۱۱ آبان ۱۳۹۱، ۱۱:۱۷

مشاور قالیباف در غرفه مهر:

رفع مشکلات اقتصادی مطبوعات در گرو سرمایه‌گذاری در توزیع است

رفع مشکلات اقتصادی مطبوعات در گرو سرمایه‌گذاری در توزیع است

مشاور رسانه‌ای شهردار تهران معتقد است، مطبوعات ایران تنها با سرمایه‌گذاری در حوزه توزیع می‌توانند به استقلال اقتصادی خود در سال‌های آینده فکر کنند.

سیدمجید حسینی مشاور رسانه‌ای شهردار تهران و مدیرعامل سابق گروه مجلات همشهری طی بازدید از غرفه مهر در نمایشگاه مطبوعات، وضعیت اقتصادی مطبوعات کشور در ماه‌های اخیر را موضوعی جدا از وضعیت اقتصادی کشور در این مدت ندانسته و اظهار کرد: اگر ما امروز بحران کاغذ را در مطبوعات داریم به همراه آن در سایر بخش‌های اقتصادی نیز با بحران مواجه هستیم. مساله اصلی و بحرانی که باید به آن فکر شود به کلیت اقتصاد ما برمی‌گردد و نه تنها مطبوعات.

وی ادامه داد: اگر اقتصاد کشور پویا شود، مطبوعات هم به تبع آن می‌توانند از تولید کنندگان و ارائه دهندگان خدمات آگهی بگیرند و وضعیت اقتصادی خود را سامان می‌بخشند. نمی‌توان تصور کرد که در شرایط نامطلوب اقتصادی کشور، مطبوعات از وضعیت اقتصادی مطلوبی برخوردار شوند.

نویسنده کتاب‌ «هاروارد مک دونالد» ادامه داد: مشکل مطبوعات ما و عدم اقبال عمومی مردم به آن یک موضوع کاملا اقتصادی است. وقتی درآمد خانوارها کفاف وضعیت معیشتی آنها را نمی‌دهد، مطبوعات به تبع آن از سبد کالایی آنها بیرون می‌رود، در صنعت هم وقتی تولید با مشکل مواجه باشد، دیگر تبلیغات مطبوعاتی درباره آن معنی ندارد. این پدیده‌ها همگی اقتصادی هستند و ربطی به مخاطب به معنی عام آن ندارد.

حسینی تصریح کرد: در صورت اصلاح شرایط اقتصادی موجود در ماه‌های آینده می‌توان امیدوار بود که مطبوعات ایران لااقل به وضع سابق خود بازگردند و آنگاه تازه می‌توان راجع به این موضع بحث کرد که آیا از آن وضعیت می‌توان به سمت یک استقلال مالی آنها را سوق داد و یا خیر.

مشاور مطبوعاتی شهردار تهران ادامه داد: مطبوعات ایران در افقی کوتاه مدت افق استقلال مالی را پیش روی خود نمی‌بینند. علت این ماجرا نیز به نوع سیاستگذاری حمایتی از جریان‌های فرهنگی در کشور برمی‌گردد که در صورت قطع آن به طور حتم منجر به زمین خوردن آنها می‌شود.

حسینی همچنین درباره تغییر شرایط پرداخت یارانه مطبوعات گفت: با این موضوع هم موافقم و هم مخالف. اگر تغییر سیستم پرداخت یارانه به معنی این است که دولت یارانه مطبوعات را نقدی به مخاطب بدهد با این موضوع مخالفم و آن را مثمر ثمر نمی‌دانم، اما اگر برای این یارانه نوعی طرح ریزی شود که اثر فرهنگی ناشی از تخصیص آن ابتدا در مردم دیده شود و بعد در مدیران مطبوعاتی می‌توان به این تغییر امیدوار بود.

وی افزود: راه حل این موضوع سرمایه‌گذاری در امر توزیع مطبوعات است. یعنی باید پول یارانه مطبوعات به حوزه توزیع برده شود. مطبوعات مکتوب ما الان بزرگترین مساله خود را توزیع می‌دانند و همه واقف هستند که ساختار توزیع فعلی در کشور ما ساختاری اقتصادی نیست و در این ساختار بهترین محصول هم زمین می‌خورد و سودده نخواهد بود.

این فعال رسانه‌ای تاکید کرد: ایجاد یک ساختار توزیع قوی نیازمند زیرساخت‌هایی است که ایجادش سرمایه گذاری می‌طلبد و وقتی این زیرساخت توزیعی ایجاد شود و با آن تمام مطبوعات در کوتاه‌ترین زمان ممکن در سراسر کشور در دسترس بودند می‌توان امید داشت که مطبوعات به موضوع استقلال مالی خود می‌توانند دقیقتر فکر کنند.

کد خبر 1733726

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha