به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر بسياري از نمايندگان مجلس معتقدند كه ستاد مبارزه با مواد مخدر نتوانسته نسبت به بودجه دريافتي اش فعاليت قابل توجهي انجام دهد.
در واقع آمار و ارقام نشان مي دهد كه در طي سال ها مبارزه با مواد مخدر هيچ كاهشي در تعداد معتادان به وجود نيامده بلكه ورود و شيوع مواد مخدر صنعتي را نيز بايد به افزايش تعداد معتادان طي سال هاي گذشته اضافه كرد.
عضو كميسيون اجتماعي مجلس در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر در اين باره مي گويد: بودجه درخواستي ستاد مبارزه با مواد مخدر در كميسيون اجتماعي مورد موافقت قرار گرفت. اما كميسيون تلفيق و امنيت ملي با اين بودجه موافقت نكردند چرا كه عملكرد ستاد مبارزه با موارد مخدر از نظر آن ها مثبت ارزيابي نشد.
موسي الرضا ثروتي مي افزايد:: طبق تصميم مجلس اين بودجه در اختيار وزارت بهداشت ، بهزيستي ، كميته امداد امام خميني ، ستاد مبارزه با مواد مخدر ناجا قرار خواهد گرفت.
وي خاطر نشان مي كند: اين وزارتخانه و سازمان ها همگي زير مجموعه ستاد مبارزه با مواد مخدر بودند و اين ستاد هر ساله بودجه اي را براي مبارزه با مواد مخدر در اختيار آنها قرار مي داد اما امسال اين بودجه مستقيما از طريق سازمان مديريت به آنها تعلق مي گيرد.
وي مي گويد: البته كميسيون اجتماعي بر اين باور است كه با معتادان بايد به عنوان يك بيمار برخورد كرد و شرايط را براي درمان آنها در نظر گرفت.
عضو كميسيون اجتماعي مجلس مي افزايد: طرح متادون درماني بايد اجرايي شده و اين كار از طريق وزارت بهداشت صورت خواهد گرفت.
ثروتي يكي ديگر از دلايل مخالف با بودجه ستاد مبارزه با مواد مخدر را عدم نظارت بر اين ستاد مي داند و مي گويد: متاسفانه ستاد چون ماهيت حقوقي ندارد نظارت بر آن با مشكلات زيادي مواجه است و در واقع اين رييس جمهور است كه بايد در برابر بودجه اي كه به ستاد داده مي شود پاسخگو باشد و چون توضيح خواستن در اين زمينه از رييس جمهور با مشكلات زيادي مواجه است بهترين روش تقسيم بودجه بين نهادها و سازمان هاي اجرايي است و اينكه وظيفه سياست گذاري را به ستاد مبارزه با مواد مخدر بدهند.
اما عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس نيز در اين باره خاطر نشان مي كند: مبارزه با مواد مخدر در سال هاي گذشته با اشتباه همراه بوده و شايد همين اشتباه باعث شده كه در حال حاضر ما نتوانيم عملكرد مناسبي را از نهادها و سازمان هاي مربوطه ببينيم.
مسعود اميني مي گويد: برخورد حذفي و فيزيكي در سال هاي گذشته با موفقيت در امر كاهش مواد مخدر و يا تعداد معتادان چندان موفق نبوده است ، ما در حال حاضر بايد تلاش كنيم راهكارهاي علمي اين موضوع را بررسي كرده و به يك اتفاق نظر كلي برسيم.
وي تصريح مي كند: يكي از مشكلات ديگري كه بر سر راه مبارزه با مواد مخدر قرار دارد عدم اتفاق نظر ارگان ها، نهادها و سازمان هاي مربوطه در اين كار است.
دكتر اميني ستاد مبارزه با مواد مخدر هم در طي اين سالها اگر عملكرد مثبتي نداشته اما توانسته تاحدودي سرعت ابتلاي افراد به مواد مخدر را كم كند كه اين كار نيز در نوع خود با ارزش بوده و بايد به آن توجه كرد.
وي تقسيم كردن بودجه در سازمان ها و نهادهاي مربوطه را روش نادرستي دانسته و مي گويد: بايد روش بهتري در اين رابطه را امتحان مي كرديم.
البته ديگر عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس تصريح مي كند: ستاد مبارزه با مواد مخدر با توجه به بودجه اي كه دريافت مي كرده بايد اقدامات بيشتري انجام مي داد.
فخرالدين حيدري مي گويد: البته با تقسيم بودجه نمي توان كم كاري ستاد مبارزه با مواد مخدر را جبران كرد، بهتر بود اين بودجه صرف طرح هاي تحقيقاتي در اين زمينه مي شد.
وي خاطر نشان مي كند: مبارزه با مواد مخدر يك مشكل ملي است و بايد در سطح كلان به آن نگريسته شود ، كار كارشناسي در اين زمينه بسيار كم صورت گرفته است.
حيدري در خصوص سرنوشت ستاد مبارزه با مواد مخدر مي افزايد: متاسفانه ستاد مبارزه با مواد مخدر با توجه به رد بودجه درخواستي سرنوشت چندان خوبي نخواهد داشت اما اين ستاد منحل هم نخواهد شد.
عدم فرهنگ سازي مشكل اصلي جامعه
مشكل اصلي جامعه ما كه زمينه ساز اصلي به وجود آمدن بسياري از معضلات اجتماعي به شمار مي رود عدم فرهنگ سازي در جامعه است. اين مقوله به دست فراموشي سپرده شده و هيچ كس براي انجام اقدامات پيشگيرانه هيچ برنامه ريزي نمي كند.
بودجه اقدامات پيشگيرانه در كشور ما به حدي كم است كه حتي با كشورهاي جهان سومي نيز قابل مقايسه نيست، اين سرانه در كشور ما براي هر نفر 692 تومان در نظر گرفته شده، حال با چنين سرانه آيا ما مي توانيم در امر فرهنگ سازي موفق باشيم؟ اين سوالي است كه هنوز هيچ جواب قانع كننده اي براي آن نيافته ايم.
نظر شما