انسیه سادات موسوی درگفتگو با خبرنگار مهر ضمن تاکید بر اینکه قربان مظهر تهی کردن قلب از یاد غیر خدا است، افزود: خدایی که یک روز نوح را از آب " غرق " نجات می دهد، روز دیگر ابراهیم را از آتش افروخته به جهل و ظلم می رهاند.
این کارشناس مذهبی خاطر نشان کرد: بعد از آن که ابراهیم سربلند و سرافراز از آن آتش کینه بیرون آمد تصمیم به مهاجرت گرفت، مهاجرتی از محیط آلوده به سوی محیطی پاک.
موسوی یادآور شد: نخستین تقاضای حضرت ابراهیم در آن محیط، فرزندی صالح بود، فرزندی که رسالت او را تداوم بخشد و برنامه های نیمه تمامش را به پایان برساند "رب هب لی من الصالحین".
وی با اشاره به زیبایی، لطافت و عمق معنایی این درخواست، تصریح کرد: صالح، جامع تمام شایستگی ها است و خدای ابراهیم دعای او را به اجابت می رساند "و بشرناه بغلام حلیم".
موسوی عنوان کرد: این آیه، سه بشارت والا را به ابراهیم می دهد، تولد فرزند پسر، رسیدن این فرزند به سن نوجوانی و صفت والای حلم.
کارشناس مذهبی میامی تاکید کرد: همان طور که ابراهیم حلیم بودن خود را در میدان آتش نشان داد، اسماعیل نیز در میدان ذبح، حلیم بودنش را به اثبات رساند.
وی ابراز داشت: واژه حلیم 15مرتبه در قرآن مجید برای خدا استعمال شده و تنها دو مورد آن در مورد ابراهیم و فرزندش آمده است.
موسوی با اشاره به این که زمانی که اسماعیل به مقام سعی یعنی مرتبه شباب می رسد، فرمان ذبح او به ابراهیم (ع) می رسد گفت: پدر خواب عجیب و شگفت انگیزی را می بیند که بیانگر شروع یک آزمایش بزرگ است واین خواب دقیقا در دو شب دیگر هم تکرا شد و گویی تاکید بر آن باشد.
این کارشناس مذهبی افزود: نخستین شبی که ابراهیم (ع) این خواب را دید شب ترویه ( هشتم ذی الحجه) بود و در شب عرفه خواب را با فرزندش در میان گذاشت.
موسوی خاطر نشان کرد: اسماعیل (ع) نسخه ای از وجود پدر ایثارگر خود است که درس ایمان را در مکتبش آموخته با آغوشی باز از فرمان الهی استقبال کرد و با قاطعیت به پیشگاه پدر عرض کرد فرمان خدا را اجرا کن و به خواست خدا مرا از صابران خواهید دید.
وی با اشاره به این نکته که اسماعیل (ع) در این شرایط پدر را با خطاب " یا ابت" ای پدر، مخاطب می سازد، تصریح کرد: او نشان می دهد که این فرمان از عواطف پدری و پسری حتی یک ذره نمی کاهد و مرتب ادب را در پیشگاه الهی به عالیترین وجهی نگاه می دارد.
موسوی عنوان کرد: زمانی که اسماعیل آماده قربانی شد سه تقاضا داشت، اول این که دست و پای مرا محکم ببندید که دست و پا زدنم از اجر من نکاهد، دیگر این که پیراهن مرا از تنم بیرون کن که مادرم پیراهن خونی مرا نبیند و صبر از کف دهد و آخر این که کارد را تیز کرده و به سرعت برگردنم بگذار.
این کارشناس مذهبی یادآور شد: کارد گلوی اسماعیل را نبرید، جبرئیل از روی اعجاب صدا زد "الله اکبر،الله اکبر"، اسماعیل گفت، " لا اله الاالله، الله اکبر" و ابراهیم گفت، "الله اکبر و لله الحمد" و این شعار الهی تا یوم القیامه بر زبان حجاج در حال احرام باقی خواهند ماند.
وی ابراز داشت: کارد گلوی اسماعیل را نمی برد و وسوسه های شیطان که از تمام جهات هر زمان به رنگی و طریقی وارد شده بود بی اثرمی ماند.
موسوی در پایان با اشاره به این که حج یک هجرت بزرگ و سفری الهی است، افزود: مراسم حج مجاهدت ابراهیم و اسماعیل و همسرش هاجر و قربانی کردن مظهری برای تهی نمودن قلب از یاد غیر خدا است.
نظر شما