۱۰ آبان ۱۳۹۱، ۱۲:۱۰

نوری علا:

نفس گرفته نشریات کرمانشاه/مدیران استان حاضر به مصاحبه رو در رو نیستند

نفس گرفته نشریات کرمانشاه/مدیران استان حاضر به مصاحبه رو در رو نیستند

کرمانشاه - خبرگزاری مهر: مدیرمسئول هفته نامه نقدحال گفت: در میان 24 عنوان نشریه محلی مجوز دار استان کرمانشاه بیشتر آنها مدت‌هاست که منتشر نمی‌شوند و نفس آنها به شماره افتاده و تعدادی هم هر از گاهی منتشر می‌شوند و چند نشریه‌ای که مداوم و منظم انتشار دارند در حقیقت بر زانوان لرزان خود ایستاده‌اند و احتمال دارد هرلحظه تاب و توان ایستادن را از دست بدهند و به جرگه نشریات تعطیل بپیوندند.

به گزارش خبرنگار مهر، مشکلات فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی از مهم‌ترین دلایل تعطیلی و رکود نشریات محلی است که می‌توانند تریبون مردم باشند و نقش واسطه بین مردم و مسئولین را ایفا کند.

خبرگزاری مهر استان کرمانشاه در نظر دارد ضمن معرفی نشریات فعال در عرصه اطلاع‌رسانی کرمانشاه، تحلیل مدیران و گردانندگان این نشریات را هم در‌باره‌ی وضعیت فعلی نشریات محلی جویا شود، به همین دلیل در هر گزارشی یک نشریه را معرفی می‌ کنیم.

هفته‌نامه نقدحال در حال حاضر تنها نشریه کرمانشاهی است که در تهران و غرب کشور در 16 صفحه تمام رنگی منتشر می‌شود.

غلامرضا نوری‌علا صاحب‌امتیاز و مدیر‌مسئول این هفته‌نامه است و بنا به گفته‌ وی "نقدحال 32 بار در جشنواره‌های مختلف مطبوعات محلی، منطقه‌ای و سراسری در رشته‌های مختلف برگزیده و در پنجمین و ششمین جشنواره مطبوعات غرب کشور نیز به عنوان نشریه برتر انتخاب شده است".

این هفته‌نامه از اردیبهشت سال 1384 تا‌کنون 287 شماره منتشر کرده است.

در خصوص وضعیت مطبوعات در استان کرمانشاه، مدیر مسئول هفته‌نامه نقدحال به سئوالات خبرنگار مهر پاسخ گفت.

غلامرضا نوری علا اظهار داشت: مطبوعات محلی نقش مهمی در انعکاس نیازها و مشکلات زندگی افراد یک منطقه دارند و رشد رسانه‌های محلی به توسعه رسانه‌ها و جامعه منجر خواهد شد، اما  کارکردهای مطبوعات محلی در ایران برای مردم و مسئولین شناخته شده نیست و این گروه از نشریات با مشکلات زیادی دست به گریبانند.

وی گفت: کاهش حمایت‌های دولتی، گرانی‌های فوق‌العاده خصوصا کاغذ، عدم درآمد مناسب و مداوم، سیرنزولی مخاطبان نشریات محلی وکمبود نیروی انسانی متخصص و کارآزموده از مهم‌ترین مشکلات عمومی فراروی نشریات محلی در ایران هستند.

نوری علا اضافه کرد: نشریات کرمانشاه علاوه بر این مشکلات عمومی، مشکلات خاصی را هم تحمل می‌کنند، مثلا در موضوع مخاطب، مخاطبان نشریات در استان کرمانشاه از سایر نقاط کشور، بسیار کمتر هستند، برای من به عنوان یک فرهنگی خیلی جالب و تاسف‌بار است که اساتید دانشگاه‌های کرمانشاه، نشریات کرمانشاهی را حتی نمی‌شناسند. این مشکل خاص کرمانشاه و غرب کشور است و در کشور عمومیت ندارد.

