مانلی شجاعی فر نویسنده و کارگردان "میگرن" در ارتباط با اکران این فیلم در سکوت خبری به خبرنگار مهر گفت: من سر صحنه کار مستندم بودم که شنبه ششم آبان ماه متوجه شدم که باید 10 آبان ماه فیلم را اکران کنم. بنابراین فقط چهار روز فرصت برای آماده کردن مواد تبلیغی داشتم. فیلمی که قرار است اکران شود به پوستر، سردر، آنونس و تیزر نیاز دارد. برای همین فیلم ما بدون تبلیغات محیطی اکران شده است.
این کارگردان ادامه داد: من همین اکران را هم مدیون دفتر پخش فیلم هستم و فکر میکنم اکر تلاش آنها نبود ما همین زمان را هم در اختیار نمی گرفتیم. ما هم اکنون در گروه سینمای آزادی جایگرین "بوسیدن روی ماه" شدیم. قرار بود بعد از این فیلم "ملکه" اکران شود که گویا آنها انصراف دادند و فیلم ما در این گروه نمایش داده شد.
وی تاکید کرد: این شرایط اکران بیشتر ضرر روحی و روانی به صاحبان اثر وارد می کند تا ضرر مالی. درست است که خیلی فیلم ها ساخته شده که هنوز اکران نشده اند. اما این حجم زیاد نمایش فیلم های اجتماعی در این شرایط اصلا مناسب نیست.
شجاعی فر افزود: این موضوع قطعا ضررهایی برای صاحبان فیلم ها دارد. اما نمی دانم این همه عجله به چه دلیل است. البته فیلم های زیادی بعد از گذشت چند سال هنوز پشت درهای اکران هستند اما همین نمایش "میگرن" هم با چکش پخش کننده است.
وی عنوان کرد:ما در این چند روز دو تیزر آماده کردیم و به شبکه ارائه کردیم که در صورت تایید پخش آن آغاز خواهد شد. اما خوشبختانه طرح سردر سینما و پوستر از قبل آماده بود. اما متاسفانه هنوز هیچ تبلیغ محیطی در شهر نداریم تا مخاطبین متوجه شوند این فیلم اکران شده است.
این کارگردان سینما ادامه داد: ما روز اول اکران را با 5 سینما آغاز کردیم و طی صحبتهایی که تهیه کنندگان اثر با هدایت فیلم داشتند، قطعا به تعداد سالن ها اضافه خواهد شد.
وی در پاسخ به این سوال که این شرایط اکران برای فیلمسازانی که فیلم اول خود را به نمایش عمومی در می آورند، ممکن است بدتر باشد، گفت: من فکر میکنم کارگردان های پیشکسوت ما هم اگر بخواهند با این تعداد سالن کم و محدود فیلم خود را اکران کنند، قطعا با مخاطب کمتری روبرو می شوند. قطعا این برای یک فیلم اولی بدتر است. چون مخاطب کمتر شنناختی از آنها دارد.
شجاعی فر در ادامه عنوان کرد: فیلم های گیشه یکسری فرمول دارند که قاعده آنها نیز مشخص است. ما در ساخت فیلم "میگرن" روی موقعیت و وضعیت تجاری فیلم فوکوس نکردیم. تلاش کردیم بر اساس فیلمنامه ای که از شرایط امروز جامعه نشات می گیرد جلو برویم.
وی افزود:با توجه به موقعیت شخصیت ها در فیلمنامه و جنس کاراکتر ها بازیگرانمان را درست انتخاب کردیم. هر کدام از بازیگران فیلم در حد و اندازه خود ستاره هستند. اگر مخاطب برای این جنس ستاره به سینما بیاید اتفاق دلپذیری افتاده است و ما راه را درست رفته ایم.
این کارگردان در ادامه توضیح داد:بخش دیگر هم جنس کار من است. امیدوارم این جنس و فضای سینما خواستار پیدا کند. مردم ما ثابت کردند که نمی شود از قبل سلیقه آنها را محک زد. ممکن است برای یک موضوع اجتماعی به سینما بروند ولی همان افراد به دیدن یک فیلم بی ارزش هم می روند. به همین دلیل برای من قابل حدس نیست. اما معتقدم شرایط اکران و تبلغات قطعا در گیشه فیلم تاثیر دارد.
وی تاکید کرد: اگر مخاطب به خوبی از طریق تبلیغات در جریان اکران فیلم قرار بگیرد، این نوع آثار اجتماعی نیز جا باز می کنند. مشکلات و معضلات بخشی از زندگی مردم است. پس نمایش آنها نمی تواند مضر باشد. سینما هم این بخش ها را نشان می دهد. اگر مخاطب حوصله داشته باشد ، پذیرای این آثار هم هست.
شجاعی فر در پایان گفت: امیدوارم آن مخاطبانی که این جنس سینما را دوست دارند به دیدن "میگرن" بروند تا من به عنوان کار اول در جریان نظرات آنها قرار بگیرم.
نظر شما