به گزارش خبرنگار مهر، پرفسور فریدون عزیزی ظهر دوشنبه در آیین افتتاحیه کنگره تغذیه ایران در اصفهان، اظهار داشت: سهم هزینههای تحقیقات از تولید ناخالص داخلی 4 درصد و سهم بخش غیر دولتی 50 درصد کمیتهای مطلوب شاخصهای کلان علم و فناوری کشور است که در نقشه جامع علمی کشور(افق 1404) گنجانده شده است.
وی با بیان اینکه، کسب جایگاه اول، چشم انداز علم و فناوری سلامت کشور است، در تعریف تحقیق گفت: تحقیق عبارت است از فعالیت خلاقانهای که به صورت سیستماتیک انجام میشود تا دانش افراد را بالا ببرد تا از آنها برای اختراع اقلام جدید مورد نیاز جامعه استفاده شود.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: در تحقیق باید خلاقیت و نوآوری به پیشرفت علمی و فنی منجر شود که در حال حاضر 7 دهم درصد از تولید ناخالص ملی را صرف تحقیق میکنیم.
وی تصریح کرد: 95 درصد هزینه های توسعه و تحقیق توسط بخش دولتی تامین می شود و مابقی آن توسط بخش خصوصی است که این امر باید اصلاح شود و سهم بیشتری در اختیار بخش خصوصی قرار بگیرد.
عضو فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: هدف پژوهش این است که مقالات دارای نتیجه باشد و بتواند با بهره گیری دانش فنی راهکار تخصصی ارائه دهد.
وی گفت: ایران یک درصد جمعیت دنیا را به خود اختصاص میدهد که 29.5 درصد رشد مقالات را دارا هستیم که این نشانه رشد مقالات است.
عزیزی در بیان مشکلات تحقیق و پژوهش در ایران عنوان کرد: پژوهشهایی که در ایران انجام میشود، انفرادی است و سازمان یافته نیست و حل معضلات را بررسی نمیکند، پس نمیتواند برای جامعه مفید باشداما تعداد مقالات در علوم تغذیه طی چند سال اخیر افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه کارآزمایی بالینی ما رو به افزایش است ولی کار آزمایی میدانی و اجتماعی کم است، تاکید کرد: کار آزمایی میدانی و اجتماعی به علت پر هزینه بودن کمتر انجام میشود.
عضو فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران، ارزیابی دقیق کیفی تحقیقات را مهم دانست و بیان داشت: فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران برنامه ریزی و ساماندهی پژوهش های علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران را برعهده دارد که از جمله این برنامهریزیها، میتوان به نهادینه کردن ارتباط بین دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی با شبکه کشوری تحقیقات غذا و تغذیه و مرکز ملی مطالعات سیاستهای تغذیه، سیاستگذاری برای تشویق و اولویت دادن به مطالعات بنیادی به منظور کمک شناسایی راهکارهای ارتقا امنیت و تغذیه اشاره کرد.
وی گفت: همچنین ایجاد یک مرکز مطالعات سیاستهای غذا و تغذیه بر سطح ملی، هدفمند کردن اعتبارات پژوهشی و بازنگری نظام انگیزشی و تشکیل شبکه کشور تحقیقات غذا و تغذیه از برنامه ریزیهای فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران است.
نظر شما