به گزارش خبرگزاری مهر، رستم قاسمی در نشست مشترک با اعضای کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی و مدیران ارشد صنعت نفت، گاز و پتروشیمی با اشاره به ساخت مجتمع های عظیم پتروشیمی در منطقه پارس جنوبی یادآور شد: توسعه پارس جنوبی با هدف ایجاد ارزش افزوده بیشتر تعریف شده و در همین زمینه با تشکیل زنجیره ارزش بزرگترین مجتمع های پتروشیمی دنیا در این منطقه ساخته شده است.
وزیر نفت با اشاره به شناخت اعضای کمیسیون انرژی از مسائل صنعت نفت، افزود: آشنایی نمایندگان در کمیسیون تخصصی انرژی می تواند ما را در پیشبرد اهداف صنعت نفت کشور که امروز در شرایط سختی واقع شده، یاری کند.
قاسمی با بیان این که منطقه ویژه پارس یک میدان مشترک هیدروکربوری و دارای ذخایر عظیم نفت و میعانات گازی نیز است، افزود: عسلویه به دلیل توانمندی بالای توسعه میدان گازی پارس جنوبی در آن، یکی از قطب های مهم اقتصادی کشور به شمار می رود.
وی تصریح کرد: همکاران ما در شرایط بسیار سخت با تلاش در جبهه های مختلف صنعت نفت از جمله در توسعه میدان ها و پروژه های تولیدی، بازار نفت و مسائل دیگر، به پشتوانه حمایت های مجلس شورای اسلامی به خصوص کمیسیون تخصصی انرژی، امور را به صورت مطلوب پیش می برند.
روند توسعه فازهای مختلف پارس جنوبی از شتاب مطلوبی برخوردار است
عضو کابینه دولت دهم به تلاش موثر دولت نهم در طرح های توسعه ای فازهای پارس جنوبی در زمان حضور دکتر میرکاظمی در وزارت نفت اشاره کرد و گفت: در حال حاضر و با توجه به شرایط سخت موجود، روند توسعه فازهای مختلف پارس جنوبی از شتاب مطلوبی برخوردار است.
مهندس قاسمی در این رابطه ادامه داد: با اتمام کار توسعه فازهای باقیمانده پارس جنوبی در مجموع به ظرفیت تولید روزانه 700 میلیون مترمکعب گاز و یک میلیون بشکه میعانات گازی در روز خواهیم رسید.
وی به لایه نفتی مشترک پارس جنوبی اشاره و تصریح کرد: در ماه های گذشته عملیات حفاری برای برداشت نفت خام از این لایه آغاز شده است.
وزیر نفت با تشریح فعالیت های انجام گرفته برای توسعه لایه نفتی پارس جنوبی اظهار کرد: امیدواریم تا پایان امسال بتوانیم به نفت این میدان دست پیدا کنیم.
وزیر نفت از دستیابی به ذخایر نفتی میدان پارس جنوبی تا پایان امسال خبر داد و گفت: با اتمام فازهای جدید و توسعه لایه نفتی پارس جنوبی درآمدهای ارزی کشور از این میدان افزایش چشمگیری خواهد یافت.
واردات کالاهای ساخت داخل از خارج غیر مجاز است
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران نیز در حاشیه این سفر گفت: در فازهای جدید پارس جنوبی از 75 تا 80 درصد تجهیزات ساخت داخل استفاده شده است و به این دلیل مجاز نمی دانیم تجهیزاتی که ساخت داخل دارد، از خارج از کشور تهیه شود.
مهندس احمد قلعه بانی با بیان اینکه اکنون فرصتی مناسب است که از سازندگان تجهیزات صنعت نفت در داخل کشور حمایت شود، افزود: تا حد امکان در مجموعه شرکت ملی نفت ایران باید از تجهیزات ساخت داخل استفاده شود.
وی توان ساخت داخل را بالا ارزیابی و تصریح کرد: پروژه های پارس جنوبی از منظر طراحی، مهندسی و فضاسازی هر قدر توسعه یابد، به ساخت و تولید داخل کمک می کند.
سفر دو روزه اعضای کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی (یکم و دوم آبان) به منظور بازدید از آخرین روند توسعه میدان مشترک پارس جنوبی به همراه وزیر نفت و مدیران ارشد صنعت نفت، گاز و پتروشیمی انجام شد.
نظر شما