به گزارش خبرنگار مهر، کوروش ساکی ظهر چهارشنبه در همایش کشوری "ایمنی بیمار" با بیان اینکه متاسفانه هم اکنون شاهد از دست دادن نیروی های آموزش دیده و متخصص پزشکی و درمانی به دلیل مشکلات مالی و سختی کار هستیم، افزود: این نیروها برای حفظ سلامتی و درمان بیماران آموزش می بینند ولی با انگیزههای مادی و پست به انحراف رفته و در نتیجه همه هزینه های آموزشی تلف می شود.
وی مهم ترین هدف نظام درمانی را ارائه کردن خدمات سلامتی، پیشگیری از بروز بیماری و درمان آنها دانست و با بیان اینکه برخی عفونتها باعث ایجاد آسیب به دریافت کنندگان خدمات درمانی می شود، اظهار داشت: دراین راستا باید ایمنی بیمار یکی از مهمترین مسائل مورد توجه پزشکان و کارد درمانی در مراکز بهداشتی و درمانی باشد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی آذربایجان غربی بستری شدن طولانی مدت و اصرار برخی به ماندن در بیمارستان را یکی از عوامل کاهش ارائه خدمات پزشکی به سایر بیماران دانست و عنوان کرد: تغییر نگرش درمانی جامعه اجتناب ناپذیر بوده و همچنین باید با ارائه اطلاعات دقیق و تکامل سازمانی عوارض دارویی و بیماری را کاهش دهیم.
ساکی با بیان اینکه اشتباهات در درمان همواره وجود دارد، ادامه داد: بسیاری از این اشتباهات ناشی از فراموشی پرسنل بوده اما باید خدمتگزاران عرصه سلامت با کاهش دغدغههای ذهنی به ویژه دغدههای مالی و افزایش انگیزه در خدمت به جامعه و بیماران تمرکز خود را افزایش دهند.
1117 تخت جدید تا سال 93 در آذربایجان غربی ایجاد شود
وی با بیان اینکه یک هزار و 900 تخت تا دو سال آینده به تعداد تخت های بیمارستانی استان افزوده می شود، اظهار داشت: این تعداد تخت شامل احداث و تجهیز بیمارستان های جدید، ساماندهی و تجهیز فضاهای فرسوده و بلااستفاده و نوسازی بیمارستانها می شود.
ساکی تعداد تختهای بیمارستانی فعال آذربایجان غربی را سه هزار تخت اعلام و عنوان کرد: بر اساس آمار رشد جمعیتی تا سال 93 و شاخصهای سلامت در استان یک هزار و 117 تخت درمانی جدید مورد نیاز بوده که با احتساب پروژه های جدید در حال ساخت و توسعه این نیاز تامین می شود.
ارسال 494 مقاله و پوستر به دبیرخانه همایش کشوری ایمنی بیمار
دبیر علمی دومین همایش کشوری ایمنی بیمار در ارومیه نیز در آیین افتتاحیه این همایش از ارسال 494 اثر به دبیرخانه در دو قالب مقاله و پوستر از سراسر کشور خبر داد و افزود: 367 مقاله از سراسر کشور به دبیرخانه همایش ارسال شده که 43 مورد از آنها ارائه میشود.
آرام فیضی با بیان اینکه 137 پوستر به دبیرخانه همایش ارسال شده و 25 درصد از مقالات ارائه شده به دبیرخانه با محوریت مدیریت و فرهنگ ایمنی بیمار است، گفت: 24 درصد مقلالات با محور خطاهای دارویی، دو درصد استانداردسازی، هشت درصد عفونتهای ناشی از بیمار و 33 درصد در سایر محورها به دبیرخانه اثر ارسال شد.
وی با اشاره به اینکه 55 درصد از مقالات ارسالی در رشته پرستاری است، ادامه داد: 12 درصد پزشکان، هفت درصد مامایی، 6،8 درصد مدیریت خدمات بهداشت و درمان، 2،45 درصد دندانپزشکی و 2،7 درصد داروسازی و 16،4 درصد از سایر رشتهها به دبیرخانه دومین همایش کشوری ایمنی بیمار ارشال شده است.
نظر شما