۱۰ آبان ۱۳۹۱، ۱۳:۵۱

اورنگی عنوان کرد:

400 میلیون هکتار جنگل جهان در معرض آتش سوزی/ ایجاد 15 پایگاه اطفای حریق

400 میلیون هکتار جنگل جهان در معرض آتش سوزی/ ایجاد 15 پایگاه اطفای حریق

گرگان - خبرگزاری مهر: معاون وزیر و رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: حدود 400میلیون هکتار از چهار میلیارد هکتار جنگل های دنیا درمعرض آتش سوزی قراردارد که بیشتر آتش سوزی ها در علفزارها رخ می دهد.

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا اورنگی ظهر چهارشنبه در مراسم افتتاح پایگاه اطفای حریق گلستان افزود: دود حاصل از این آتش سوزی ها ازمرزهای کشور عبورمی کند وتا حدودی کره زمین را تحت تاثیر قرارمی دهد که این امرموجب شده است که نهادهای بین المللی با مشارکت محققان سراسر جهان نسبت به این موضوع چاره اندیشی نمایند.

وی اظهار داشت: زلزله، سیل وآتـش سوزی جنگلها، رانش و فرونشست زمین بلایای طبیعی هستند که درزندگی مردم تاثیرگذار است، اماخشکسالی عاملی است که هر فرد ایرانی حداقل در یکی از ابعاد زندگی خود با آن مواجه است.
 
وقوع 40 درصد حوادث طبیعی جهان در کشور
 
وی ابراز داشت: براساس آمارهای منتشر شده کشورما به لحاظ حوادث غیرمترقبه جزو 10 کشور بلاخیز جهان به شمارمی رودکه 40 درصد حادثه طبیعی غیرمترقبه و بیش از 30 مورد آن در ایران رخ می دهد.

150 هزار هکتار از جنگل های کشور طعمه حریق شد
 
علی رضا اورنگی خاطر نشان کرد: آتش سوزی در جنگل های کشور در طی 10سال گذشته بیش از 14هزار حریق با وسعتی در حدود 150هزار هکتار از عرصه های جنگلی ومرتع را در برگرفته است که درسال گذشته بدلیل خشکسالی و افزایش دما شاهد بیشترین حریق بوده ایم.

وی عنوان کرد: با توجه به وضعیت جنگل های ایران استفاده از وسایل و تجهیزات پیشرفته برای اطفای حریق به خوبی محسوس است، .زیرا وقوع آتش سوزی باعث از بین رفتن پوشش گیاهی، به خطر افتادن تنوع  زیستی، شیوع آفت، آلودگی هوا و بیماری های تنفسی را برای انسان به بار می آورد.
 
وی اظهار داشت: بنابراین مشارکت مردمی وتجهیز امکانات تنها راهکارمهار آتش سوزی در جنگل ها به شمار می رود.
 
رئیس سازمان جنگل ها،مراتع وآبخیزداری کشورافزود: ان شاالله با تصویب طرح جامع پیشگیری واطفاحریق، ساماندهی امکانات تقویت کشت واطلاع رسانی فوری، اتخاذ تدابیر فنی، آموزش نیروهای انسانی سازمان، ترویج فرهنگ منابع طبیعی، استفاده ازسازمان های مردم نهاد بویژه بسیج سازندگی وارتباط با مراکز علمی وپژوهشی وآموزشی، سازمان مدیریت بحران و سازمان امداد و نجات هلال احمر از جمله موضوعات اساسی است که برای پیش گیری واطفاحریق دردستور کارسازمان قرار دارد.

ایجاد 15 پایگاه اطفای حریق

وی اظهار داشت: سازمان جنگل ها، مرتع وآبخیز داری کشوربه منظور پیشگیری ومقابله با آتش سوزی های احتمالی در جنگل ها و مراتع درطول برنامه پنجم توسعه 15پایگاه اطفاحریق ایجاد خواهد کرد.
 
وی گفت: این پایگاه در استان کرمانشاه هم اکنون درحال فعالیت است وامروز شاهد افتتاح این پایگاه دراستان گلستان هستیم ودر نظراست دراستان های گیلان، مازندران، سمنان و فارس در آینده نزدیک پایگاه اطفاحریق راه اندازی نماییم. 
کد خبر 1733171

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha