به گزارش خبرگزاری مهر، خسرو ارتقایی در جلسه بررسی مشکلات و راهکارهای حل معضلات آب کشاورزی و شرب جنوب تهران در شهرری افزود: با نگاهی که در دهه اخیر به باز چرخانی آب و استفاده محدود از منابع آب صورت گرفته به این نتیجه رسیده ایم که آب کالای یکبار مصرف نیست و با مدیریت آن، نباید قطره ای از آن از دسترس خارج شود.
وی بیان داشت: در حال حاضر 120 میلیون مترمکعب آب توسط تصفیه خانه جنوب تهران تصفیه و به منطقه ورامین و پاکدشت برای مصارف کشاورزی هدایت می شود و اگر طرح جمع آوری فاضلاب به طور کامل اجرا شود، بیش از 200 میلیون متر مکعب روان آب در جنوب تهران را می توان مورد استفاده قرار داد.
ارتقایی افزود: بر همین اساس مطالعاتی از سال 84 انجام شد و به این نتیجه رسیدیم که بیش از 200 میلیون متر مکعب آب در جنوب تهران بعد از اجرای تصفیه خواهیم داشت که باید برای آن برنامه ریزی شود.
وی یادآور شد: براساس مطالعات مقرر شد دو تصفیه خانه، دو مخزن و سد ذخیره آب در جنوب تهران ساخته شود تا دو تصفیه خانه، آب فاضلاب های غیر متعارف را جمع آوری و تصفیه کند.
مدیرعامل آب منطقه ای تهران ادامه داد: در صورت اجرای این طرح، سالانه بیش از 200 میلیون متر مکعب از آب فاضلاب های نامتعارف توسط دو تصفیه خانه صالح آباد و سرخه حصار تصفیه و ذخیره و به مصرف کشاورزی در پایین دست خواهد رسید.
احداث دو مخزن ذخیره آب در صالح آباد و سرخه حصار و دو سد شمس آباد و آراد در جنوب تهران
در این جلسه، طرح احداث دو مخزن ذخیره آب در صالح آباد و سرخه حصار و دو سد شمس آباد و آراد در جنوب تهران مورد بررسی قرار گرفت که با احداث سد شمس آباد، آب مورد نیاز بیش 9500 هکتار از اراضی تامین خواهد شد و با انتقال آب از طریق دو خط لوله ، آب اراضی حاشیه ای فیروزآباد را نیز تأمین خواهد کرد.
مجری طرح ساماندهی آبهای جنوب تهران نیز گزارشی از اهداف و نتایج مطالعات ساماندهی آبهای جنوب تهران و نحوه وچگونگی احداث تصفیه خانه های صالح آباد و سرخه حصار و دو سد شمس آباد و آراد ارائه کرد و در ادامه جلسه، در خصوص چگونگی ورود بخش خصوصی به منظور سرمایه گذاری و اجرای پروژه ها بحث و بررسی شد.
انحراف جریان نهر فیروزآباد از طریق خروجی سوم به صالح آباد و احداث تصفیه خانه آب سطحی در صالح آباد و سرخه حصار برای تأمین پساب های مناسب کشاورزی دشت تهران، احداث سد شمس آباد با گنجایش مخزن 80 میلیون متر مکعب و سد دوتویه که به نام آراد نام گذاری شده از جمله اهداف طرح مطالعاتی ساماندهی آبهای جنوب تهران است که با پایان مطالعات آنها آماده ورود به مرحله اجرایی است.
پیگیری موضوع آب شرب و کشاورزی ری یکی از برنامه های اولویت دار فرمانداری است
معاون استاندار تهران و فرماندار شهرستان ری نیز در این جلسه با اشاره به اینکه پیگیری موضوع آب شرب و کشاورزی شهرستان یکی از برنامه های اولویت دار فرمانداری است، گفت: تلاش بر این است تا در یک سال باقی مانده از فعالیت دولت، کار احداث دو سد و دو تصفیه خانه آغاز شود.
امیر حسین باقرنژاد با اشاره به سیاست های کلی اصل 44 افزود: روح کلی قوانین این است تا آنچه را که مردم می توانند انجام دهند، به مردم و بخش خصوصی محول شود و در این بخش تنها وظایف حاکمیتی مانند تامین امنیت و مدیریت توسط دولت انجام شود و برهمین اساس اگر این طرح ها به بخش خصوصی واگذار شد، امیدواریم کار اجرایی آن آغاز شود.
وی تصریح کرد: در جلسه ای که با حضور وزیر نیرو برگزار شد، وی با اجرای طرح های مذکور موافقت و اعلام کرد سرمایه گذار را معرفی تا طرح ها وارد فاز اجرایی شود.
سالانه بین 10 تا 12 میلیون زائر و مسافر وارد شهرستان ری می شود
معاون استاندار تهران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه سالانه بین 10 الی 12میلیون زائر و مسافر وارد شهرستان ری می شود، گفت: برای بالا بردن معدل توقف زائرین و مسافرین در شهرستان ری و در آمد زایی بیشتر برای اهالی شهرستان ری جاذبه هایی ایجاد شود که طرح احداث سافاری پارک در شهرستان از جمله این طرح هاست.
وی ادامه داد: این طرح در زمینی به مساحت 30 تا 50 هزار هکتار قابل توسعه و ساخت است و یکی از موضوعات مهم این طرح، تأمین منابع آبی مورد نیاز آن است که در صورت تأمین منابع آبی و احداث سدهای مورد نیاز، ری به یکی از بزرگترین مناطق گردشگری و توریستی در ایران تبدیل خواهد شد.
باقر نژاد ادامه داد: با توجه به شرایط اقتصادی کشور و تمایل نداشتن بخش خصوصی به سرمایه گذاری در بخش های فرهنگی و گردشگری دولت باید جاذبه هایی را ایجاد کند و برای سرمایه گذار غیر از مشوق های مقدماتی باید از منابع صندوق توسعه ملی اختصاص داده شود.
نظر شما