۱۳ آبان ۱۳۹۱، ۱۱:۰۵

گزارش خبرنگار مهر از مکه/

احتمال بازگشت 20 میلیون دلار ارز مسافرتی حجاج به ایران/ پس‌انداز ارزی در سرزمین وحی

احتمال بازگشت 20 میلیون دلار ارز مسافرتی حجاج به ایران/ پس‌انداز ارزی در سرزمین وحی

با کاهش ارزش ریال ایران در مقایسه با ریال سعودی، اکثر حجاج ایرانی با پس‌انداز 300 دلار ارز مسافرتی به جای مکه و مدینه قصد دارند با فروش ارز مسافرتی خود در ایران سوغات تهیه کنند.

به گزارش خبرنگار اعزامی مهر به مکه مکرمه، سال گذشته در صرافی های مکه، هر یکهزار تومان ایران معادل سه ریال سعودی معامله می شد اما برای حج تمتع سالجاری در بهترین حالت هر یکهزار تومان با یک تا 0.8 ریال در صرافی های مکه داد و ستد می شود.

همزمان با کاهش ارزش ریال ایرانی در سرزمین وحی، خرید سوغات توسط زائران ایرانی در بازارهای مکه و مدینه به شدت کاهش یافته است به طوریکه خرید سوغات توسط حجاج ایرانی در مقایسه با قیمت خرید در بازارهای داخلی اصلا توجیه اقتصادی ندارد.
 
از سوی دیگر اکثر حجاج ایرانی ترجیح می دهند 300 دلار ارز مسافرتی که در ایران دریافت کرده اند را به داخل کشور منتقل کنند و پس از فروش آن در بازار آزاد اقدام به خرید سوغات در بازارهای داخلی کشور کنند که از نظر کیفیت و قیمت دارای توجیه اقتصادی بالاتری در مقایسه با بازارهای مکه و مدینه است.
 
گفتگوی خبرنگار اعزامی مهر در مکه مکرمه با معدود زائران ایرانی حاضر در بازار هم نشان می دهد که اکثر حجاج ایرانی با حضور در بازار قصد جدی برای خرید سوغات ندارند و تنها برای ارزیابی کمی و کیفی کالاها پای بر بازارهای مکه و مدینه می گذارند.
 
بر این اساس انجام یک محاسبه ساده نشان می دهد که با ورود حجاج ایرانی باید شاهد بازگشت بیش از 20 میلیون دلار ارز مسافرتی به داخل کشور بود که این موضوع زمینه کاهش ارزش دلار در بازارهای داخلی را به همراه دارد.
 
غیبت محسوس حجاج ایرانی در بازارهای سرزمین وحی هم در رسانه های عربستان بازتاب ویژه ای داشته است به طوریکه اکثر رسانه های این کشور نسبت به کاهش تعداد حجاج ایرانی در بازار گزارش‌هایی را منتشر کرده اند.
 
روزنامه الاقتصادیه چاپ ریاض در گزارشی با عنوان "غیبت ریال ایران در حج، نوشت: به دلیل کاهش ارزش ریال ایران در مقابل ارزهای دیگر، پول ایرانی از بازارهای مکه و مکان های مراسم حج امسال کاملا پنهان بود." صرافی ها در عربستان سعودی از دریافت ریال ایران خودداری می کنند.
 
در همین حال عادل ملطانی رئیس سندیکای صرافان مکه در این باره گفته است: اثری از پول ایرانی در بازارهای مکه اصلا وجود ندارد و در صرافی ها و مغازها، ریال ایرانی معامله نمی شود.
 
ملطانی ادامه داد: ایرانی ها در حج امسال ریال ایرانی را مبادله نمی کردند بلکه دلار به همراه داشتند. آنها در صرافی ها به جای ریال ایران، ارزهای دیگر به ویژه دلار را با ریال سعودی مبادله می کردند رابطه دلار و ریال عربستان با تغییری روبه رو نشده است.
کد خبر 1732681

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha