به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی پورصمدی ظهر چهارشنبه در نشست تخصصی دومین روز جشنواره رویش اظهارکرد: بسیاری از فیلمبرداران با فاصله کانونی آشنا نیستند و اکثر فیلمهایشان از شلختگی بصری آسیب میبیند برخی دوستان فیلمساز نیز دوربین را با قلم ژورنالیستی اشتباه گرفته اند، و با دوربین چیزهایی را که می خواهند یادداشت می کنند.
وی با تاکید بر اینکه امکانات فیلمسازی کوتاه محدود است اما توجه به برخی مسائل بدیهی در هر شرایطی ضروری است افزود: دو عامل در شلختگی بصری دخیل است، یکی رعایت نشدن ارتفاع دوریبن با سوژه است، دوم اینکه فیلمسازان نمی دانند باید با چه لنزی به سوژه نگاه کنند.
وی بیان کرد: شاید برخی در تفسیر اینکه چرا فیلمی خوششان نیامده نتوانند توضیحی ارائه بدهند ولی دلیل آن همین شلختگی بصری و توجه نکردن به فاصله کانونی است.
پورصمدی با اشاره به فعالیت 25 ساله اش در فیلمبرداری اظهارکرد: برای فیلمسازی باید چیزی به اسم جوهر فیلمسازی وجود داشته باشد.
وی عنوان کرد: فیلم نه بیانیه است نه شعار، فیلم باید جوهر اولیه یعنی سواد بصری را داشته باشد، سواد بصری مبحثی است که به مضمون ربطی ندارد.
پورصمدی افزود: در 70 فیلمی که در جشنواره سینما حقیقت دیدم انبوه پلان های واید به هم کات شده بود و به هیچ وجه به فاصله کانونی توجه نشده بود.
پور صمدی با اشاره به لزوم دقت به نور در فیلمبرداری توضیح داد: امروزه دوربینهای دیجیتال نورپردازی را حذف کرده اند، و باعث شده اند که انبوهی از تولیدات معمولی به وجود بیایند که به زودی هم فراموش می شوند.
وی با بیان اینکه فیلمبرداری در فیلم نباید محسوس باشد افزود: فیلمی که فیلمبرداریاش دیده شود از دست رفته است بخصوص در مستند نباید فیلمبرداری دیده شود چون باید وفادار به واقعیت بود.
وی افزود: عکاسی به شدت به فیلمساز کمک میکند تا دید بهتری داشته باشد، شاید به ظاهر دانستن هنرهای دیگر تأثیری نداشته باشد اما در ناخودآگاه انسان تأثیر میگذارد.
در این نشست پورصمدی فیلمسازان را به دین فیلم مستندی از زندگی شهرزاد بهشتی ساخته روشنک صدر دعوت کرد و از آنها خواست منهای مضمون به عملکرد دوربین توجه کنند.
گفتنی است، بخش دوم این نشست ساعت 13 در سالن 5 برگزار خواهد شد.
نظر شما