به گزارش خبرنگار مهر، بهروز پور سلیمان ظهر پنج شنبه در همایش تجلیل از صادرکنندگان برتر استان تصریح کرد: بی شک تحقق توسعه صادرات در گرو مدیریت صحیح واحدهای تولیدی است.
وی با اشاره به وجود واحدهای تولیدی نیمه تمام و یا غیرفعال در کشور و استان متذکر شد: در سالهای اخیر نزدیک به 20 هزار واحد تولیدی نیمه تمام با پیشرفت بالای 20 درصد و نزدیک به هفت هزار واحد تولیدی نیمه تمام با پیشرفت تقریبی هفت درصد در کشور نتوانند فعالیت اقتصادی خود را به درستی به ثمر برسانند.
پور سلیمان تنها برون رفت از تحریمها را حمایت از واحدهای تولیدی و ارتقای بهره وری و نهایتا توسعه صادرات دانست و با انتقاد از عدم اختصاص سهم یارانه ها به بخش تولید و صنعت، ادامه داد: ضعف سیاست گذاریها موجب شده برخی تولید کنندگان واحد خود را با نازل ترین قیمت بفروشند و از صحنه تجارت و صنعت خارج شوند.
این مسئول عدم ارتقا بهره وری، عرضه کالاهای خارجی در بازار، وجود مفاسد اقتصادی، نرخ بالای بیمه، قوانین جدید مالیاتی برای صادر کنندگان و عدم تخصصیص مشوقها و بسته های حمایتی را از جمله مهمترین مشکلات صادرات استان و کشور دانست.
مرکز مبادلات ارزی جایگزین مناسبی برای بازار بورس نیست
نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان با اشاره به نوسانات ارز در بازار به عنوان مشکل تولید کنندگان ادامه داد: قرار بود تفاوت نرخ ارز در بازارهای داخلی و خارجی به صورت تدریجی در صادرات تاثیر بگذارد که در حال حاضر این تاثیر دفعتی است.
وی همچنین با یادآور جایگزینی مرکز مبادلات ارزی به جای بازار بورس ارز این جایگزینی را نامناسب توصیف کرد و افزود: با توجه به تاثیرات تغییر نرخ ارز در وضعیت صادرات نمی توان عملکرد این مرکز را مثبت ارزیابی کرد.
پور سلیمان ادامه داد: برخی انتقاد می کنند که ارز صادر شده در سال گذشته هنوز برگشت نداشته و به همین دلیل عملکرد صادرات را زیر سوال می برند اما این در حالی است که کل ارز اختصاصی به صادرات در سال گذشته 50 میلیارد دلار بوده که رقم قابل توجهی نیست.
وی معتقد است برای برون رفت از وضعیت فعلی لازم است دولت حمایتهای پیشنهادی خود را عملی کرده و زمینه فعالیت صادرکنندگان را تسهیل کند.
نظر شما