علی اکبر عامری در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به ظرفیت بسیار مناسب استان برای توسعه کاشت گیاهان با منشاء دانههای روغنی افزود: در حال حاضر در خراسان شمالی گیاهان با منشاء دانههای روغنی شامل کلزا، آفتاب گردان، پنبه، گلرنگ و کنجد کشت میشود.
وی اظهارداشت: با وجود پتانسیل بالای استان برای کاشت این گیاهان، متاسفانه میزان تولید دانههای روغنی در استان مناسب نیست.
عامری تصریح کرد: مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان شمالی از طریق اجرای طرحهای تحقیقاتی در زمینه دانههای روغنی آبی و دیم با هدف معرفی ارقام سازگار استان و روشهای به زراعی و نیز از طریق ترویج و انتشار دادهها، اطلاعات و نتایج تحقیقاتی در قالب مشارکت در برگزاری همایش به توسعه کاشت این نوع گیاهان در استان کمک میکند.
وی گفت: بر اساس آمار اعلام شده در سال زراعی جاری سطح زیر کشت کلزا در خراسان شمالی 995 هکتار بوده که از این سطح دو هزار و 25 تن دانه روغنی برداشت شده است.
عامری با بیان اینکه بیشترین سطح زیر کشت کلزای استان در شهرستانهای مانه و سملقان و شیروان واقع شده است، اضافه کرد: مساحت کاشت کلزا در استان در سال جاری به نسبت سال گذشته کاهش داشته است اما با توجه به انجام اقدامات به زراعی، میزان برداشت محصول دانه روغنی در سال جاری افزایش چشمگیری به نسبت سال گذشته داشته است.
وی اظهار داشت: همچنین در سال جاری چهار هزار هکتار از مزارع خراسان شمالی زیر کشت آفتاب گردان رفته بود که از این سطح سه هزار و 800 تن دانه روغنی آفتابگردان برداشت شده است.
عامری افزود: در سال زراعی گذشته سه هزار و 545 هکتار از مزارع استان زیر کشت پنبه رفته بود که از این سطح پنج هزار و 590 تن دانه روغنی برداشت شده بود.
این مسئول در مورد سطح زیر کشت گلرنگ نیز در استان عنوان کرد: در سال زراعی جاری 350 هکتار از مزارع کشاورزی شهرستانهای اسفراین و مانه و سملقان در خراسان شمالی تحت کشت گلرنگ رفته بود که از این سطح 420 هزار کیلو دانه روغنی گلرنگ برداشت شده است.
وی افزود: همچنین در سال زراعی جاری هزار و 930 هکتار از کشتزارهای این استان زیر کشت کنجد رفته بود و از این سطح 750 تن دانه روغنی کنجد برداشت شد.
عامری در مورد میزان کلی تولید دانههای روغنی در سطح خراسان شمالی، تصریح کرد: در مجموع در استان از سطح 9 هزار و 700 هکتار مزرعه که زیر کشت دانههای روغنی میرود، 70 هزار تن دانه روغنی تولید میشود.
نظر شما