۷ آبان ۱۳۹۱، ۱۳:۲۹

سفارتخانه های ایران می توانند مولفه ای برای شناخت هنر ایرانی باشند

نایب رئیس اتحادیه صادرکنندگان و تولید کنندگان صنایع دستی گفت: سفارتخانه های ایران در خارج از کشور می تواند از نظر معماری و صنایع دستی و تزئینی آن مولفه ای برای شناخت هنر ایرانی به کشورهای خارجی باشند اما این امر در بسیاری از سفارتخانه ها از جمله آلمان رعایت نشده و این سفارتخانه رنگ و بویی از هنر ایرانی ندارد.

به گزارش خبرنگار مهر، مسعود موسوی زاده در نشست هم اندیشی تبیین راهکارهای تحقق اهداف توسعه صنایع دستی و صادرات آن که روز یکشنبه در سالن فجر مجموعه ارگ آزادی برگزار شد، زیورآلات را جزو مهمترین صنایع دستی صادر شونده در کشورهای هدف دانست و گفت: بحث مد و لباس و دست بافته‌ها و رودوزی‌ها در کشور بسیار اهمیت دارد که اگر با بازارهای خارجی ارتباط داده شوند می‌توانند به طراحان مد و لباس جهانی معرفی شوند. این در حالی است که پاکستان در حوزه مد و لباس هیچ خلاقیتی نداشت اما در چند سال اخیر این موضوع را ارتقا داده و در بازارهای جهانی نفوذ پیدا کرده است ولی بازار ما همچنان راکد است.

وی گفت: توجیه رایزنی‌های اقتصادی سفارتخانه‌ها درباره توانمندی‌های صنایع دستی ایران بسیار ضرورت دارد چرا که ما چندی پیش با یکی از این رایزن‌ها صحبت کردیم و قرار شد پیش از سفر به آن کشور وی با تجار آنجا قرار ملاقات بگذارد . بعد از کلی مکاتبه و رایزنی زمانی که به سفارتخانه مراجعه کردیم سفیر ایران در آن کشور به ما گفت قبل از انجام هر کاری صبر کردم تا شما و عملکردتان را ببینم بعداً با تجار قرار بگذارم. این رفتار نشان می‌دهد توجیه رایزنی‌های اقتصادی یک ضرورت به شمار می‌آید.

موسوی زاده همچنین به معماری سفارتخانه‌ای ایران در کشورهای خارجی اشاره کرد و گفت: به عنوان مثال سفارتخانه ایران در آلمان هیچ رنگ و بویی از سنت ایرانی را ندارد در حالی که معماری ساختمان و صنایع دستی موجود در آن می تواند یکی از مولفه‌های هنر ایران به مردم کشور باشد.

در ادامه این برنامه شعبانی نماینده شورای امور ایرانیان خارج از کشور، بهترین سوغاتی ایرانیان را صنایع دستی دانست و گفت: چندین میلیون ایرانی خارج از کشور هستند که طبق آمار رسمی 4 میلیون نفر اما طبق آمار غیررسمی تعداد آنها به 8 میلیون ایرانی می‌رسد که این افراد بیشترین میزان سوغاتی خود را از بازار صنایع دستی تهیه می‌کنند. همچنین می توان سرمایه گذاران ایرانی علاقمند را با فعالان صنایع دستی برای توسعه صادرات هماهنگ کرد.

کد خبر 1730411

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha