به گزارش خبرنگار مهر، نخستین نشست تخصصی ادبیات و هنر میاندینی و میانمذهبی از نشستهای جانبی سومین همایش باران غدیر بعدازظهر امروز شنبه 6 آبان ماه با حضور میهمانان داخلی و خارجی در تالار سلمان هراتی حوزه هنری برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا زائری، دبیر همایش باران غدیر در ابتدای این نشست گفت: امیدواریم با دیدگاههای اساتید حاضر در جلسه موضوع ادبیات و هنر میان دینی و میان مذهبی بیشتر مورد توجه قرار بگیرد. هدف ما این است که به این سئوال پاسخ دهیم که ادبیات چگونه میتواند بین ادیان و مذاهب گوناگون ارتباط، نزدیکی و محبت برقرار کند و اساسا چگونه میشود با ادبیات در دنیای سراسر پر از آشوب امروز دیدگاههای مثبت و متقابل ایجاد کرد و میان مردم محبت، دوستی و مهربانی را نشر داد.
توران شهریاری، شاعر زرتشتی ایرانی نیز در این برنامه گفت: ادبیات در فرهنگ جهان تاثیر انکارناپذیری دارد. در ایران قدیم از کهن ترین سالهای شکل گیری تمدن، ادبیات وجود داشته است یکی از مشخص ترین بارزههای ادبی در تمدن ایرانی سخنان و آموزههای زرتشت هستند که متعلق به چهار هزار سال پیشاند این برای ایرانیان افتخار است که بر شعر و ادبیات جهان تا این حد تاثیر داشته اند چون در آن سالهای قدیم کمتر کشور و تمدنی وجود داشت که با شعر و ادبیات آشنا باشد، اما ایرانیان باستان از بدو شکل گیری فرهنگشان دارای ادبیات بودند و در ادوار مختلف به زبان فارسی تکلم میکردند.
این شاعر که اشعار زیادی در وصف ائمه و معصومین (ع) دارد، در بخش دیگری از سخنانش گفت: شعر مانند یک احساس است که در انسان القاء میشود و بعد از آن با الفاظ و کلمات پخته شده و روی کاغذ میآید، هرچه انسان با شعرهای قدیمی آشناتر باشد، شعر بهتری میگوید مثلا آشنایی با اشعار فردوسی که یکی از بزرگترین شاعران حماسی سرای جهان است باعث سرودن اشعار بهتری میشود بعد از فردوسی شاعران بلند آوازه دیگری هم داریم مانند سعدی، حافظ و یا اعجازی که مولانا با مثنوی معنوی خودش صورت میدهد. درست است که خاک مولانا در قونیه است، اما یک خط هم شعر ترکی ندارد و همه اشعارش به زبان فارسی هستند بنابراین از افتخارات ایرانیان است.
وی در پایان سخنانش گفت: زبان فارسی یکی از سلیسترین زبانها برای سرودن شعر است.
در ادامه این مراسم اقبال بن کلیم احسن قوطامی از پاکستان، دیاب یونس از لبنان، اسلم انصاری از پاکستان، ثمیر مصطفی فراج حسن از مصر و بالرام شکلا از هند به بیان سخنانی درباره ادبیات و هنر میان دینی و میان مذهبی پرداختند.
این نشست در حال حاضر در تالار سلمان هراتی حوزه هنری ادامه دارد و تا ساعاتی دیگر نیز مراسم افتتاحیه سومین همایش باران غدیر با حضور این شعرا و شعرخوانی شان در حوزه هنری آغاز خواهد شد.
نظر شما