رقم با تغيير شرايط كنوني عراق تا سطح پنج هزار نفر در هر روز قابل افزايش است.
شركت هاي زيارتي و مسافرتي مجاز و رسمي شناخته شده از سوي ارگان هاي ذيربط دو كشور مي توانند زائران را در گروههاي سي و پنج تاچهل و پنج نفره تنظيم و رواديد زيارتي را كه هزينه آن بر اساس قوانين و مقررات دو كشور محاسبه خواهد شد بر روي فهرست تهيه شده ثبت نموده و تا حداكثر دو هفته زائران را به عراق اعزام نمايند كه طول سفر نيز 7 شب و 8 روز خواهد بود.
نقل و انتقال زائرين توسط اتوبوسهاي با شرايط كاملا سياحتي كشور متبوع تا نقاط مرزي بين المللي و از آنجا تا بازگشت بر عهده كشور پذيرنده خواهد بود. در صورت فراهم شدن شرايط مناسب بين دو كشور ، حمل و نقل هوايي نيز براي شهروندان هر دو كشور ممكن خواهد بود.
با توجه به تاكيد سازمان حج و زيارت بر ضرورت تامين امور بهداشتي زائران، نمايندگان امور بهداشتي دو كشور الحاقيه اي را براي اضافه شدن به يادداشت تفاهم تهيه مي كنند كه در آن نحوه تامين امور بهداشتي و درماني زائران دو طرف تعيين خواهد شد.
امنيت و حفظ سلامتي زائران نيز مورد تاكيد هر دو طرف قرار گرفت و مقرر گرديد الحاقيه ديگري جهت حفظ سلامتي و امنيت زائران توسط كارشناسان دو كشور تهيه و به يادداشت تفاهم اضافه گردد.
از سوي ايران سازمان حج و زيارت بعنوان ارگان مجري و ناظر بر برنامه زيارت زائرين تعيين و عراقي ها نيز سازمان جهانگردي خود را براي اين منظور معرفي كردند. هزينه سفر زائران ايراني به عراق و عراقي ها به ايران بر اساس امكانات موجود در هردو كشور و قوانين و مقررات تعيين و تحت عنوان الحاقيه ديگري به يادداشت تفاهم ضميمه خواهد شد.
سازمان حج و زيارت براي عملياتي كردن سفر زائران به عتبات عاليات در دهه اول ارديبهشت ماه هياتي را به سرپرستي معاون سازمان و عضويت چند تن از خبرگان زيارتي كشور به عراق اعزام مي كند.
اين هيات در طول اقامت خود در عراق با مقامات رسمي اين كشور ادامه مذاكرات تهران را پيگيري مي كند وعلاوه بر آن امكانات هتلي ، بهداشتي و ساير امور مورد نياز را بررسي مي كنند.
سازمان حج و زيارت پس ازبررسي اقدامات هيات اعزامي ، شرايط و ضوابط سفر را اعلام و به دنبال آن ثبت نام واعزام از سوي دفاتر زيارتي مجاز آغاز مي شود.
نظر شما