وی تصریح کرد: از طرف دیگر کمتر مدیری در کرمانشاه پاسخگوست، و اساسا تن به مصاحبه نمی‌دهند، مثلا استاندار کرمانشاه به هیچ وجه حاضر نیست تا به مصاحبه رودررو تن بدهد. اخبار و اطلاعات بسیار قطره‌چکانی است و کسب خبر در کرمانشاه بسیار سخت‌تر از استان‌های دیگر است.

منابع درآمدی در کرمانشاه محدودتر است و بازاریابی مطبوعاتی مشکل‌تر و‌...

وی در پاسخ به این سئوال که جایگاه نشریات استان کرمانشاه در کشور چگونه است، اظهار داشت: در کُردی مثلی داریم که ترجمه فارسی آن می‌شود اینکه جوجه تیغی می‌گوید خداوند از بچه‌ی من نرم‌تر و لطیف‌تر خلق نکرده است، این معادل آن است که هیچ‌کس به ماست خودش ترش نمی‌گوید، اما هیچکدام از اینها حقیقت را تغییر نمی‌دهد.

مدیر مسئول روزنامه نقد حال گفت: به دلایلی که گفتم و دلایلی که ذکرش ممکن است سوءتفاهماتی ببار بیاورد که عواقبش در حوصله‌ی من نیست، نشریات محلی و بالطبع نشریات کرمانشاهی حرکت رو به رشد ندارند حتی دریغ که نشریاتی هستند که روزگاری حرفه‌ای‌تر منتشر می‌شده‌اند و امروز کاملا آماتوری انتشار می‌یابند محتوا و فرم نشریات با عنوان محلی هماهنگی ندارد.

نوری علا افزود: مطبوعات محلی بیشتر منتشر‌کننده اخباری هستند که قبلا منتشر شده است، شاید خنده‌دار باشد یکی از نشریات کرمانشاهی در همین هفته تیتر اصلی و یک‌اش مربوط به خبری بود که حداقل دو سه سال از کهنه‌شدن آن خبر می‌گذرد.

انتشار اخبار دست دوم و سوخته کجای دنیا فضلیت محسوب می‌شود. اما نمی‌توان زحمات و تلاش‌هایی که در این برهوت فرهنگی صورت می‌گیرد را نادیده گرفت، کسانی که در این شهر کار فرهنگی می‌کنند که روزنامه‌نگاری نیز بخشی از آن است، واقعا مجاهده می‌کنند و صف مقدم را بدون پشتیبانی و تدارکات، حفظ کرده‌اند.

غلامرضا نوری علا با مطرح کردن پیشنهاداتی برای بهبود وضع فعلی نشریات استان گفت: بومی‌سازی و هویت‌بخشی با توجه به ترویج فرهنگ‌های بیگانه و تهاجمی از مهم‌ترین موضوعات برای مطبوعات محلی است که متاسفانه برای آن برنامه‌ای دیده نمی‌شود وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید توانمندسازی نشریات محلی را از حیث نیروی انسانی و امور اقتصادی در اولویت‌های کاری خود قرار دهد. مسائل اقتصادی و معیشتی از موانع رشد نشریات محلی است خلاقیت و نوآوری زمانی به منصه ظهور می‌رسد که ذهن فارغ از مشکلات مالی و معیشتی باشد.

وی در پایان اظهار داشت: این در صورتی است که متاسفانه یارانه برخی از نشریات محلی حذف شده و یا کاهش  قابل ملاحظه‌ای یافته است و اساسا توزیع یارانه کاغذ نشریات همواره بحث‌برانگیز و همراه با تبعیض و سلیقه بوده و پرداخت‌ یارانه‌ها کمتر عادلانه بوده است. به هر حال متولیان ماجرا اگر عادل و دانا بودند‌، مصائب رو به کاهش و اگر غیر از این باشد مشکلات رو به تزاید خواهد بود.

کد خبر 1732519

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha