ابوالفضل درخشنده، نویسنده و مدرس داستاننویسی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: دورههای کارگاهی داستاننویسی پیشرفته، در چندین مقطع و ترم مختلف در فرهنگسرای شفق برپا میشوند که قرار است طی روزهای پایانی آبانماه، دوره مقدماتی این کارگاه آغاز شود. دوره مقدماتی آموزش داستاننویسی پیشرفته مبتنی بر جلد اول کتاب «آموزش داستاننویسی پیشرفته» خواهد بود.
وی افزود: در این دوره ابتدا به تفاوت داستان با سایر قالبهای نگارشی توجه میشود. در ادامه هم ویژگیهای اولیه برای نگارش داستان مورد بررسی قرار میگیرد. 13 زاویه دید هم برای نگارش داستان در دوره مقدماتی این کارگاه آموزش داده میشود. بعد از این دوره، از هنرجویان امتحانی گرفته میشود که در صورتی قبولی در آن، وارد دوره متوسطه میشوند. مطالب مربوط به دوره متوسطه براساس جلد دوم «آموزش داستاننویسی پیشرفته» خواهد بود.
این داستاننویس ادامه داد: دوره متوسطه این کارگاه به نقش روانشناسی رفتاری در خلق شخصیت باورپذیر داستانی اختصاص خواهد داشت. دوباره پس از اخذ یک امتحان از هنرجویان، به مرحله بعدی میروند که دوره پیشرفته است و در آن به نقش ابزار پرداخت داستان، ویژگیها و تکنیکهای لحاظ شده در ارکان داستان، ویژگیهای مقدمه خوب داستانی، چگونگی ایجاد ضرباهنگ داستانی و در نهایت روشهای نقد ادبی پرداخته میشود. یعنی هنرجویی که تمام سه دوره را با موفقیت پشت سر بگذارد، علاوه بر نویسندگی با نقد ادبی نیز آشنا میشود.
درخشنده گفت: من از سال 84 داستاننویسی را به صورت کارگاهی تدریس میکنم. کارگاهی که در فرهنگسرای شفق دارم، شامل 3 دوره مقدماتی، متوسطه و پیشرفته است که ترم مقدماتی 3 ماه، متوسطه 3 تا 4 ماه و دوره پیشرفته هم نزدیک به یک سال طول میکشد. ثبت نام دوره مقدماتی در حال حاضر شروع شده و تا سهشنبه هفته آینده ادامه دارد. یعنی بلافاصله و همزمان با اتمام زمان ثبتنام جلسات کارگاه از 23 آبان شروع میشود.
نویسنده کتاب «ملاقات با عاشقان آسمانی» همچنین گفت: برای دهه فجر امسال هم مراسم فارغالتحصیلی هنرجویان قبلی کارگاه که دورههای سهگانه را طی کردهاند، خواهیم داشت و تقریبا هرکدام از هنرجویانی که به این سطح میرسند، حدود 3 جلد کتاب چاپ شده دارند. یعنی همزمان با پیش بردن جلسات کارگاه، کارنامه و رزومهای هم برای خود تهیه میکنند.
نظر شما